Kontaktirajte me!
Zadnje čase se v pogovorih oz. intervjujij na TV in radiu (pre)pogosto uporabljata besedici “pač” in “v bistvu”. Prepogosto uporabljanje teh “mašil” kot se takim besedicam reče, je postalo prav moteče, če ne celo zoprno, vsaj meni. Mislim, da je to pomanjkanje besednega zaklada?
Prav tako me vedno bolj moti in prav prežim na to, kako bo npr. gost pri dnevniku odgovoril novinarki – voditeljici ali voditelju dnevnika na njegovo zahvalo: “Hvala, ker ste bili gost v našem studiu!” V 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gost odgovori: “Hvala tudi vam!” Kar je milo rečeno, neumno. Redkokdo še zna odgovoriti s preprosto in edino logično besedico: “Prosim!”
LP
Hvala tudi vam razumem včasih kot dejansko zahvalo, da so nekoga povabili in je bodisi pojasnil in si je tega želel, bodisi je s svojim nastopom naredil reklamo sebi, svoji organizaciji, podjetju, v teh primerih razumem, da se na koncu zahvalijo, bom pa zdaj verjetno bolj gledala, kdaj se bo kdo po nepotrebnem zahvalil.
Forum je zaprt za komentiranje.