korenček /*-
Mene pa zanima, ali ima katera učinkovit ¨recept¨ za hitro strganje korenčka?
Oziroma, zadeva je sledeča: korenček sem oprala in obrezala, sedaj ga pa želim spraviti v skrinjo; vendar bo ta korenček kasneje porjavel oz. ko ga bom dala v juhico ali podobno, bo kot da je umazan – tisti grdi olupek.
Ker pa ga imam veliko in so nekateri manjši, se mi ne ljubi strgat ali lupit na roke.
Kakšna ideja????
Hvala!
M.
Še nekaj bi prosila, ali pozna katera način izdelave in kako se reče slednjemu: gre za pecivo iz listnatega testa, ki izgleda kot žepek nadevan z marmelado in ima na vrhu 3-4 zarezice. Je nekje 7x5cm velik; po moje se mora narediti tako, da razvaljaš testo, daš na vsake toliko 2 žlici marmelade in pokriješ z drugo ploščo, na kateri narediš z nožem 3 centimetrske zareze in spečeš.
Je full dobra stvarca in bi rada poskusila, pa ne vem pod kaj, niti kje naj iščem. Je kateri kaj znano?
Čao!
Živjo zuza,
meni se pa zdi, da gre preveč v smeti, če ga lupim z nožem za krompir.
Veš, kaj? Probaj strgati z nožičem, ki je, kako bi rekla, nažagan. Tak manjši nožek, ne tista velika “žaga” za kruh, ampak manjši, ki je nazobčkan, nažagan, kot pilica za pete na nogah…..takega, kot ga dobiš včasih v pizzeriji…..
Hej!
A misliš take žepke, kot jih ima Pečjak zamrznjene? Jaz jih sicer ne
kupujem, marsikdo pa si s tem pomaga.
Ponavadi naredim sama dobro krhko testo, razvaljam in izrežem kvadrat.
Nanj malo marmelade in prepognem ter z mokrimi prsti robove dobro
stisnem.
Tvoj opisani način je tudi OK. Režeš lahko s petelinčkom, da nastane
nazobčan rob. Važno je, da je dobro stisnjeno.
Lahko pa kupiš zamrznjeno listnato testo, je čisto OK.
En recept za dobro testo je tudi tisti z jogurtom.Včasih je bil zelo
aktualen.Ne spomnim se ga natančno. Smo pa o tem že pisali. Gre nekako
tako: Lonček jogurta, lonček moke….
Mogoče se kdo oglasi. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.