Najdi forum

Kolpa kliče

Vas že kaj mika? Kdaj se vam zdi, da bi bil čas za prvo daljše taborjenje? Kateri konci Kolpe so vam najboljši? Meni se kar sanja o tej reki … A ne, da je najbolje iti proti koncu julija, ko je najbolj topla?

Počvekajmo kaj o Kolpi, prosim.

A je kje kak urejen kamp na Kolpi?

Primostek, Podzemelj, Griblje, Adlešiči …

ma ne vem

ta Kolpa ima že tako čudno ime, da me vse mine

k da je polna Klopov

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ti si pa čudan!

Kolpa je zelo lepa reka. V Adlešičih je super camp.

Najlepše je avgusta.

Kolpa je trenutno kar visoka. Mogoče bo za praznik že za kopat.

Pri nas v zgornjem delu mora biti vsaj 14 dni zelo vroče, da je voda za kopat…

Mavrični, kaj vse ima čudno ime na prvo žogo…

no, meni je všeč, da v našem delu Kolpe ni množičnega turizna in upam,da ga tudi ne bo…ko grem zjutraj tečet ali kolesarit in srečam le kakšno srno ali lisico, pa včasih kakšne zaspane policiste po nočnem dežurstvu, si mislim:

Hvla Bogu, da ljudje ne vedo, kako lepo je ob Kolpi, ker če bi jih veliko prišo, ne bi bilo več lepo…

Kolpska deklica in štirje mušketirji

Nikoli še nisem bila na Kolpi, sem pa že slišala same lepe stvari. In ker smo v četrtek in petek fraj, bi šla en dan malo pogledat.
Mi lahko kdo priporoča kam za en dan – mogoče kam, kjer ni toliko naroda, ker imava psa in ne vem, koliko so sploh dovoljeni?

Lp, Petra

Tudi mi bi radi šli poleti kampirat ob Kolpo.

Domačinka Lenčk33, kaj priporočaš? Vsekakor si želimo bolj ob zgornji tok. Našla sem informacijo, da sta kampa tudi v Žagi in Dolu. Ali se tam konec julija da kopat? Mislim si, da je nižje ob toku, npr. Vinica, že preveč obljudeno.

Hvala za informacije.

ja, Na Žagi in v Dolu sta kampa, v Dolu je voda običajno toplejša, kamp je pa za enih 50 prikolic in je čisto ob Kolpi,

tisti na Žagi je malo oddaljen od Kolpe, sta pa kampa cca. 15 km narazen, tako da je najbolje, da si obe lokaciji ogledate…voda na Žagi je malo hladnejša (v Dolu je večji jez in voda bolj stoji).

Pa še kar vprašaj, če te kaj zanima…

mi sicer živimo ob Kolpi, šotor pa postavimo na eni zasebni parceli in prespimo kakšno noč zaradi otrok..kopamo pa se od 18 stopinj naprej….smo navajeni…

L

Petra, najbolje da se zapeljete do Fare in nato ali desno ob zgornjem delu do Osilnice ali pa na levo ob Kolpi do Dola (postrvi pri Modroniču v Prelesju pri Dolu so fenomenalne)

Kakšne gužve pa itak skoraj nikoli ni in za psa in zase boste brez problema našli kakšnen prosti zalivček…psi niso nikjer prepovedani, več ljudi ob in v vodi, ki bi jih pes lahko motil, pa je samo na enih treh mestih…(Dol, Zavrtke, Pritiske=dostop s hrvaške strani)

lepo je ob jezu v bližini vasi Grivac, le na slovenski strani še niso najbolje uredili plaže in dostopa,..

l

L

Lenčk33, hvala za odgovor. Imamo šotor za 6 oseb (ker nas je 6:)) in bi verjetno bilo fino rezervirat, kaj misliš? Sicer pa me po tvojem opisu bolj mika Dol. Uf, komaj čakam!

Živite res v enem najlepših koncev Slovenije.

Živjo!
Mene pa zanima, kateri kamp ob kolpi je najboljši za skupine okoli 20 ljudi in da se da malo poveseliti dlje v noč. Saj veste, študenti…

Hvala

Poleg tega, da se lahko malo dlje poveseli, me zanima tudi, če je v bližini kakšno igrišče za odbojko na mivki in nogomet.

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close