KORČULA-kampiranje
na korčuli je en večji kamp (kalac – v mestu korčula) in več manjših. mi smo bili lani v kampu vrbovica, ki je 12 km oddaljen od korčule. no, saj je bilo ok, ampak tja verjetno ne bomo več šli. gazda ni nič kaj prijazen, ves čas nerga in ni ravno talentiran za turističnega delavca. nekaj km naprej pa je kamp tri žala, kamor smo šli lani ob koncu našega dopusta le pogledat in nam je bilo kar malo žal, da nismo šli tja. je pa to zelo majhen kamp tik pod cesto in v terasah. so pa ljudje zelo prijazni. pa še cenejši je od tistega, kjer smo bili mi. za cene ti pa ne vem povedati natančno, spomnim se le, da smo nekaj primerjali z drugimi in so na pagu plačali veliko več kot mi na korčuli.
sicer ti pa priporočam, da greš na amzs, kjer imajo tudi informacije o kampih, ali pa (sploh, če si iz ljubljane) v hrvaško turistično društvo, ki ima svojo poslovalnico na gosposvetski, poleg kavarne evropa (odprto imajo do 16.30). tam dobiš prospekte, kjer so poleg večjih kampov napisani tudi vsi manjši (ki jih navadno v prospektih ni) in telefonske številke. pa pokliči in vprašaj. tudi mi smo v fazi izbiranja kampa in zato imam te informacije. sama imam te prospekte doma in če želiš še kakšno informacijo, vprašaj.
lep pozdrav!!
urša
….trajekt iz splita je okol 300 kun za avto,po osebi pa 35 kun. T ud tebi predlagam, da greš na http://www.amzs.net, tam vse živo najdeš….Mislim, da dobiš tud seznam kampov, pa cenike, pa opremljenost kampov…..
PRED TREMI DNEVI SEM PRIŠLA IZ KORČULE KJER SVA BILA V KAMPU KALAC. TA JE EDINI VREDU, ČE HOČEŠ PREŽIVETI POCENI DOPUST. LETOS SO ZGRAJENE NOVE SANITARIJE, KI SO ZELO VZDRŽEVANE. JE VELIKO SENCE IN KAKŠNIH 20 MINUT DO MESTA. CENA ZA ŠOTOR, 2 OSEBI, AVTO, ELEKTRIKO IN TURISTIČNO TAKSO PRIDE OKROG 2.500 SIT, SEDAJ V PREDSEZONI, V SEZONI PA JE MALENKOST DRAŽJE. MIDVA SVA BILA NA KORČULI EN TEDEN V HOTELU PARK PREKO TURISTIČNE AGENCIJE RELAX, KAR JE ZNESLO 19.000 SIT NA OSEBO, POLPENZIJON, NATO PA ŠE EN TEDEN V KAMPU. ŠLA SVA Z AVTOMOBILOM IN NAREDILA OKROG 1.400 KM, KAR JE ZNESLO OKROG 20.000 SIT ZA BENCIN. POTOVALA SVA ČEZ PLITVIČKA JEZERA, KNIN, BAŠKA, ČEZ PELJEŠAC DO OREBIČA /PRIBL.13 UR/POTEM TRAJEKT OREBIČ-DOMINČE /20 MINUT, NAZAJ PA TRAJEKT DOMINČE- OREBIČ, ČEZ PELJEŠAC IN PONOVNO NA TRAJEKT TRPANJ-PLOČE. BILO JE ZELO LEPO IN STRAŠANSKO VROČE.
IMEJTE SE LEPO IN POZDRAV LILI
Full ste prijazni. Danes imam dan zase, zabušavam oz. surfam po netu, iščem lokacijo za poletni dopust. Ne vem zakaj sem si zabila v glavo Korčulo… Sem kar malo zmedena, vaša mnenja so zelo različna. Jaz nisem zahtevna, a moja druga polovica ne more brez sence ;( , hoče pa obvezno dober veter za surf. Za Pelješac nama ni, baje je full drag in folk tam samo šminkira, kdo bolj zna… Baje
Draga META, to stran sem malo preden si mi jo posredovala že prečekirala, vseeno hvala.
Zdaj vas prosim predvsem da glasujete, kateri camp JA, kateri nikakor NE
Si zmišljujem, kaj
no, takole bi ti jaz rekla:
– kalac ne (moje mnenje, meni pač ni všeč, ker ne maram teh “istrskih” velikih kampov, ampak so mi veliko bolj všeč ta mali kampi).
– vrbovica (kjer sem bila že dvakrat) ni slaba, samo jaz pač ne bi več šla, ker se mi zdi, da si zaslužimo malo več prijaznosti. saj nismo zastonj tam, ane?! tam pa imaš bolj občutek, da si ti tam zaradi njih in ne oni zaradi tebe. šef se res ne zna iti turizma. ko prideš, ti kar on odredi, kam se lahko namestiš. halo? sorry, ampak to mi je bilo res trapasto – ali si lahko sami izberemo svoj kotiček ali ne? no, če si vztrajen, ti že rata. kar se pa surfanja tiče, je pa ta kamp v zalivu in moraš imeti kar dober veter, da prideš v pelješki kanal, kjer je “majka” (tako pravi moj mož, jaz ne grem tako daleč), za nazaj v zaliv ti pa mora tudi ravno prav uspeti, saj, ko “zadaneš” zaliv, ti pa zaradi obale obvezno vetra zmanjka, tok je pa prav močan in te hitro nese, ti si pa v jadro pihaš. to vem, da mojemu surfaču ni bilo najbolj všeč. aja, sence je pa nekaj, ampak ni pa je na pretek.
– tri žala (mislim, da je to ta, kamor smo šli pogledati) – jaz bi šla. je zelo majhen kamp, urejeni wc-ji, plaža tudi solidna, za surfat pa idealno, ker si bolj na odprtem in lahko takoj “štartaš”. lani, ko smo se tam ustavili, je bilo precej surfačev tam, ampak sva takoj dobila dober občutek, saj niso bili “šminkerji” (kot jih ti imenuješ), ampak prav fejst ljudje. smo takoj stik navezali in so nama vse razložili, kako se imajo fajn. ker je kamp res majhen, se mi je zdelo, kot da so vsi skupaj ena fajn klapa. jaz bi vama ta kamp priporočala, ampak to je zelo subjektivno. mi, če bi šli še enkrat na korčulo, bi šli verjetno sem.
– oskorušica – ne bi šla, ker mislim, da je ta nad cesto
v lumbardo pa jaz v kamp ne bi šla, ker me lumbarda ni prepričala. saj pravim, da je to samo moje mnenje, ampak saj si tako hotela, ane?!
sicer ti pa lahko povem, da je meni korčula zeloooo všeč, sploh mesto korčula. tega se pa res ne bi mogla naveličat, tako mi je všeč. s kampi na hrvaškem je pa pač tako, da južneje, ko greš, slabše je (in več je teh majhnih kampov).
za trajekte pa poglej:
http://www.amzs.info/trajekti.asp?id_pdr=2&id_pdg=2 (sorry, nikakor mi ne uspe link, pa poskušam z vsemi možnimi oklepajčki; si pa skopiraj in prilepi gor, pa bo!) sicer pa vama priporočam trajekt drvenik – korčula, namesto ploče – trpanj (pelješac) in potem še orebič – dominče (korčula). no, če ga bosta ujela, ker iz drvenika vozi samo 3x na dan in če bosta ravno tisti čas tam, se vama splača. vsaj meni se tako zdi.
upam, da sem ti kaj pomagala.
lep pozdrav!!
urša
A je bil slučajno kdo Grščici (blizu Prižbe):
http://www.korcula.info/home/destdetails.asp?lang=hr&id=5
Prav zanima me kako je tam.
evo, prepisujem iz prospekta:
Hrvaška turistična skupnost
Gosposvetska 2
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: 01/230-7400
Fax: 01/230-7404
E-mail: hrinfo@siol.net
upam, da sem kaj pomagala. lep pozdrav!!
urša
Oj!
Midva sva bila dvakrat v kampu Tri Žale na Korčuli – ENKRATNO!. Prostora je za mogoče kakih 12 šotorov (ko je najbolj polno), gazda je ful faca, v koplanici imaš lahko ves čas svoje stvari, ker se tako ali tako skoraj vsi poznamo.
Edino, letos ne bomo šli, ker imamo malčka, starega 15 mesecev, in plaža ni primerna za majhne otroke (kamni in bolj čudno za hodit v vodo – no, ampak jaz sem ekstra občutljiva glede hoje po kamnih). Je pa tudi res, da je treba v mesto z avto, kar nama prej, ko sva bila sam ni bilo noben problem, s tamalčkom bi bilo pa bolj tako tako.
Res je v kampu veliko surfarjev in noben ni šminker: brez problema so nama posojali svoje surfe, da sva malo poskušala.
Je pa res, da zdaj že nekaj časa nisva bila (ko sem bila noseča sva kampirala po Franciji, lani s 5-mesečnikom smo bili “kar” v Istri) – tako da se je lahko že kaj spremenilo.
Lp, Jasna
Midva sva bila lani v kampu v mestu Korčula – ta največji kamp na Korčuli in sva bila zelo zadovoljna – super senca, intimni kotički za majhne šotore, kjer si kot skrit v grmovju. Meni so se zdeli WCji lepo vzdrževani. Samo za surfarje pa ne vem – morje ob tem kampu je en zaliv, ki se mi ne zdi primeren za to. So pa surfarski kampi vse vzdolž Pelješca (ampak skoraj brez sence).
majda že spet si se zasedela, pejt raje mal na zrak :))) , dej nehi že s tem tvojim amzs-jem…a mogoče tam delaš?
Če so ljudje tolk računalniško pismeni, da znajo na forume postavljat vprašanja…jaz pričakujem od teh ljudi da znajo sami pogledat in poiskat cene trajektov za določene proge, ne pa da se vseskozi postavljajo na forumu ena in ista vprašanja, kolk stane ta trajekt, kolk un…..pol pa še butasti odgovori…
Menda se cena in vozni redi trajektov ne išče na kakšni železniški postaji ali kje drugje…
Točni podatki so zmeraj na originalnih internetnih straneh…na straneh jadrolinije, ali na domačih straneh otoka …
Forum je zaprt za komentiranje.