Kopiranje datoteke iz okvarjenega diska
Pred dnevi je na mojem računalniku prišlo do okvare diska. Kupil sem nov disk, starega pa dal v ohišje in zadev priklopil na USB. Uspel sem prenesti vse datoteke – težave imam le z dostopom do datotetek v Documents and settings/user. – razumljivo javi “Access denied” Kako naj prevzamem kontrolo nad to mapo?
Pod properties nimam možnosti security (imam Sharing and security). Vendar pa lahko tu dajem samo mape v skupno rabo – ne morem pa določati kdo naj jih gleda (vem da sem to videl na vseh dosedanjih win xp (na tem tega preprosto ni) – imam pa originalne win xp (OEM). Poskušal sem še z dodajanjem osebne mape v sharing, pa dobim opozorilo – Access is denied – The shared resource was not created at this time???! WTF
Ali ima kdo morda še kakšno idejo? Verjetno bi pomagalo že to da bi spremenil file system iz NTFS v FAT32… Samo kako to storiti, da bodo podatki zanesljivo ostali?
To je v bistvu prva stvar ki sem jo naredil. Ni pomagalo. Nato sem poskušal z raznimi nasveti ki sem jih našel na googlu – prišel sem do tega da sem videl vsebina user mape (seznam map) od tod dalje pa ponovno access denied…
– zadevo sem potem rešil tako da sem okvarjen disk dal v hladilnik (nasvet sem našel na googlu) in ga po dveh urah ponovno priklopil na računalnik kot primary disk (za boot je potreboval cca 10 minut) Po 30 minutah ko se disk segreje pa sistem zopet zamrzne. Tako sem imel dovolj časa da sem potrebne datoteke kopiral na drugo mesto. Kako pa omenjene zadeve rešujejo profesionalci mi pa ni najbolj jasno…
Forum je zaprt za komentiranje.