Konkretno glede prtljage in Azije…
Živjo!
Glede prtljage ki naj jo nesem v Azijo (Tajska, Laos, Vietnam) me zanima kaj naj sploh vzamem?
Ok vem da čimmanj vsega!
Glede spanja me zanima- ali rabim spalko, oz. rjuho al karkoli že pač?
Kakšen sprej rabim proti komarjem? Vem da mora vsebovati ne vem kolk % DEET-a (kolk)?
Vem da se ga kupi dol, se pavi lahko na Khao Sanu?
Povejte točno ime, če imate dobre izkušnje s katerim?
Zdaj me matra še ta nova določba, ki prepoveduje vnos tekočin na letala. Ker mislim vso prtljago vzeti s sabo (ne čekirati) me skrbi glede tekočine za leče.
Torej a se dol na Tajskem dobi leče in vse ostalo (tekočino) in če je ceneje? Seveda me zanima kje, verjetno ne glih tam na enem štantu na sred ene ulice? Če kdo kaj ve lepo prosim za odgovor!
Hvala vam za odgovore in LP
Hmm, glede tega, da imaš le ročno prtljago imam malce drugačno mnenje, kot ti. Prav tako je meni hudo odveč, da bi moral na potovanju najprej po štacunah, da bi si nakupil toaletne potrebščine, leče (????), itd.
Ampak vsak ima svoj “stil”.
Poleg bluzenja še mala pomoč: v Vietnamu (Hanoi) sem si kupil več svilenih spalnih vreč – odličen pripomoček. Ko jo zložiš, jo z lahkoto spraviš v hlačni žep (res je majhna), pa v nobeni sobi se ni treba spraševat kako čiste so rjuhe (če rjuhe sploh so).
Saj bi ti povedal kje jih najdeš “pri nas”, a boš sigurno raje počakala do Vietnama 😉
jah sej lahko daš tekočino za leče v čekirano prtljago. baje na tajskem ni problema s toaletnimi pripomočki in s takimi stvarmi. pač vzemi eno flaško (tamalo) na avion, ta velko pa v čekirano prtljago.
spalne vreče ne rabiš. če ti paše, da spiš na svojem, si kupi eno tisto stvar, k je ubistvu spalna vreča iz ene lahke tkanine. imajo v iglu športu, samo pomojem si lahko tudi na vsaki tržnici na tajskem kupiš blago in daš tam krojaču, da zarobi.
brisače se ti isto splača kupit dol, ker so sigurno ful cenejše kot tu. s čevlji ne kompliciraj, ker vsi nosijo papuče, ki jih isto lahko kupiš dol… js osebno sploh ne nosim več tev in podobnih fensi sandal, ampak samo še najbolj cheap flip flope. ko se enkrat navadiš, to postane zelo udobno in nočeš zamenjat. itak ti plastika začne prej ko slej smrdet v tropih, pa jih morš zamenjat….
Forum je zaprt za komentiranje.