KORČULA
priporočam na Korčuli v Vela luki apartma Marko, lastnica je slovenka, imajo svojo barko s katero vas lahko popeljejo na sosednje otoke-Ošjak, Proizd, vam spečejo ribe, greste z nimi na ribičijo, imajo svoje domačo oljčno olje, olive, kapre, lep dopust, vse, ki sem tja napotila, so se radi ponovno vračali, poskusite!
Korčula ja, imam spomine nanjo, ne morem rečt da glih lepe, zakaj?
Ko sem star tam 19, 20 pred 10-timi leti, smo se s klapo odliočil da gremo nekam zares zažurat, OK gremo mi na korčulo 🙂 Haha, kaka napaka. to je bilo lih takrat ko so imel oni sranje v bosni, turistov ni blo nič razen nekaj Slovencev, od 3 hotelov na Korčuli sta delala samo dva in to na vrhuncu sezone! Ne bom govoril o tem, da ko so se barčki zaprli okol 10-ih je ratalo popolno mrtvilo! Disko je delal od vi
kendih ko so ga odprli za domačo mladino haha, tam do ene 2h ker potem so vsi šli, največji dogodek, ko je bil disco odprt do 3-h pa je bilo, ko je lokalna ekipa v vaterpolu (to je tam nacionalni šport št.1) premagala ekipo splita in se je malo več dogajalo.
Za parčke pa super, razmišljam da bi šel s punco malo spomine oživljat to leto.
Lp
jaz sem tam redni dopustnik, pa bi težko rekla, da je v vela luki kaj narobe, mislim, da je potrebno takšno izjavo argumentirati, se ti ne zdi, posebaj za to, če se nekdo odloča, kam bo šel, pa čeprav je bilo “o tem že napisano”.
smo družina z manjšim otrokom, pa še nismo naleteli na kakšne neprijetnosti v vela luki, zato mi ni jasno, kaj bi naj to pomenilo?
tu je torej problem, mi se kopamo pod apartmajem, kjer imajo svojo plažo, to je točno vizavi ošjaka, na ošjaku tudi ni slabo, čeprav je meni osebno še boljše na proizdu, kjer so plaže fenomenalne, pa še naseljen ni, lahko si narediš piknik, pečenje ribe itd, pri apartmaju imajo mizo za namizni tesni, ob večerih smo kartali, se družili, šli v mesto, za vsak dan se je kaj našlo, tudi plesat smo šli, res pa je da vsak večer ne moreš ven, ker imamo manjšega otroka, vozili smo se z barko in hodili na ribolov z lastnikom apartmaja …
vprašaj, če te še kaj zanima – v glavnem dopust je bil vedno OK,
kje pa se vi bivali??
heh. če mene sprašuješ, jaz sem bil v edinem kampu v korčuli :), to je tist, ki ima oštevilčene prav vsa mesta za šotore s številkami in je nasploh bolj majhen. No, mi smo bili 4-je in sta se dva švercala, zato smo vzel prostor za šotor za dve osebi, pa nam je dodelil nek prostor tako majhen, da je bilo dobesedno samo za 2 za prespat.
Drugače so pa ljudje zelo prijazni, kot povsod v dalmaciji do slovencev, čisto druga pesem kot v Istri. Ljudje imajo dejansko radi slovenske goste, ne marajo pa npr. Zagrebčanov ker pravijo da se samo šopirijo tam dol ipd.
Lp
Mi smo bili pred tremi-štirimi dvakrat v privat apartmajih jurić. Pol smo šli še na mljet in hvar, da tudi še kaj drugega vidimo. Domačini zelo prijazni. Sedaj ima zadaj še novo hišo in tudi nove apartmaje.
Takrat še ni bilo takšnega navala na korčulo in je bilo znosno povsod. Sedaj v zadnjih dveh letih pa je menda zelo velika gužva na korčuli.
Slike lahko vidiš tukaj na spodnjem linku
Živjo!
S prijateljico sva bila na Korčuli pred par leti, vendar s prikolico, toda na žalost nisva našla tistega kar sva iskala, pa sva se vrnila na Pelješac – kjer sva bila v AC perna zelo zadovoljna.
Korčulo sva si pa vseeno podrobno ogledala in moji vtisi niso bili napačni. V Lumbardi in okolici je mivka (ce jo imaš rad je super), na ostalem delu pa je plaža bolj kamnita. Tudi APP je dosti, nama je bilo zelo všeč izven Korčule mislim, da je App in AC tri žala.
Lep dopust!
Forum je zaprt za komentiranje.