Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kopiranje datoteke iz okvarjenega diska

Kopiranje datoteke iz okvarjenega diska

Pred dnevi je na mojem računalniku prišlo do okvare diska. Kupil sem nov disk, starega pa dal v ohišje in zadev priklopil na USB. Uspel sem prenesti vse datoteke – težave imam le z dostopom do datotetek v Documents and settings/user. – razumljivo javi “Access denied” Kako naj prevzamem kontrolo nad to mapo?

z raziskovalcem se postaviš na mapo (moraš biti administrator seveda)
desna tipka na miški (imam samo angleške win):

properties
secutiry
pa dodaj svoje uporabniško ime in full pravice

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pod properties nimam možnosti security (imam Sharing and security). Vendar pa lahko tu dajem samo mape v skupno rabo – ne morem pa določati kdo naj jih gleda (vem da sem to videl na vseh dosedanjih win xp (na tem tega preprosto ni) – imam pa originalne win xp (OEM). Poskušal sem še z dodajanjem osebne mape v sharing, pa dobim opozorilo – Access is denied – The shared resource was not created at this time???! WTF
Ali ima kdo morda še kakšno idejo? Verjetno bi pomagalo že to da bi spremenil file system iz NTFS v FAT32… Samo kako to storiti, da bodo podatki zanesljivo ostali?

Pod možnosti orodja, možnosti mape, pogled daj stran kljukco kot je na sliki. Zapri in odpri ponovno in to je to.

To je v bistvu prva stvar ki sem jo naredil. Ni pomagalo. Nato sem poskušal z raznimi nasveti ki sem jih našel na googlu – prišel sem do tega da sem videl vsebina user mape (seznam map) od tod dalje pa ponovno access denied…
– zadevo sem potem rešil tako da sem okvarjen disk dal v hladilnik (nasvet sem našel na googlu) in ga po dveh urah ponovno priklopil na računalnik kot primary disk (za boot je potreboval cca 10 minut) Po 30 minutah ko se disk segreje pa sistem zopet zamrzne. Tako sem imel dovolj časa da sem potrebne datoteke kopiral na drugo mesto. Kako pa omenjene zadeve rešujejo profesionalci mi pa ni najbolj jasno…

če je pisalo: access denied.

potem samo kreiraš pravice (kot sem že zgoraj pisal), pa bo delalo 1000%

Glede na to da sem včeraj (samo zaradi firbca) vzel disk iz kolegovega prenosnika – do podatkov pa sem lahko (po omenjenih nastavitvah) dostopal brez vsakršnih težav…

ker ima najbrž fat32, ti pa ntfs tip particij 🙂

tudi on ima NTFS particijo – Sicer pa vseeno hvala za ideje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close