korčula-skriti kotički
Pozdravljeni.
S fantom načrtujeva zgodnjejesensko raziskovanje Korčule, za oba bo prvič. Ne mikajo naju gužva, civilizacija, kafiči… Rada bi po dolgem in počez prekrižarila otok in uživala v kakšnih bolj odmaknjenih kotičkih, ob morju, lokalni kulinariki ipd.
Ima kdo fine tovrstne izkušnje? Kam se še posebej splača zaviti?
Sem zgubil karto Korčule, tako da ne vem kako se kliče uvala, kjer smo bli mi, vem da je cca 2. uvala na J strani otoka, od mesta Korčule gor, malo slab opis, ampak vseeno. Prva uvala mislim da je Rasohatica ali nekaj takega (ali je to ta druga?, argh, kje je moja karta!), ta mi ni bla pretirano všeč, predvsem to, da je blo prostora za 3 avte na koncu ceste in parkiranih 10, obračanje v grmu in odhod v drugo uvalo…
Tista druga pa je večja, lepa plaža, lažje za parkirat…
Škoda da ti ne morem bolj pomagat, se kdo kaj bolj spomne ali ima kakšno boljšo karto?
Jurij
Zadnja sprememba (26-07-04 13:57)
Jurij.
Pred sabo imam zemljevid. Uvale od Lumbarde( od juga Korčule proti Prižbi) si sledijo tako: U. Pržina, Uska luka, Kriva lučica, U. Rasohatica, U. Pavja luka, U. Orlanduša, U. Prvo Dance, U.Treče dance, U. Bačva, U. Smokva, U. Pupnatska luka. Mislim, da imaš ti v mislih to zadnjo luko, če se ne motim ;9
A lahko še napišeš kakšna plaža je v tej uvali??
Lp, Kejka
Ciao
Rasohatica je bila tista, ki se konča zelo na ozko, poleti je polno avtov, vsaj ko sem jaz bil, zelo stresno, nikakor za parkirat, smo se rajši obrnili, klima rešuje živce v tem primeru.
Bačva je tista druga uvala, precej večja, kar lepa plažica, majhni kamenčki, za parking ni bilo tako problematično, seveda pa ni bil kakšen urejen parking. Malo v hrib smo si našli košček trave pod drevesom, da smo bili čez poldne v senčki…
Pupnatska luka je dostopna preko dveh cest, v neki točki se cesta razcepi na dve, ena je katastrofalna in je bolj v smeri otoka, kjer je Korčula, druga je dokaj znosna in je v smeri otoka kjer je Vela Luka, pod nobenim pogojem ne it po ta slabši, bom še malo boljše opisal, ko prideš po asfaltirani cesti se zelo ostro na levo dol odcepi makadam cesta, to je tista slaba, NE IT! Jaz sem, avto preživel po čudežu, v določenih delih so potniki izstopali, ravnali cesto itd… gor grede ne obstaja način da jo prevoziš razen z avtom 4×4 ustrezno dvignjenim od tal. Ta druga cestica je normalen makadam (ko prevoziš najprej ta prvo, se ti zdi da voziš po avtocesti). Na dnu je uvala, precej široka, za parkirat ni bilo pretiranih problemov, ljudi je še kar, ampak plažica je kar lepa, tudi majhni kamenčki, kolikor se spomnim.
Jurij
Zadnja sprememba (28-07-04 08:18)
Uf, se ne spomnem na pamet, saj je na zemljevidu siguno narisano :-). Če imaš kakšen čuden zemljevid, pejdi v turistično agencijo v mestu Korčuli, dobiš tam zelo lepo karto otoka, ki pa sem jo jaz na žalost izgubil, kolkr se pa spomnem ni bila zastonj :-(.
Za Bačvo se ne spomnem kje je bil odcep, pa če še tako razmišljam, spomnem se kje se zavije za Rasohatico, ampak moja mentalna slika ti ne bo nič pomagala, za Pupnatsko luko imam tudi vtisnjen odcep v glavi, ko bi prišel do njega bi ga ziher spoznal, ampak tako na pamet ti povedat kje je, nimam pojma 🙂 Odcep za Pupnatsko luko je označen in ne moreš kaj dosti zgrešit, samo ko se potem razcepi ne zgrešit ta boljše ceste, kakor sem že napisal, za Bačvo pa imam res black-out.
Jurij
Zadnja sprememba (28-07-04 08:20)
Forum je zaprt za komentiranje.