kolo v stari gavzi
Do Cresa se da lažje po cesti kot ob obali do kampa ali do glavne ceste, pa pol dol in gor po ozkih uličicah. Mesto vsaj ni na strmem delu.
Tudi ob obali je v redu, ampak na enem delu je zelo ozko in moraš pazit, da kam ne zdrsneš. Meni je kolo prišlo zelo prav za v mesto po ribe, meso, sadje, zvečer pa tud mal za rekreacijo.
S sabo pa vedno vzemi vrečko za fige, tam jih je ogromno na samem pa si jih mal naberte. Dobr tek. Ti kar zavidam, glih bodo zrele.
lp
Jana
A pol se ne da iti po tisti asfaltirani potki pod borovci do mesta?? Je ozka in skoz gor dol? Oziroma je glavna cesta boljša? Samo verjetno ne za voziček (po moje ni pločnika)?
Saj ne, da sem računala na peš iti v mesto Cres več kot enkrat, ker 2km v vsako smer, pa še mal po mestu bi bilo preveč za našo otročad.
A trgovina v gavzi ali pa v kovačinah pa nima glih izbire mesa in rib??
Kar se tiče pa fig, pa povej iz kje si, ti jih prinesem na poti domov ;))
seveda se, da po asfaltirani potki peš in s kolesom in do mesta za majhne otroke tudi ni tolk daleč, potka je skor čist ravna, miceno gor in dol. Mi smo hodil do mesta z vozičkom z 1,5 letnikom in 6 letnico tudi peš in s kolesom (sedež zadaj), Za ponoči samo priporočam, da mate lučke, ker je ene 500 m brez luči, od kempa do Stare gavze.
Otrokom sploh ni težko do mesta, ker so tam na začetku trampolini, vmes pa v gozdičku vrtiljak, pa kočija na žetone, pa živa glasba, sploh ni velik gozdička, samo ene 500 m, za ponoč pa če ni lune, raje vzemte lučke. Mi smo ful užival.
lp
Jana
Če nameravaš skočit v mesto po meso/ribe/zelenjavo, potem je kolo več kot odlična izbira, po poti ob obali je super, vzponov se skoraj ne opazi…avto sicer imaš kje parkirat (so urejena parkirišča po mestu a plačljiva)
sprehod do mesta z otroci je kul, pot nazaj se pa zna vlečt, ker bodo že utrujeni. Mi smo vsako leto v kampu (med Staro gavzo in Cresom) je bilo včasih težko.
Mi smo se vrnili pred nekaj dnevi in bi šli nazaj…
srečno
Forum je zaprt za komentiranje.