Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kopalnica-katera čistila uporabljate?

kopalnica-katera čistila uporabljate?

katera čistila uporabljate za kopalnico:
-ploščice
-armaturo
-tuš kabino
-banjo

Kako čistite ploščice? Najprej s čistilom in potem še sperete ali kako? Imam kar veliko kopalnico in bi si rada poenostavila čiščenje.

Jaz vse s parnim čistilnikom. Nič kemikalij pa še flekast ni
Edino za wc sem kupila eno mikro krpo, da sprot na hitro spucam in ne vlačim parnega s kleti vsak dan.

Za vse Meglijo!

redko in izjemoma meglio
soda bikarbona za fuge, ploščice, umivalnik, armaturo
banjo prebrišem z brisačo

zamenjala sem milo – tekoče za trdo

Kako cistis s sodo in kako jo pripravis za ciscenje?
Meni kis ful smrdi in ne morem cistiti s kisom, ker mi je potem se en teden slabo, pa bi poskusila s sodo, da se izognem cistilom vsaj tam, kjer se lahko.

Uporabljam Frosch čistila.

Nobenih čistil, za noben prostor v stanovanju …

Kopalnica (vse razen wcja): samo mikro krpica, na katero si sproti špricam alkoholni kis, krpico pa splahujem v vedru vode.

WC: za zunanjost wcja in (čisto na koncu tisti notranji rob v wcju) uporabim star štunf ali podobno staro cunjo ter alkoholni kis; po uporabi cunjo vržem v smeti; notranjost wcja očistim z metlico, na katero ravno tako zlijem nekaj kisa. Vonj po kisu se razkadi zelo hitro, recimo v cca. pol ure.

Tla: vileda, vedro vode (včasih, če se mi da, dolijem malo kisa) in gremo na kolena.

V bistvu res vse v stanovanju (kopalnico, vratca od omar, prah, okna … dobro, štedilnik in pult očistim z mikro krpico in nekaj milnice, ko pač pomivam posodo) očistim z mikro krpico in vodo, ki ji včasih dodam alkoholni kis.

kis in citronko,

Meni kis ful smrdi in ne morem cistiti s kisom, ker mi je potem se en teden slabo, pa bi poskusila s sodo, da se izognem cistilom vsaj tam, kjer se lahko.[/quote]

limonin sok + soda

Ježešna, ali imate tono odpadnih štumfkov, ali pa samo takrat očistite stranišče, ko je kakšen za odpad?

Meni kis ful smrdi in ne morem cistiti s kisom, ker mi je potem se en teden slabo, pa bi poskusila s sodo, da se izognem cistilom vsaj tam, kjer se lahko.[/quote]

limonin sok + soda[/quote]

Kaj to skup zmesas in das v sprico? Se kaj vode?

@hja: men je tema te razprave zelo jasna: čiščenje kopalnice. Ne razumem pa, kaj tebe žene, da se vtakneš v tak detajl … ja, imamo znucane štunfe, spodnjice, stare krpe, zgonjene majice, ki jih razrežem itd. Zadovoljna? Wc očistim vsak teden.

Zelo dobra čistila so od Melleruda imajo zelo veliko izbiro čistil za kopalnico[/url].

www.cistilo.si

Najbolje je da se izognete čistilnim sredstvom z uporabo ENJO vlaken in vode.
Več na www.enjo.si

Jaz pa uporabljam čistila METHOD, k so naravna narejena na rastlinski osnovi, brez kemikalij…
Pa ful dobro očistijo!

Sama jih zelo priporočam 🙂

Tako zelo promovirate ta Enjo, saj ne rečem, da ni vredu, ampak glede na ceno (stanejo celo premoženje) je tudi kakšna mikro krpa iz Tedija, Obija, DM-a, Cash& Carry-a, Lesnine ipd. čisto ok. Čistim z kisom in vodo pol, pol in dodam eterično olje, gre vse dol. Aja pa Leifheit-ove krpe za po tleh so tudi iz mikrovlaken, čistijo super in so cenovno dostopne vsem. Lp

5 v 1 za kopalnico -Kimi Trzin; tudi za Wc- keramiko in kopalnice počistim dnevno, mi vzame 12 minut za obe – sprotno vzdrževanje, ni potrebno nobenih generalk- ni nobenega kamna nikjer, tuš vrata tudi pošrpicam, oplaknem in otrem z otiralnikom za stekla. Vsak za seboj tudi po tuširanju obripe pipo in ročko, da se ne nabere kamen. in je vedno šajni in čisto. Tako že cca 5 let po prenovi.

Wc školjke so brez roba, rimless – najboljša stvar od kopalniške keramike – nobene svinjarije, kamna, nič.

Za generalno prebrisat
Sani+Form dezinfekcijsko.

Za sekret:
Neka wc račka al bilokaj podobnga.
Klorovidikova kilsina za vodni kamen.

Za odtoke:
Kavstična soda/ natrijev lug/ NaOH kakor vam je ljubše.

[/quote]

Kaj pa je to stekleks?

Za vse razen steklene površine imam Domestos. Močno a dobro čistilo. Potem sicer nekaj časa ostaja vonj po kloru ampak ni tako hudo.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Najbolj mi diši bref z vonjem po limoni.

Soda al pa kr prašek za pranje perila, sija se kopalnica 😉
Na sploh čistil pri nas skor ne uporabljamo, večinoma kr vse s sodo, tud kuhinjo.

Jaz že leta uporabljam Kolpa san specialno čistilo za banjo, umivalnik, bide, armature in ploščice ob banji (drugje za ploščice uporabim stelex). Pustim par minut in sperem z veliko vode in do suhega zbrišem. Odlično odstrani tudi vodni kamen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close