Najdi forum

Koruzni kruh

Po raznih receptih sem poskušala v aparatu za peko kruha napraviti koruzni (recepti iz raznih knjig, z embalaže od moke…), a mi nikakor ni uspelo (trd, obupen okus…). Ima katera recept, točne količine, s katerim programom naj ga delam (do sedaj sem uporabljala program za peko polnozrnatega kruha)? Najlepša hvala.

Iz same koruzne moke ga še nisem pekla, pač pa sem le približno petino moke zamenjala s koruzno. Tako delam tudi z ostalimi mokami.
Vse kruhe pri nas pečemo po hitrem postopku, pri meni program 2, ki traja le dve uri. Ostali programi se mi niso obnesli.
LP, Miranda

Morda je “hec” v poparjeni moki? Če delaš kruh na roke koruzno moko popariš. Enkrat sem probala v kruhomatu narediti kar tako – brez poparjanja, vendar sem dala en del navadne bele moke. Kruh ni bil nič posebnega – drobljiv in tudi precej neokusen. Potem pa nisem več probavala…

zivjo, poglej si na kulinariki, tam je fajn recept od Rece se mi zdi, je pa potrebno mesat moko, ne samo koruzno

Hojla

Za koruzni kruh moraš vzeti 30% koruzne moke in 70% pšenične moke, ne glede na količino. Seveda je potrebno koruzno moko popariti z vročo vodo in malo soliti. Kar precej vode zlij po moki, da dobiš pudingu podobno zmes in to pusti stati nekaj časa (kakšnih 15 minut). potem dodaš še pšenično moko, da se ti ne bo tako drobil, dodaj nekaj maščobe (olje, maslo, margarina), zamesiš in pustiš vzhajati, potem premesiš in še enkrat pustiš vzhajati, pa še enkrat premesiš in daš vzhajati, zatem pa vzhajanega v pečico. zakja dvakrat premesiti? Zato, da je bolj rahel. Sicer jaz ga pečem vedno na roke oziroma ga ne pečem v kruhomatu. Tudi sestra Vendelina je rekla, da testo mora začutiti ljubezen človeške roke – da ga je potrebno mesiti ročno, seveda za domačo rabo.

Veliko uspeha!

Tajna

Imela sem isto težavo! Edini kruh, ki se mi je v kruhomatu ponesrečil, je bil koruzni. Pa sem upoštevala recept! No in moja rešitev je bila, da sem obe vrsti moke (pšenično in koruzno) dodobra med sabo pomešala (na suho) in potem še presejala. Koruzna moka namreč ob stiku z vodo takoj otrdi in potem se več noče razmešati s pšenično. Meni je to bila rešitev. Še recept, kjer namesto moke daš koruzni zdrob, lahko pa tudi moko:
300 ml vode
1 veliko žlico masla
540 g moke tipa 550
3 žlice koruznega zdroba
polovico kisle jabolke (narezane na koščke, a ni potrebno na male)
3/4 vrečke suhega kvasa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close