Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kopel – kako z olji?

kopel – kako z olji?

Pripravila bi si kopel, pa nisem ravno na ti z olji.

Imam etericna olja pomarance, gozdnih sadezev, dve mesanici – ena zimska, druga antistresna in olje 31.
So vsa primerna za kopeli? Katero naj dam v kopel? Koliko?

Gre za kopel za uzivanje; nisem prehlajena, nisem pod stresom, nisem depresivna, no, energije bi pa lahko imela malo vec 🙂

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pozdravljena

Sama si predvsem v zimskem casu veckrat pripravim kopeli iz raznih esenc in olj. Esence lahko kar vlijemo v banjo, etericnim oljem npr. (10 kapljic) pa je potrebno dodati nap. mleko za po kopanju, sol ipd. in ga razmesati, da ne bo plavalo na povrsju.
Glede mesanice meni osebno zelo pase esenca materine dusice in razne druge esence, lahko dodas tudi olje 31, ampak ne prevec (10-15 kapljic), ker ima samo po sebi zelo mocan vonj. Gozdnih sadezev ne poznam, ne bi jih pa mesala med zeliscne kopeli.
Sicer pa sama uporabljam olja, esence in kopeli – Just, te pa lahko mesamo med seboj, glede na to kaksen ucinek zelimo doseci. Drugih niti ne poznam tako dobro.

Temperatura kopeli naj bo 32-37 stopinj Celzija in naj traja 10-20 minut.

POMARANČA

Eterično olje pomaranče uporabljamo pri:
stresu, depresiji, nespečnosti, nervozi, melanholiji in razbijanju srca (kopel, masaža)

Tako, sedaj pa uzivaj!!!

LP

Ej, hvala :))

Ce sem prav razumela, zmesam z navadnim mlekom za po tusiranju ali z navadno kuhinjsko soljo in vmesam v vodo v banji?

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pri olju 31 res bodi škrta, sicer ne bo prijetno …

Ej, hvala :))

Ce sem prav razumela, zmesam z navadnim mlekom za po tusiranju ali z navadno kuhinjsko soljo in vmesam v vodo v banji?[/quote]

Točno tako, si prav razumela :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close