Konec sveta
Ah folku še za malenkosti ne moreš odpreti oči, zakaj bi jim za kaj drugega? Ni vsakemu dano, da živi polno življenje. Nekateri bodo vegetirali in morda jim uspe v naslednjem življenju…če bodo imeli srečo in se ne bodo rodili kot muha enodnevnica:).[/quote]
Tudi muha enodnevnica ima na voljo celo svoje življenje ( je pač dolgo en sam dan ) … pa še spat ji ni treba … izkoristi celega.
80 let proti enemu dnevu je tu brezvezno primerjati … oboje je isto … 1:1
Ja, namen teme je pa Special edition najbližje zadel .
Ah folku še za malenkosti ne moreš odpreti oči, zakaj bi jim za kaj drugega? Ni vsakemu dano, da živi polno življenje. Nekateri bodo vegetirali in morda jim uspe v naslednjem življenju…če bodo imeli srečo in se ne bodo rodili kot muha enodnevnica:).[/quote]
Tudi muha enodnevnica ima na voljo celo svoje življenje ( je pač dolgo en sam dan ) … pa še spat ji ni treba … izkoristi celega.
Ja, namen teme je pa Special edition najbližje zadel .[/quote]
Zame ni enako, v kakšni obliki se rodiš. Dobro, če gledaš z vidika življenja in smrti je tako pri muhi kot človeku oboje trenutek.
Vsak se sam odloča, kako bo izkoristil svoj čas. Če nekdo vidi belo, ni nujno da bo drug videl isto barvo. Živi in pusti živeti.
Z vidika starosti Zemlje je oboje samo trenutek, 1 dan ali 80 let. In ko bomo to dojeli, bomo tudi globalno segrevanje dojeli kot samo na eno od njenih faz…
Ja, namen teme je pa Special edition najbližje zadel .[/quote]
Zame ni enako, v kakšni obliki se rodiš. Dobro, če gledaš z vidika življenja in smrti je tako pri muhi kot človeku oboje trenutek.
Vsak se sam odloča, kako bo izkoristil svoj čas. Če nekdo vidi belo, ni nujno da bo drug videl isto barvo. Živi in pusti živeti.[/quote]
Absolutno se strinjam s tabo… in domnevam da med muho in človekom izbereš slednjega … ampak , kaj pa, če že na zemlji nismo najinteligentnejša vrsta … in da je kar nekaj bistveno bolj “brihtnih” od nas, a jih sploh ne dojemamo … kaj če je naprimer gozd kot množica dreves ena mega inteligenca – res bolj statične sorte, a vrag si vedi , kaj vse se jim dogaja, pa nič ne štekamo … ali pa ocean ali pa kar cel planet, ki nas ima zelo verjetno precej poln kufr in nam zadnje čase na precej zoprne načine dopoveduje, da se nas misli odkrižati …. ja pa da delfinov ne pozabim.
Živi in pusti živeti … lepo, ampak človek ima prevečkrat rad le prvi del stavka …
Verjamem v to, da obstaja nekaj, kar je nad nami in se nam reži v fris. Mi pa zaradi svoje premalo odkrite uporabne vrednosti možganov tega ne opazimo. In kaj zdaj?:)
Težko živiš, če drugim jemlješ prostor pod soncem. Ko se osvobodiš tega, da si večino časa obremenjen z mislijo, kaj počnejo drugi…si na dobri poti, da vključuješ in uresničuješ oboje hkrati:).
Poglej si dokumentarec The Queen of Trees, smo ljudje sposobni take simbioze?
Tvoja verzija konca sveta – le 4 dni …
“Fast – food” varianta…
Mi je pa všeč: začelo se je z buljenjem, ki se je spervrglo v zijanje, po novem je stremenje in jaz ti dodam za povrh lahko še zrenje …[/quote]
Vendar se pri stremenju ne sprašuješ več, ti je vseeno, samo da se stremenje nadaljuje:). Pri buljenju in zijanju dobivaš vsa možna vprašanja, brez odgovorov:). Stremenje je lahko enačim s sprijaznjenem z nečim:).
Tvoja verzija konca sveta – le 4 dni …
“Fast – food” varianta…
Mi je pa všeč: začelo se je z buljenjem, ki se je spervrglo v zijanje, po novem je stremenje in jaz ti dodam za povrh lahko še zrenje …[/quote]
Sem namesto “zijanje” prebrala “zibanje”, pa sem se spomnila, da nekateri meditirajo tako, da najprej zrejo v eno točko in se skoncentrirajo na dihanje, nato pa začnejo glavo zibati naprej-nazaj, ali pa obračajo levo in desno, da padejo v meditativni trans…
Se vidi, da je bil naporen tale ponedeljek… 🙂
Hvala za link … sem že malo sprobal – izgleda super.
( Ne vem zakaj mi je takoj Aboriginsko dojemanje sveta padlo na misel … so tudi “ta pravi” .)[/quote]
Tudi jaz ne vem, zakaj … mogoče pa tudi kje v Afriki še obstaja kakšno pleme domorodcev, ki jih beli človek še pusti pri miru, da so še vedno lahko “ta pravi”… 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.