Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kondomi-kateri?

Kondomi-kateri?

Pozdravljeni!
Ker nikjer nisem dobila odgovora, ki sem ga iskala odpiram temo. Ker me med sexom zelo peče in neprestano prekinjam akcijo zaradi suhosti, me zanima ali je to možno da gre za alergijo na lateks?
Imam tudi lubrikant od durexa(Feel) ki pa nič kar ne pomaga, samo še bolj me vse peče od njega(predvidevam da zato, ker je že sluznica toliko ranjena od tega voščenja).
Nagibam se, da bi poskusila Billy Boy kondome(kot sem brala so bolj naravni), najtanjše, ali je to dobra ideja, ali pa naj samo kupim non latex condom? Ne želim da bi nekaj kupila in nato vrgla stran, ker mi spet ne pašejo.
Zanima me pa še, a so vsi Billy Boy kondomi barvni, ali pa samo fun selection?
Lep dan

Ja kako kremico iz sex šopa še pa bo.Pol maš lahko štrikan kondom.

Alergija ali raje preobčutljivost na lateks je še kako možna. In ni razvidna na hitro, ker ne gre za reakcijo ob kratkem stiku, niti ne tipično “alergijsko” reakcijo. Jaz tudi nisem vedela, dokler nisem bila na nekem operativnem posegu in sem imela dlje časa vstavljen kateter. Dokler sem imela vstavljenega silikonskega je bilo vse ok, ko so mi ga po sili razmer morali zamenjati, niso poslušali navodil zdravnice in so mi vstavili lateksov kateter. Po nekaj minutah me je začelo dražit, po nekaj urah se mi je skoraj zmešalo. Vnetje, rdečina znotraj in zunaj …

Kondom je lahko iz lateksa ali ne-lateksa, poleg tega večina še lubrikant, mnogi še spermicid.

Lahko si alergična na lateks, lubrikant ali spermicid.

Kot prvo preizkusi kondome brez spermicida.

Srbečica, pekoč občutek to mi je zelo znano. Naslednji dan sem otekla spodaj, vedno.. Torej le gre za latex.
Torej kondomi brez latexa, ali dovolj so samo ultra thin?

Kateri kondomi pa so to?

Kondomi iz poliuretana. Izbira velika. Lubrikant pa je lahko silikonski – dalj časa drži in lepo vlaži.

Vaš link

Poglej kondome brez lateksa in brez spermicida.

Spermicid je snov ki uničuje semenčice.

Kondomi Skyn.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Bom poskusila.. Pa so sigurni?
Z masculan kondomi sem imela slabo izkušnjo, strgal se je, v 2 delih je bil.. Nikoli več

Izkušenj z Masculan kondomi nimam, s Skyn pa nisem imela nikoli nobenih težav.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Po lubrikantu pa tudi ni bilo potrebe?
Kakšna pa je cena?

10 kondomov stane okoli 10€ (mislim, da malo manj), lubrikanta ni nujno dodajati, razen če želiš izdatno drsnost.

Nočem več da me peče, da neprestano prekinjam stvar zaradi draženja.
Kaj pa izkušnje z rebrastimi, a je res nekaj v njih, ali pa le reklama in cena?

Pozabila sem še vprašat, kaj pa slina za vlažnost, več škode kot koristi? Ali bi to povzročalo vnetje?
Kaj pa za vlaženje sluznice je dober tampon pomočen v jogurt, kolikokrat tedensko pa za kako dolgo se vstavi v nožnico, če ima katera z tem izkušnje?

Zdaj se pa umiri. če si mnenja, da je vzrok v lateksu, zamenjaj za kondome brez lateksa. Ravno tako ni nobene potrebe po vlažilcih in spermicidih. Ali je kodom tanek, debel, rebrat, vijolične ali oranžne barve, pa nima veze, če je težava v lateksu.

Drugače pa, debelina kondoma se presoja z vidika moškega (naj bi čutil s tanjšim bolj), narebrenost pa z vidika ženske (ki naj bi ji ribežen v nožnici pasal). Kar pa je itak bedarija, vsaj zame, ker meni občutek ugodja daje penis kot tak, njegova debelina in trdota ter tehnika pri občevanju. Ne pa narebrenost. Itak so pa kondomi ubijalci sle, pri večini sigurno.

Hvala, to me je zanimalo ali ima kakšen večji efekt ali ne,ali se ga splača.

Zelo verjetno si alergična na lateks.

skyn črno-zlati so brez lateksa, povsod jih imajo. pa kupi morda lubrikant na vodni osnovi.

Kot gledam so vsi skyn brez lateksa.. A so barvni tudi(manjše pakiranje, ne po 10 kondomov)?
Malo za popestritev 😛

Fukam vedno  brez  kondomov

Seveda si lahko alergicen.Najvecjo izbiro vseh vrst in velikosti imajo sex shopi,vsaj jaz sem jih primoran tam kupovati.Lahko je pa dodatno tudi umeten lubrikant ali pa imas vnetje pa niti ne ves.

. https://youtu.be/fbo9_0IgcFA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close