Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek komisijska prodaja, a je to dovoljeno??

komisijska prodaja, a je to dovoljeno??

V eno komisijsko trgovino sem peljala računalnik… Mislila sem, da bom postavila ceno 120 evrov in mi bodo od nje vzeli neke procente stran.

Pa so mi rekli naj sama postavim eno ceno in bodo na to ceno dodali svojo maržo… A je to sploh legalno?

Računalnik bi potrm prodajali za 160 evrov, kar je je skoraj 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njihovega zaslužka!

A je to dovoljeno??

Sej se hecaš, ane ? A te zanima kolk dobiš ti, al kolk dobijo oni ?

Saj pravim! Jaz bi dobila 120! Oni pa očitno 40!

AMpak kolikor jaz vem, bi mogli oni meni od 120 vzet 10 ali 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , ne pa da na mojo postavljeno ceno dodajo procente in to kar 40!

za 120 ali pa nekomu za 160

si jim pa res fouš? Kaj te briga koliko oni zaslužijo zraven.

vse je stvar dogovora, če pa imaš občutek da ga lahko sama prodaš za 160 evrov pa…saj ti nihče ne brani

glej tako, da če jih ne vključiš, ne bi dobila nič.
če ti gre pa v nos, da bodo zaslužili zraven (ja zakaj pa misliš, da imajo biznis, zaradi dobrodelnosti), pa prodaj računalnik sama na bolhi.

mislim, spraševat, če je legalno, da postaviš ceno???? pa saj nihče nikogar ne sili v nakup.

Ti si se z njimi zmenila, koliko hočeš dobiti, ali ne? Koliko pa oni res dobijo, je pa odvisno od tega, kako dobri trgovci so. Hecno, res, da zdaj sprašuješ, če je to dovoljeno. Seveda je. Bi se pač z njimi zmenila, da hočeš dobiti 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od končne cene – ampak pod takimi pogoji tvoje robe najbrž ne bi vzeli. Poslovno politiko pa imajo pravico sami določati.

to je bistvo komisijske trgovine, ti se pač hočeš neke stveri znebit torej jo prodaš al pa šenkaš al pa preč vržeš, če neseš v komisijsko štacuno je pa logično, da če lastnik hoče met kej za preživetje bo teb dal tolk kolkr hočeš za stvar k jo prodajaš, sam jo bo pa če jo bo prodal za tolk in tolk več, odvisno od sposobnosti lastnika in naivnosti stranke.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ja pa čakte mal! Sej on nima nobenih stroškov s tem, da proda. Pač če se proda, se proda, če se pa ne, pa mi vrne. Sej ne odkupujejo stvari, da bi lahko bil na zgubi!

Fajn, odpiram tudi jaz tako trgovino, pa sprejemam notri po 20 evrov in prodajam po 1000.

Sem mu pa pustila tam, ja. ker se mi ne da preko bolhe to prodajat, ampak to je tudi edini razlog.

A prodajalec trgovina in tudi davek pa niso strošek?

!? Kake mate eni, res. :))) Preprosta pamet, ali boljše, nič pameti, spljoh.

Nihče ti ne brani! Vsa čast, če boš uspela 20 EUR vredno stvar prodati za 1000.

Tebi se ne da preko bolhe, zato si najela nekoga, da zate nekaj stori in on ti je postavil ceno. Če ti ni všeč, pa nič

čist odvisno, če ma komisijsko trgovino že dlje časa pa da mu dobr laufa, ti lahko izplača za tolk kolkr si določla ceno takoj, če mu laufa mal slabš al pa da je dobr začel, ti pa tist keš izplača k proda al ti pa vrne artikel vsekakor ma tud stroške, davek mora še zmer plačat od prodaje itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Če dobi nekoga, od katerega kupi računalnik (ali kaj drugega) za 20 eur in to potem proda za 1000 eur je pa res car. Dovoljeno pa seveda je. Drugače pa se malo pozanimaj, kakšne marže plačuješ pri nakupu hrane, oblačil v trgovini – po moje boš kar nehala kupovati, tako te bodo presenetile marže trgovcev.

a da nima stroškov?

draga moja, on mora s preprodajo zaslužit
svojo plačo
najemnino za prostor
poplačat davke

a misliš, da stoji tam zato, ker nima kaj boljšega za delat???

Pamet je naše največje bogastvo, vendar biti reven tudi ni sramotno. Ne sramuj se sebe!

res kej tako butasto naivnega pa še ne no :)))))
pojma nimaš kako trgovina sploh funkcionira … 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} marža je povprečna marža … od kje pa misliš da ti trgovina lahko da 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na določeno blago? gre v svoj minus? jao jao osnove življenjske filozofije bo treba mal obnovit, pa bo lažje potem …

a da nima stroškov?

draga moja, on mora s preprodajo zaslužit
svojo plačo
najemnino za prostor
poplačat davke

a misliš, da stoji tam zato, ker nima kaj boljšega za delat???[/quote]

pozabil/a si omeniti še:

elektriko
telefon/internet
oglaševanje (PC-ja ali pa cele trgovine)
eventuelno razkazovanje potencialnim kupcem
– če bo več strank, lahko to nanese tudi skupaj par ur…recimo prepričevati mulca, da bo lahko igral igrice tudi na tej mapini….je včasih res dolgotrajno!

in vse to samo za 40€ !!!

Izgleda, da je nekdo mislil, da je prišel na Karitas.

kaj vse po tem svetu hodi…. Nobenihs troškov?? Daj, punca loti se n asvoje, da te vidim z nič stroški. Eni pa res… bolje, da sem tiho!

Draga Naivnica,
loti se sama tega posla, ki nosi zlata jajca.
Samo nekaj vprašanj:

– ali si samostojna podjetnica?
– imaš izobrazbo za prodajalko ali boš zaposlila trgovca?
– imaš primeren lokal po možnosti na dobri lokaciji?
– je najemnina zanj razumna?
– je lokal ustrezno opremljen?
– boš knjigovodstvo in trgovinske evidence vodila sama ali boš pooblastila knjigovodski servis?
– si pozvala “dobavitelje”, da ti napolnijo police z zanimivim in poceni blagom?
– kje in kako boš reklamirala svoje blago?
– imaš zadosti začetnega kapitala, da boš preživela do razcveta posla?
– boš sama določila pogoje pri prevzemu blaga v prodajo, ali boš pustila, da ti jih določijo drugi?
– boš skromna pri kalkuliranju cen?
– kolikor si boš izgovorila marže, moraš še računati, da ti država vzame 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DDV

Želim ti veliko uspeha. Če bo marža pri tebi samo 10 ali 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, bodo tvoje stranke zelo zadovoljne, ti pa žal ne boš.

ZENSKA A SE TI HECAS AL SI MAL VELIIIIK GLUPA??? AL SI BLOND? DA NIMA NOBENEGA STROSKA? SJ NISI RESNA!! PRVO: naredi uslugo ce sploh proda DRUGO: kaj pa njegov cajt pa njegov prostor/trgovina a to pa nic ne steje??? HALO!!! mislim glupaca glupa pejt ti nekomu delat uslugo da mu zrihtas kupca za njegove odvecne stvari brez da bi ti kj od tega mela!??? WTF?!?!? In kaj te briga kolk on zasluz?! mislim FOUSARIJA SLOVENSKA!!!! glupa si k tocak res!

ne morm verjet da res obstajajo taki ljudje k ti…to je ze zadnja stopnja idiotizma! res!

Pa to ne moreš, da verjameš. Punca misli, da kmet dobi za krompir tako ceno kot jo ma Merkator, minus 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Jao. Jaz bi ji odgovoril tako: Pusti računalnik pri meni, določi ceno, jaz ga bom prodajal, ti pa mi daš samo evro na dan, zato, da je roba pri meni. Če boš imela srečo, se da zgodit da bo jutri prodano, če ne pa naredi si računico.

…da nima stroškov ..draga moja poleg vseh stroškov, ki so jih ostale navedle najemnina, plača,položnice – ki, so ravno takšne kot jih imaš doma ali pa še višje( če jih sama plačuješ veš koliko nanese) ,ogrevanje ..ali misliš da je to zastonj???? ..je še polno dodatnih stroškov… a veš koliko stane računalniški program, da lahko vodiš vse skupaj ? POS terminal, pisarniški materjal, računovodstvo…Konec koncev pa ti dobiš zanj kolikor si želela..v čem je potem problem? Verjemi da nihče ne bo obogatel ne tvoj račun kvečjemu samo preživel…če te to skrbi.

WTF!!!! Sej sploh ne morem komentirat…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close