Najdi forum

Korčula

Kakšne so kaj vaše izkušnje z Relaxovimi poletnimi klubi? Predvsem me zanima Korčula Bon Repos ali Posejdon? Kakšna je plaža? Kje je bolj primerno za majhne otroke(2 leti)? Kakšne so sobe – ali so dovolj velike za štiri osebe (dva odrasla, dva otroka) glede na to, da to reklamirajo.

Vsem, ki mi boste psredovali kakršne koli informacije se že v naprej zahvaljujem.

V pričakovanju poletja in toplega sončka …

LP, Živa

Bon Repos…….bolj žalostno, kar se tiče sob in apartmajev……..bo treba kaj obnoviti počasi, plaža…..zalivčki kar simpatični……voda čista….

Posejdon……je bilo napisano lansko leto veliko, bolj kritik kot…….

Ja pa Vele Luka…..en sam dolgčas……….nimaš kaj delat…

Mesto Korčula je bolj zanimivo………poskusi najti v Lumardi sta dva manjša hotela, luštna….plaža pa mivka…..ne direkt pred hotelom……

Na Korčuli je zame luštno, če imaš svoj čoln in se odpelješ na ‘svojo’ plažo. Drugače pa vsaj v Lumbardi plaža ni bogve kaj, niti v mestu Korčula. Mene otok ni pretirano fasciniral.

Bili v Bon Repos s Kompasovim klubom cca. 8 let nazaj. Jaz na kvaliteto sob ne gledam na kot ne vem kako pomemben dejavnik pri odločitvi za dopust, saj tam vendar le spiš… Plaže je nekaj primerne za otroke pri hotelu, a je precej majhna. Mi smo bili tam izven sezone in je še šlo. Mislim pa, da je kljub vsemu to še vseeno najbolj primeren hotel na Korčuli za otroke, vsaj kolikor sem jaz videla ponudbe…
Z Relax-om gremo letos prvič, izkušnje drugih so v večini pozitivne…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi hodimo vsako leto na Korčulo-to je najlepši otok-definitivno-hotelov ne poznam ,ker mi hodimo kampirat,smo pa tudi šli skozi cel otok in ti povem da je res zeloooo lepo!!Ti zelo priporočam-Sploh mesto Korčula.No Vela Luka ni nič posebnega,vse ostalo pa je fantastično!!

Tud mi že par let hodimo na Korčulo, v en vikend od domačinov v enem lušnem, majhnem zalivu, z majno plažo z malimi kamenčki. Na plaži je čist majhna tavernica, ki jo ima lastnik “našega vikenda”, ravno prav, da s terase ob bevandi ali ledenem pivu gledaš daleč, daleč, na Latovo. Uf, komaj čakam na julij.

Joj Lucy se mi zdi, da vem, kje to je. Nasploh je KOrčula ful fajn, za moj okus, seveda. Midva z možem sva hodila kampirat v uvalo Račišće pred Lumbardo k eni super čudoviti familiji. Upam, da bomo letos lahko šli skupaj s tamalim, ta familija ima namreč tudi apartmaje.
Plaže so zelo različne, od mestnih, skalnatih, betoniranih, pa tistih romantičnih uvalic s kamenčki (predlani sem videla tam kup ljudi z majhnimi dojenčki), tako da je pač odvisno, kakšne sorte počitnikovalec si. Mesto Korčula pa je fantastično. Meni. Dostikrat sem pomislila, da bi malo zamenjali kraj dopusta, ko je Dalmacija tko lepa, pa se vedno nekako nostalgično vrnemo tja. Ne vem, ima en čar.

Oprosti, sem malo zašla s teme, sploh prek agencij nikoli ne dopustujem, sem pa hotela podeliti en utrinek z otoka.
Lepe počitnice

Jaz tudi nisem “dol padla” nad Korčulo. Plaža skalnata in delno betonirana ter premajhna za tako veliko število turistov.

Mi je veliko bolj všeč še južneje.

Nataša

Na Korčuli smo bili lani, v mestu Brna, sicer ne z Relaxom, smo se imeli super, ampak tja s triletnim otrokom ne bi več šli. Pogrešali smo živ-žav, vedno smo se morali zapeljati v sam center mesta da se je kaj dogajalo (kar pa itak ni problem ker otok ni ravno velik), plažo smo imeli betonirano pred nosom, tako da otrok+lopatica+potičke ni bilo izvedljivo. Drugače pa…prijazni ljudje, čisto morje, mir…In če imaš svoj čoln, je vse skupaj še boljše.
Gremo pa letos prvič v Relaxov klub na Brač, bomo videli…Lep dopust

korčula je za mene fantastična, jaz hodim tja že od 1970 leta, odsvetujem hotele, vsaj posajdon, je že star, tudi s hrano niso bili zadovoljni, vabljiva je bila baje le nizka cena, mi smo hodili v apartmaje “hiša marko”, ponuja jo tudi relax v svojem katalogu – lastnica je slovenka tam živeča, imajo tudi barko s katero te peljejo na sosednje otoke – proizd, ošjak …, ali na ribolov, imajo mizo za namizni tenis, zunanji kamin za ribe pečt ……imajo svoje olivno olje, olive, kapre … dopust nepozaben, kdor gre k njim, se vedno vrača,
poskusite tudi vi
lepo dopustovanje vam želim

Tudi jaz se strinjam z lucy in uno1, obožujemo Korčulo, tja se iz leta v leto vračamo, sicer nikoli v hotel, vedno v privat apartma od domačinov, kjer dobimo vse od sadja do zelenjave, olivno olje… Domačini so sploh čudoviti ljudje. Meni osebno. Je pa res, da ne gremo tja hudo slovenski in polni sebe, imajo te radi, če se vklopiš v njihov dalmatinski način življenja. Nam ni težko naročiti večerje po hrvaško, pa na naročeno kavo je treba pač počakati par minut… Plaže so vse vrste, na najlepše je treba s čolnom ( vozi tudi taxi-boat), mislim da lih izpred Bon reposa. Pred tem hotelom so sicer tri različne plaže, zelo primerne za male otroke, a v istem zalivu tudi parkirajo čolne in jaz se tam noter lih ne bi kopala- preverjeno iz prve roke, ker imamo tud mi vsako leto tam čoln. Mi ostajamo na Korčuli zalo velik del poletja in vsako leto malo spremljamo, kdaj je največja gužva. Priporočam ti kakšen hotel v Lumbardi , v Bližini sta dve zelo dolgi čudoviti peščeni plaži, skoraj prazno in mnogo ceneje 1.6. do prvega vikenda v juliju, nikar v juliju še manj pa v avgustu v Lumbardo, še parkirat ne moreš. Priporočam še od 20. 8. dalje. Zelo prazno- tudi pred Bon reposom. Ampak tam je edini kraj, kjer res ni čisto, poleg tega pa čist blizu pristane trajekt. Aja, pa še to moram nujno pohvalit. Kot tujec si v njihovem zdravstvenem domu Bog. Imamo zelo veliko izkušenj z zdravstvom na Korčuli ( imamo dve malčici- 2 in 4 leta ) in moja ocena je – bolje kot pri nas.
Ful sem zašla, ful sem se razpisala, moje mnenje je o Korčuli je zelo dobro in komaj čakam na junij.
Lep dopust.

Mi smo že parkrat letovali na Korčuli v privat hiši nad naseljem Bon Repos.
Nam je bilo zelo všeč, predvsem zaradi prijaznih domačinov. Sedaj ima tudi novo hišo zraven in tudi nove apartmaje, poleg stare hiše. Sicer se pa iz leta v leto vse spreminja. Saj je sedaj nasploh na Korčuli neprimerno večja gužva kot pa pred 5-imi leti, ko si šel z avtom lahko kamorkoli na plažo, ali v mesto in tudi zastonj parkiral….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close