Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Korčula – trajekt

Korčula – trajekt

Vem, da boste rekli pogooglaj, ampak res, karkoli najdem, mi ne odpira datoteke ali je kr neki (npr. nek star cenik…)!
Zanima me, če kdo ve kakšna je cena trajekta: Split – Vela luka (Korčula) ali pa Drvenik – mesto Korčula? Cena za osebo in osebni avto.
Sem res smotana, ampak kaj pa čem!?

Trakjekti so zelo dragi, pa me zanima, tisti ki ste že bili od kje ste šli s trakjektom? Kje se bolj splača iz Splita ali iz Drvenika?

Hvala in lp

Jaz bi šla na vašem mestu iz Drvenika.

Ston- Orebič, Drvenik- Dominče

Nimaš kaj komplicirat, najceneje, preverjeno. Srečno

Mi smo šli iz Ploč na Pelješac in s Pelješca (Orebič) potem na Korčulo.
Je pa varianta tudi do Orebiča po celini, vendar je pot še daljša. Mi smo probali oboje in nam je bilo oboje super. Veliko smo videli.

Mišljeno po cesti, ne celini 😉

Ali mi lahko poveš, kje je to mesto Dominče, ker ga na nobeni karti ne vidim? Ali je to blizu mesta Korčule?
Pelješac poznam, ker smo tam že bili, pa smo šli tudi iz Ploč v Orebič, samo potem sta tu 2 trajekta, ki jih je potrebno ujet (uskladit). Ploče – Orebič in Orebič – Korčula.

Ja, na dva trajekta moraš. Dominče je na Korčuli, torej končna postaja trajekta. Iz Orebiča vozi zelo pogosto, si na Korčuli v desetih minutah, iz Ploč pa smo potovali 55 minut. ( bili lani).

Mesto Korčula je takoj iz pristanišča.

Torej sedaj imamo varianto:
DRVENIK – DOMINČE
ali pa
PLOČE – TRPANJ (se peljemo do Orebiča) in iz OREBIČA – KORČULA

Zdaj moram še preštudirat katera varianta je boljša.

Hvala vsem in lp

Imas tudi Reka Split Korcula ali pa Split Vela Luka

Druga, ker je trajekt iz Splita do Vela Luke dražji, mislim, da pluje zelo dolgo.

Ja vem Topsy, ampak to nam je predrago. Saj vem, da boste rekli, da škrtarim, ampak trajekt nas košta vsaj 2 dni apartmaja 🙁
Na žalost ni več kot nekoč, gremo in sploh nismo razmišljali o potnih stroških 🙁

bencin do tja dol tudi ni zastonj….

split – vela luka je plovbe 3 ure….

Ma ja vem, samo je trajekt ST – VELA LUKA zelo drag, pa razmišljamo, da potem raje ne gremo na Korčulo, ampak nekam tja bolj južno na celino.

24

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close