Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Komunala – strošek, da te kap

Komunala – strošek, da te kap

Mene pa zanima, zakaj oz. kako to, da je zadnje čase tako velik strošek tale komunala? Smo čisto normalna 4-članska družina v normalni hiši in plačujemo 95€ komunalnih stroškov. Naj povem, da vodo izjemno čuvamo. Ima morda kdo kak nasvet, kako zmanjšati ta strošek, ki se mi zdi res zelooo velik?
Naj povem, da ko so nas priklopili na čistilno napravo, “prisilili”, da moramo meteorne vode speljati v čistilno. Je to res? Se da te meteorne vode kako drugače speljati, zdaj naknadno?

Zelo bom vesela vsakega nasveta, ker to je pa višek – več kot elektrike 🙁

Zmanjšaš lahko le tako, da se zmanjša količina parazitskih birokratov na občinskem in na državnem nivoju.

Poglej obračunsko obdobje. Tudi mi smo dobili danes položnico, vendar so nam zaračunali za dve obračunski obdobji. Kar še za celoten oktober zraven…

Ta je res huda. Mi imamo 45, pa že to je ogromno.

kako so vas prisilil, da ste meteorne vode speljali v čistilno? meteorno vode so lahko speljane v čistilno le če ni možnosti ponikanja na svoji parceli, speljane meteorne vode zgolj dodatno obremenjujejo čistilne naprave in s tem čistilna naprava ne opravlja zadosti dobro svoje osnoven funkcije in to je čiščenje komunalnih odplak; pri nas vsakdo plačuje dodatno odvajanje meteornih vod glede na površino strehe s tem ,da občina oz komunala spodbuja ponikanje meteornih vod na parceli.

Jst mam 26€ pa je to cist prevec za usranih 5m3 vode…se pred petimi leti sem placeval okrog 12 €

Čakaj malo, govoriš o komunali ali o vodi? Komunala – smeti, vodovod – voda.

Čakaj malo, govoriš o komunali ali o vodi? Komunala – smeti, vodovod – voda.[/quote]

Pri nas ima javno komunalno podjetje čez vodo. Smetarji v imenu nimajo naziva komunalno podjetje.

Čakaj malo, govoriš o komunali ali o vodi? Komunala – smeti, vodovod – voda.[/quote]

Pri nas ima javno komunalno podjetje čez vodo. Smetarji v imenu nimajo naziva komunalno podjetje.[/quote]

Sprašujem bolj zato, ker ženska pravi: ” Naj povem, da vodo izjemno čuvamo.”

Pri nas ima javno komunalno podjetje čez vodo. Smetarji v imenu nimajo naziva komunalno podjetje.[/quote]

Sprašujem bolj zato, ker ženska pravi: ” Naj povem, da vodo izjemno čuvamo.”[/quote]

Pri nas ima komunala oboje, smeti in vodo.

In koliko vode porabite?

Monopolisti počnejo, kar hočejo, število članov družine ni ključno pri proizvajanju smeti, ne ponudijo nič boljšega, oziroma novega, pa vseeno dvignejo cene, kar tako iz dolgočasja.Vse je sortirano, oziroma večji del 60-70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, v nekaterih krajih je odstotek celo višji.Vse je skregano z logiko, vendar to je Zlovenija.

Občinske Komunale so postale leglo sinekuric in parkirišč za politike. Bo morala država enako red narediti kot pri dobaviteljih elektrike.

Na poblaznele komunalne stroške gledam kot na novo vrsto občinskega davka, ki gre v nekatrih občinah v skupno dobro, v nekaterih pa v žep županovega svaka, ali donatorja njegove predvolilne kampanije.

če si iz Litije je takšen znesek postal normalen,ker je kao potrebno povrniti investicijo v novo čistilno (ki se je pretežno financirala iz evropskih sredstev) – podražitve so baje tudi do 300{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Nas je 6, hiša dvojček pa plačamo 60€. Torej nekaj ne štima pri vas. Res pa meteornih voda nimamo speljanih v kanalizacijo ampak v šterno za zalivanje vrta.

Tudi pri nas se komunala z meseca v mesec draži, za 16m3 vode in odpadke plačamo mesečno 75,00 EUR, količina je ista, dražijo se le storitve in seveda prispevki. S tem, da ločujemo vsako stvar, namesto bi se s tem stroški zmanjševali se zvišujejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close