Najdi forum

Konjsko meso

Imam eno vprašanje, če se kdo spozna… Brala sem en recept za konjske zrezke
(popečeš na hitro na olju, odstaviš, v isti ponvi prepražiš čebulo in nato vrneš
notri zrezke, zaliješ in dušiš do mehkega). Skratka, klasičen recept. In potem nekdo
komentira, da s tem receptom uničimo vse kar je koristnega in zdravega v konjskem
mesu. Ne napiše pa razlage. Zanima me, ali je to res in zakaj?
LP

Jaz jih vedno naredim na hitro. In so za moje pojme precej žilavi in verjetno bolj zdravi. Če jih dušiš do mehkega, so konjski zrezki boljši, koliko so pa manj zdravi, pa je verjetno spet samo mit.

Ravno zdajle jih bom delala.

Meni je prodajalka v konski mesnici rekla, da se konjskega mesa ne duši, ampak samo na hitro opeče, 2-3 minute, sicer je zanič. Jaz vedno samo hitro na najbolj vročem opečem in je čisto mehko.

Sončkovi zrezki so zdaleč najboljši. Poskusite, ne bo vam žal!

Svetujem ti, da vzameš rezance s sezamom. Imajo tudi ene druge, ampak ti so najboljši. Te na hitro popečeš in so sočni in dobri. Za 4 osebe jaz vzamem eno taveliko plastično posodo, mislim, da je nekaj manj kot pol kile. Če pa narediš v omaki, potem rabiš manj.

konjsko meso mmm, če imaš neješčega otroka mu naredi konjske jetrca, bočnik, zrezki, ind.
Včasih pa naredim golaž iz konjskega mesa. Ali če hočeš malo probat še druge recepte si naredi mesni sir, izvrstna zadeva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close