Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice korčula-kaj obiskati

korčula-kaj obiskati

Odločitev je padla, gremo na Korčulo. Vela Luka.
Ne bi pa radi samo poležavali in plavali. Radi bi si po večereih ogledali kaj zanimivega. Šli na kak dnevni izletek. Torej pride v upoštev celotno področje Korčule. Vem da vas je veliko že hodilo tja, zato bo vsak namig dobrodošel. Hvala lepa in vsem skupaj prijeten dopust, kjerkoli že boste.

http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=16408&t=16182

poglej na zgornji link

Korčula je čudovit otok in si ga je res vredno ogledati. Mi smo bili pred dvema letoma v samem mestu Korčula. Mesto je staro in lepo. Vredno si je ogledati prireditev “moreška” , mislim da je enkrat ali dvakrat na teden v samem mestu Korčula. Drugače smo se mi največ vozili in raziskovali otok. Najlepše so plaže v skritih zalivčkih, je pa zelo težko priti do njih. Zelo strmo in ozko, ampak se splača. Spomnim se da smo enkrat zalutali v en tak zalivček in naleteli na same ose. Najhuje je to da je sin alergičen na vse živo. Hoteli smo se že odpeljati nazaj, ko nam je prijazni lastnik ( lastnik je ene male lesene hiške – kjer si služi denar z prodajo pijače in hrane – nekaj metrov mora celo vse znosit, ker ni ceste)povedal da te ose ne pikajo in da so povsem udomačene. In res smo ostali in bili zelo prijetno presenečeni, ker so nas ose pustile čisto pri miru. Drugače smo prevozili cel otok, neke ful znamenitosti se mi zdi da ravno ni, vse pa je vredno ogleda.Dopust smo potem še malo podaljšali in si ogledali še Ston (obzidje) in pa Dubrovnik.Tu pa imaš res kaj videti. Lahko pa malo pobrskaš po netu in boš sigurno kaj našel o Korčuli. Pa lep dopust!!!

Jaz sem tudi bila na Korčuli, v vasici Prigradica, zelo blizu Vele Luke. Mir je bil, zelo. Vela Luka je majhno morsko mestece, Korčula pa je res čudovito mesto. V glavnem, spočila sem se in po dolgem času mi je bilo dolgčas…ampak lepo!

Imej se lepo!

Če boste v veli luki je obisk otoka proizd obvezen;)

Priporočam vam enodnevni izlet z ladjico na Lastovo – prijeten in zanimiv otok, morda boste imeli srečo in videli njihovo folkloro – nekaj čudovitega.

Lahko pa se iz mesta Korčule prepeljete z ladjico, ki pogosto vozi na ” kopno” v mesto Orebič in preživite nekaj ur v raziskovanju tega prijaznega mesteca. Jaz sem namreč iz tiste generacije, ko smo hodili v mladinske delovne brigade in sem leta 1977 preživela 3 mesece v Orebiču. Res čudoviti ljudje in prijazni, drugo leto planiram dopust v Orebiču.

Vela Luka ni ravno nekaj posebnega, razen v pesmi. Imaš eno špiljo, plaže slabe. Obiskati mesto Blato in Korčulo, plaže v Lumbardi. Na Lastovo nimaš direktne veze je samo preko Splita, ker izleti so samo v primeru, da je dovolj prijavljenih. Drugače je otok zelo lep.

jaz sem bila na Korčuli pred cca 7 leti. Bivala sem v Račišču- cca 7 km od mesta Korčule… Sama Vela Luka ni nič posebnega, drugače pa je za ogledat mesto Koručula, super “napol divji zalivček” vsaj kar se tiče dostopa je v Pupnatski luki (je pa res lep). Drugače pa ti predlagam celodnevni izlet na otok Mljet (divota za videt, kopaš se v ta velikem jezeru- na sredi je pa otok oz. samostan), en a greš lahko na izlet v dubrovnik… Kar se tiče “nočnega” življenja, pa se je vsaj takrat več dogajalo v Korčuli kot v Vele luki.

Midva s fantom sva zadnji dve leti preživela dopust na Korčuli. Nisva si izbrala niti Vele luke niti mesta Korčule, ker nama nekako ne ustreza dopust v “velikoh naseljih”.

Bila sva v Prižbi in Karbunih….bilo je lepo, mirno, pravi raj za počitek.

Mislim, da bi bilo škoda neobiskati otoka Proizd.

LPO

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close