komarniki, golazen
Baje pride golazen čez špranje oken v stanovanja. Imamo nova okna pa pridejo noter muhe, kakšen hrošč, okna so zaprta. Kaj če bi dali gor komarnike, bi se golazni znebili ali ne povsem? So komarniki na oknih potem celo leto (govorim o komarnikih izdelanih po naročilu) ali se namestijo samo poleti potem se jih čez zimo odstrani?Jih ima kdo?
Mi imamo komarnike. Se jih pa namontira v tisto škatlo za rolete, če so novejše in imajo notri že pripravljen prostor za komarnike. Ali pa imajo paš svojo škatlo in potem jih samo rolaš gor in dol. Kakor ti paše. Mi smo jih montirali komaj jeseni, tako da jih še nismo popolnoma sprobali, ampak se mi vseeno zdi, da je bilo manj žuželk v stanovanju. Mene živcirajo predvsem pajki, komarji, muhe, in čebele, ki zaidejo v stanovanje in mislim da z uporabo komarnikov ne bomo imeli več nepovabljenih gostov 🙂
Mi smo jih lani narocili ob menjavi oken, taksne kot so na sliki, vgrajeni v roleto. Mislim, da je kar draga nalozba (ob oknih, ki so ze tako veliko €€), ampak vredno vsakega centa.
Jaz jih spustim dol kmalu spomladi in so bili letos “aktivni” do novembra. V stanovanju nikoli niti enega pajka, muh ali komarjev. Super so res. pa poleti, ko imas okno na siroko, pa zvecer luc 😉 ne bo vam zal
Različni proizvajalci oken ponujajo razlicne resitve.
Mi imao fiksnega, ki ga lahko izdelajo tudi kasneje. Ni bil najbolj poceni, ampak odlicno opravlja svojo nalogo. Razen zelo redko, ko v stanovanje kaj zaide skozi vhodna vrata, mrčesa pri nas ni.
Najceneje pa je (pa lahko naredis kadarkoli in potem tudi umaknes) mreza, ki jo das na jezka, dobis v DMju za dober€ za m2. Malo boljse pa v Bauhausu.
Jaz jih nosim s seboj tudi na morje 🙂
Imamo komarnike ampak tiste iz Hofra za 2€. Okoli okna po okviru se z nalepi (nič pretrsljivega, nič se na oknu ne pozna) take mačke na katere se potem napne mreža. Komarniki so super, so tolk poceni, da jim imamo kar malo na zalogi – če se slučajno kje strga – pa se do sedaj še ni. Edina slabost je, da ne morem imeti rož zunaj na okenski polici, ker z notranje strani ne morem do njih, z zunanje pa tudi ne, ker sem v 2 nadstropju. Poleti ni bilo v stanovanju ene muhe, seveda pa manjše živalice, kot so mušice pridejo skozi – ampak čez tadragega tudi.
Tole sem jaz stran pometala, kupljeno sicer v Hoferju za 1 eur za 2 mreži in pritrdilnim ježkom, ker vedno pride mrčes noter pri špranjah, pa potrgajo se, ker je mreža plastična, sploh če imaš večje okno in moraš štukat, ne moreš nikoli tako dobro napet pa zlepit, da ni lukenj. Malo denarja, malo muzike, zagotovo. Pa ko čistiš, odpreš okenske okvirje, potem tisti ježek ne drži več in mrčes pride skozi.
Imam za spomladi naročeno montažo komarnikov iz tanke žice, jih bodo vgradili v kaseto klasičnih rolet. Sosedje jih imajo že dobro leto in so prezadovoljni. Cena bo kar par sto eur za 7 oken, ampak je potrebno. Sploh zato ,ker je eden od otrok alergičenna pike komarjev, je revež ves v bulah, če ga dobijo.
So pa končni izračuni tako različni, tudi za par sto eur. Naprimer za enak material in enak način montaže je bil najražji Roltek iz Doba, potem Medle iz Komende, potem Kosec II iz Mengša ( tisti, ki ima večjo proizvodnjo), najcenejši pa Kosec I ( ločeni družinski posel), ki nam je tudi rolete delal in so zelo korektni. njihova ponudba 300 eur cenejša. Tudi popravilo rolet je bilo pri njih cca. 150 eur cenejše, kot pri ostalih zgoraj naštetih ponudnikih. Si moraš čas vzeti in primerjati ponudbe in osupneš nad razliko v cenah za isto zadevo. Hja, večja firma, več zaposlenih, pa neko oglaševanje po medijih, dražje je – zame je pa najboljša reklama priporočilo že zadovoljnih strank – moja izkušnja.
Tole sem jaz stran pometala, kupljeno sicer v Hoferju za 1 eur za 2 mreži in pritrdilnim ježkom, ker vedno pride mrčes noter pri špranjah, pa potrgajo se, ker je mreža plastična, sploh če imaš večje okno in moraš štukat, ne moreš nikoli tako dobro napet pa zlepit, da ni lukenj. Malo denarja, malo muzike, zagotovo. Pa ko čistiš, odpreš okenske okvirje, potem tisti ježek ne drži več in mrčes pride skozi.
[/quote]
Drzi. Tudi jaz nisem mislila, da bi bilo to kot trajna opcija. Za test, kaj zadrzijo, je pa seveda vec kot dovolj.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.medle.si/tl_files/proizvodi/komarniki_3.jpg[/img]