Kondenz v šotoru
Pozdravljeni!
Zanima me o kondenzu in sicer imam dobre in slabe izkušnje glede tega.Najprej naj povem da sem v družbi prekampirala 1 mesec S del sev. ZDA in nismo prav nikjer doživeli kondenza.To je bila + izkušnja.
Lani pa smo z družino v Vrsarju doživeli mokre jogije (nap.blazine), za popenit.Pod spalne vreče sem celo flis dekco postavila, da bo bolj toplo, a je bla kmalu zelo vlažna, da ne govorim o blazini, tista žamet popolnoma mokra na otip.No to nas je odvrnilo od kampiranja s šotorom zato razmišljam o nakupu male prikolice.
Sedaj me pa zanima, če je še kdo imel podobne izkušnje?
Naj povem da smo imeli šotor Quechua 4.2 za 4 osebe in je imel precej zračnikov.Bili pa smo sredi avgusta.
Prodajalec v trgovini s kamp opremo nam je rekel da se nam bo ta kondenz ustvarjal vedno, ker ni zraka med podlago in blazino.Kaj pa če spiš na tistih ležalnikih?Ampak ti spet vzamejo ogromno placa v avtu.kako to doživljae drugi?
Mislim, da je nekaj kondenza vedno, sploh če je zunaj hladneje. Potem pa še telesna vlaga,ki jo izločimo med spanjem… pa je.
Te vlage ne čutimo samo, če je okrog res suh zrak, ki vse izsuši.
Kadar sem (smo) kje s šotorom, pač vedno – recimo na dva dni – prezračimo oz. presončimo posteljnino.
Meni se ne zdi noben problem. Napnemo vrv, pa je. Ali pa posteljnino razgrnemo čez avto za kakšno uro, ko je sonce.
Prekampirali smo že zelo veliko na zelo različnih krajih.
Kondenz se nam je naredil samo na zelo, zelo vlažnem mestu (recimo na severu ob reki ali jezeru) ali pa na višji nadmorski višini (ravno letos na 900 m). Nikoli pa sredi avgusta na morju. Kondenz se nam naredi na notranji strani šotora, da bi imeli mokre spalne vreče ali pa blazine, se nam še ni zgodilo.
Imamo pa čisto navaden šotor, nič posebnega. Še imena ne vem.
Ja tu pomaga samo zračenje – tale je od Quechua sekundnih šotorov trenutno naj naj naj in tudi super zračenXXL EASY IIII
lp
Forum je zaprt za komentiranje.