Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kompas pred stečajem.

Kompas pred stečajem.

Kompas menda pred stečajem. Odpovedali letovanja za september. Tudi če boste odšli z njimi na letovanje, ni garancije da vas bo pripeljal nazaj v Slovenijo.

Res hujše kot v Jugoslaviji. Venezuela here I come.

A niso že zadnjič odpovedovali nekih potovanj v Grčijo? Ljudje pa že vse plačali.

Glede na nivo poslovanja sem že več let pričakoval takšen izid.

Poznam jih več, ki so od kompasa odške zaradi odnosov na delovnem mestu. Takim, ki so želeli kaj dobrega narediti, sveže ideje…pa so jim polena pod noge metali…

Nič čudno, samo še sranje od nepotizma je notri ostalo…je kaj čudnega?

S Kompasom potujejo samo presrani LJ.

Kje pa je objavljeno, da so v stečaju? Ali je to spet izmišljotina?

Kompas je dobra agencija, ne glede na odnose, dostikrat smo šli z njimi tudi individualno, in vedno vse v nulo organizirano, punce na šalterju so bile vedno na nivoju.

Če bo šla tudi ta agencija v franže, je pač še eno v nizu podjetij, ki so ga Slovenci zafurali. Kot mnoga slovenska podjetja.

Je kaksen clanek ? Nikjer nisem zasledila o tem?

Je bilo na 24 ur da so odpovedali aranžmaje za September.

Kompas je v rokah Hrvatov, to ni več naš Kompas. Žalostno.

Noben ni rekel da je v stečaju, piše da je PRED stečajem.  Nekoč davno so bili ok turistična agencija, so pa iz leto v leto slabši.

Zelo verjetno kar drži da nimajo denarja, ker vsi ti zspleti v Grčiji so zaradi tega, ker niso plačali letalskega prevoznika.  Uradnih izjav ne dajejo.

Tako da če to drži da odpovedujejo aranžmaje za september previdnost ni odveč.

Zakaj bi v letu 2024 razen za res eksotiko sel z agencijo res ne vem. Niti enkrat se agencija niti na 500€ ni priblizala ceni, ki smo jo nasli mi, pri vecini izletov pa je nasa destinacija za vsaj jurja do dva cenejsa

Odgovor na objavo uporabnika
Zvarek, 16.08.2024 ob 22:03

Zakaj bi v letu 2024 razen za res eksotiko sel z agencijo res ne vem. Niti enkrat se agencija niti na 500€ ni priblizala ceni, ki smo jo nasli mi, pri vecini izletov pa je nasa destinacija za vsaj jurja do dva cenejsa

Dostikrat imajo agencije ugodnejše aranžmaje. Primerjala sem naše potovanje z agencijo v Turčijo s aranžmajem v Turčijo  v lastni režiji. Oni so za isti denar videli le Istanbul 4 dni  , ki smo šli po celi zahodni Turčiji za 8 dni, ogromno ogledov, vodič. V lastni izvedbi greš po Evropi, ni problem, ampak za druge celine pa so agencije kar fajn, da vsaj kaj izveš , pa še druženje z ostalimi gosti je prijetno .

Slovenci uničevalci, 16.08.2024 ob 20:49

Kje pa je objavljeno, da so v stečaju? Ali je to spet izmišljotina?

Kompas je dobra agencija, ne glede na odnose, dostikrat smo šli z njimi tudi individualno, in vedno vse v nulo organizirano, punce na šalterju so bile vedno na nivoju.

Če bo šla tudi ta agencija v franže, je pač še eno v nizu podjetij, ki so ga Slovenci zafurali. Kot mnoga slovenska podjetja.

Kompas že dolgo ni več slovenski. Od prodaje hrvatom je šlo samo navzdol. Zdaj je lastnik en no-name poštni nabiralnik, ki mu dol visi za firmo.

Hm berem v Delu

Družina Polič in Herta Kosmina so se potegovali za nakup strateške lokacije in stavbe Splošne Plovbe Portorož.

Kupec je družina Polič.

No pa so zafurali sicer že zdavnaj in dokončno, še eno  nekoč uspešno Slovensko podjetje.

Odkar ni več Pergarja, gre samo še navzdol…

Ampak še vedno ful reklamirajo čarter za na Maldive in aranžmaje za jesenske počitnice.

Slovenci saj mislim da že zdavnaj ni več v slo rokah

Podjetje so izčrpali lastniki … Spet neki skladi al kaj so .

https://vecer.com/slovenija/novi-lastnik-kompasa-bo-springwater-capital-ki-ima-sedez-v-madridu-10226891

Včasih so bili pojem kvalitete. Kar nekajkrat sem potovala z njimi. Nazadnje 2019 na Zelenortske otoke. Vse je bilo tipi topi. Vodič z nami vedno dosegljiv. Škoda, da se uniči vse, kar dobro deluje.

Že lani je bilo zaznati, da je nekaj narobe. Karkoli si jih vprašal, je bil odgovor dvoumen. Njihova spletna prodaja je bazirala na platformi Belmondo.si in Počitnice.si.

Ena sama hvalisava reklama, kar je v večini rdeči alarm.

@tu se ne strinjam: ce ne znas se pogajat, iskat nastanitev in si brez popustov, je agencija cenejsa. Jasno. Ce znas pa ni. Ampak pazi moras imeti enake stvari (rent a car, letalo, prevoz tja, nastanitev, ogledi). Pogost trik so tudi vstopnine, ki so pri agenciji drage, sam jih dobis pa zal pol cene – lep primer je Dubai.

Da bo ceneje, ce te smrdljiv bus poln presvicanega folka pelje na letalisce, potem te smrdljiv bus fura okol in gledas stvari in te fuknejo v en sekret od apartmaja – ali pa imas rent a car, velik apartma / hotelsko sobo in lasten prevoz – ja potem je armzma cenej. Sm na tak dopist js raje ne grem: jaz sem dal parkrat v agencijo: letalske karte, tole bi pogledal, apartma 100 kbadratov plus ter rent a car. Zrihtajte. Vedno je bilo razlike vsaj 500€ do nekaj jurjev. Ce gres na najcenejso mozno ceno, potem pa ja. Se en primer: 3/4 tedenski izlet v ZDA te pride od 15.000 do 20.000 € ce gres, tako da kaj vidis (parki, vstopnine, letalske, prenocisce, zabaviscni parki), zavarovanja, itnp. Za 4 clansko druzino. Drago kot svinja. Lahko gres pa za 2 jurja z agencijo in se furas s smdrljivimi busi za 1 teden.

Na Slovenski cesti so že dolgo nazaj zmanjšali poslovalnico za polovico. Kompas je zdaj samo še en pult, ostalo je trgovina s torbicami.

Zvarek, 17.08.2024 ob 09:02

@tu se ne strinjam: ce ne znas se pogajat, iskat nastanitev in si brez popustov, je agencija cenejsa. Jasno. Ce znas pa ni. Ampak pazi moras imeti enake stvari (rent a car, letalo, prevoz tja, nastanitev, ogledi). Pogost trik so tudi vstopnine, ki so pri agenciji drage, sam jih dobis pa zal pol cene – lep primer je Dubai.

Da bo ceneje, ce te smrdljiv bus poln presvicanega folka pelje na letalisce, potem te smrdljiv bus fura okol in gledas stvari in te fuknejo v en sekret od apartmaja – ali pa imas rent a car, velik apartma / hotelsko sobo in lasten prevoz – ja potem je armzma cenej. Sm na tak dopist js raje ne grem: jaz sem dal parkrat v agencijo: letalske karte, tole bi pogledal, apartma 100 kbadratov plus ter rent a car. Zrihtajte. Vedno je bilo razlike vsaj 500€ do nekaj jurjev. Ce gres na najcenejso mozno ceno, potem pa ja. Se en primer: 3/4 tedenski izlet v ZDA te pride od 15.000 do 20.000 € ce gres, tako da kaj vidis (parki, vstopnine, letalske, prenocisce, zabaviscni parki), zavarovanja, itnp. Za 4 clansko druzino. Drago kot svinja. Lahko gres pa za 2 jurja z agencijo in se furas s smdrljivimi busi za 1 teden.

Vsi vemo, da si asocialni psiho, ki mu gredo še lastni otroci na živce, kaj šele naključni mimoidoči. Zate potovanje v skupini res ni priporočljivo, ne glede na ceno. Itak bi samo godrnjal, nergal, težil in norel. Marsikdo gre raje organizirano, ima družbo, vodnika, ki sproti razlaga, ni se treba ukvarjati z logistiko, se samo prepustiš toku. Cenovno je verjetno nekaj dražje, saj agencija ne dela zastonj, po drugi strani pa so skupinske karte, bus, vstopnine cenejše. Je pač drug tip potovanja, kot če greš v lastni režiji.

Se strinjam s teboj. Do letos spomladi sem hodila okoli z agencijami. Včasih boljše, včasih slabše, ampak sprejemljivo. Junija me je “moja agencija” precej razočarala. Ni pomembno katera, zato sem se odločila, da grem jeseni v lastni režiji. Bom sprobala in, če bo šlo kaj narobe, bom sama kriva.

Nekako ugotavljam, da so potovanja postala matra “samo, da se nekam gre” in niso več to kar so bila včasih. Hiper produkcija, ki ponuja samo dirkanje od enega mesta do drugega. V en sam dan se tlačijo kar 4je ogledi. Ob 7ih zajtrk, hitro v bus, trči-leti do prve znamenitosti. Časa imajo 2 uri, kar je še za površen ogled neke katedrale PREMALO. Ponovi vajo do naslednje in tako naprej do, zadnje, četrte. Ob 20ih si v hotelu (zdaj najcenejši Ibis Budget), crknjen ko konj, na večerjo pozabi, ker je samo nočitev z zajtrkom. Ali pojdi na lov za prosto mizo v okoliških lokalih.

Jesenska tura bo splanirana po moje. Naj stane kot pač stane. Ampak od tega želim imeti kaj lepega in spodobnega.

Opravljivke, 17.08.2024 ob 09:23

Se strinjam s teboj. Do letos spomladi sem hodila okoli z agencijami. Včasih boljše, včasih slabše, ampak sprejemljivo. Junija me je “moja agencija” precej razočarala. Ni pomembno katera, zato sem se odločila, da grem jeseni v lastni režiji. Bom sprobala in, če bo šlo kaj narobe, bom sama kriva.

Nekako ugotavljam, da so potovanja postala matra “samo, da se nekam gre” in niso več to kar so bila včasih. Hiper produkcija, ki ponuja samo dirkanje od enega mesta do drugega. V en sam dan se tlačijo kar 4je ogledi. Ob 7ih zajtrk, hitro v bus, trči-leti do prve znamenitosti. Časa imajo 2 uri, kar je še za površen ogled neke katedrale PREMALO. Ponovi vajo do naslednje in tako naprej do, zadnje, četrte. Ob 20ih si v hotelu (zdaj najcenejši Ibis Budget), crknjen ko konj, na večerjo pozabi, ker je samo nočitev z zajtrkom. Ali pojdi na lov za prosto mizo v okoliških lokalih.

Jesenska tura bo splanirana po moje. Naj stane kot pač stane. Ampak od tega želim imeti kaj lepega in spodobnega.

@za Lejno – spet ni citiralo

Super. Upam da se boš imela fajn.

Mene tudi motijo taka divjanja, zato preko agencij včasih vzamemo tak program, ki je kombinacija počitnic in izletov. Izlete si lahko tudi potem lahko tudi sam organiziraš. S pridom pa koristimo čartarske lete iz Brnika. Priznam da mi je muka vožnja do letališč v Avstriji ali Italiji.

Drugače pa vidim da ima kar nekaj ljudi ogromno časa da si splanirajo vse te dopuste sami. Dosti jih to naredi kar med službo.

Dam pa še primer, nam je bilo veliko lažje da nam je agencija (ne Kompas) zorganizirala individualno potovanje po Južni Ameriki pa ni bilo bistveno dražje kot bi bilo če bi to delali sami.

Sem pa prebrala članek na 24 ur. Napisan v smislu blatenja Kompasa, nestrokoven, pisec  napačno navaja zakone. Kopi pejst dveh novic o odpovedi letov v preteklosti, potem je pa hotel še malo dodat pa je navedel polresnice in laži. Finančno poslovanje naj razlaga nekdo, ki vsaj preveri osnove svojih zapisov v ZGD. V glavnem poden od novinarstva.

Neprijavljena, 17.08.2024 ob 09:56

Super. Upam da se boš imela fajn.

Mene tudi motijo taka divjanja, zato preko agencij včasih vzamemo tak program, ki je kombinacija počitnic in izletov. Izlete si lahko tudi potem lahko tudi sam organiziraš. S pridom pa koristimo čartarske lete iz Brnika. Priznam da mi je muka vožnja do letališč v Avstriji ali Italiji.

Drugače pa vidim da ima kar nekaj ljudi ogromno časa da si splanirajo vse te dopuste sami. Dosti jih to naredi kar med službo.

Dam pa še primer, nam je bilo veliko lažje da nam je agencija (ne Kompas) zorganizirala individualno potovanje po Južni Ameriki pa ni bilo bistveno dražje kot bi bilo če bi to delali sami.

Sem pa prebrala članek na 24 ur. Napisan v smislu blatenja Kompasa, nestrokoven, pisec  napačno navaja zakone. Kopi pejst dveh novic o odpovedi letov v preteklosti, potem je pa hotel še malo dodat pa je navedel polresnice in laži. Finančno poslovanje naj razlaga nekdo, ki vsaj preveri osnove svojih zapisov v ZGD. V glavnem poden od novinarstva.

Hvala. Vem, da bo v redu. Jeseni se spraznijo vse top dedtinacij, turisti gredo domov, na vse konce sveta in temperature so znosne. Imaš več “prostora”, cene spustijo na nek normalen nivo.

Preverila sem letna poročila za oktober. Baleari imajo še vedno temperature zraka in morja prijetne. Kakšna nevihta je res, ampak nič zaskrbljujočega. Pa skoraj prazne plaže, kjer je zdaj “milijon folka” in hotel, kjer bom, normalno deluje.

Bo dobra izkušnja za naslednja leta. Ker “mehurček udobja” je včasih kar omejujoč.

Lep vikend tudi tebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close