Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Konjsko meso-priprava?

Konjsko meso-priprava?

Pozdravljeni ,
ker imamo doma meso žrebička in bi ga radi poskusili, vas prosim če mi lahko poveste kkakšen dober recept za pripravo, ker nobeden od nas nima izkušenj za pripravo,

hvala in LP
Zala

Hej,Zala! Daj v iskanje “zrebickovo meso”;smo ze pisale in od tam je se en napotek za post ,ko sprasuje Frfra.Oboje si preberi! Je kar nekaj nasvetov.
Javi,ce si nasla! Pa ne pusti si vzeti veselja! Lep pozdrav Babi

Živjo Babi, hvala našla sem post….hm…je bilo več drugih nasvetov kot za pripravo žrebička 🙂 – našla sem le Petrin recept!
sicer pa sem žrebička v omaki pripravila za kosilo in sicer čisto po svoje, ker pač prej nisem utegnila prebrat tega posta.
Naredila sem ga omakci s porom in korenjem in zalila z belim vinom (mislim ad bi bilo bolje zaliti s kakšnim teranom ali refoškom, imeli smo še cviček v hladilniku ampak mislim da bi bil ta prekisel za omako) in na koncu še z malo vode, potem pa še zagostila z žličko škroba. Odlično!

Lp, Zala

prejsnji teden sem imela zrebickove zrezke . popekla sem jih na olju z malo masla.pred koncem pecenja sem dodala se maaalo belega vina/….potem pa dodala na pol luhano zelenjavo,—korenje,brokoli…/cca 17″ ure se je dusilo-rahlo- skupaj/…. cisto na koncu pa se malo smetane za kuhanje. bilo je cisto o.k. lp petra

nikoli ne berem “za sabo” !:)) dusi se se cca 1/2 ure!!! lp petra

Hej,Zala! Namesto skroba dodaj raje zlico kakrsnekoli smetane,kot je naredila Petra. Ucinek enak.Ce so zrezki res mehki,so zelo dobri tudi na zaru,ali na hitro v naravni omakci z veliko cesna in petersilja. Lp Babi

moji niso bili ravno mehki- narobe odrezani! vlakna so tekla v napacno smer!! vcasih se sprasujem,kako mesarji tega “ne vedo”!?:) lp petra

Hej,Petra!
Ena prvih stvari,ki sem si jo zapomnila ob prebiranju moje kuharice,je bila,kako mora biti meso prerezano(pravokotno na vlakna).
To bi znala povedati,tudi ce bi me kdo v spanju vprasal.Tudi meni se je zdelo neumno,da sem morala vcasih mesarja na to opozoriti!!
Druga stvar so pa bili zrezki.Mamini so bili takooo dobri,sicer vsi ne prav lepi na pogled.Moji krasni na pogled – meso pa pusto.Potem sem se naucila tudi poimenovati zrezke in kaj specemo lahko na hitro,kaj je dobro za dusenje… in tudi kupiti prave.Ja,to je cela znanost in ce mesar ugotovi,da ima opravka z nepouceno mlado gospodinjo,ji kar podtakne,kar on hoce! Lep pozdrav Babi

lep pozdrav,
predlagam popečene zrezke v naravni omaki ter polentni suffle. Pripravi se tako da zrezke date v posodo ter jih prelijete z oljčnim oljem, temu dodate sol, poper ter majaron.Pustite jih stati najmanj dve uri. Nato zrezke na eni strani pomokate ter zapecite na olju. Zalijete z vodo ter malo vina( ne sma biti prekislo ali presladko) in dušite kakih 15 minut. Tačas kuhate polento ter ji dodate smetano ter parmezan ter jajca(v ne preveč vročo polento) ter maso vlijete v premazane modelčke za muffine.
jed ponudite
dober tek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close