Najdi forum

kolko stane

Zivjo
Drugo leto imam v plani 3-4 mesecno potovanje po Aziji!Iz Slovenjie do Kitajske s Transibirsko železnico,nakar mismi kake 3 tedne potovat po Kitajski,in se nato spustit juzno v vietnam,Tajsko,laos,Kamboza in burma!
Zdaj pa naprosam vse ki ste potovali po teh krajih da mi priblizno poveste kolko denarja bi potreboval za tako potovanje!

simon-y

Glede železnice in Kitajske ne morem govorit, ker nisem bil tam. Za Tajsko, Vietnam, Kambodža, Laos, Burma, pa lahko računaš 5000 sit/dan (Low budzet), To vklučuje vse:prevozi, prenočišča,hrana.. Vize si rihtaš sproti, c. 20-30 usd za vizo.

Mjanmar (Burma): popotniški (low budget) stroški so 100 evrov na teden na osebo. To ne vključuje vizuma (min. 25$, veleposlaništvo v Beogradu), vse ostalo pa (hrana, spanje, prevozi, vstopnine). Če si popotnik, ki ne zahteva razkošja, udobja, luksuza ipd. in če se vsaj malo znajdeš, potem je ta strošek absolutno realen (osebna izkušnja izpred 11 mesecev). lp & srečno

Vizo za Burmo dobiš v Bankoku na Koh san road v vsaj petih tur. agencijah – cena cca 25 USD.
LP. Igor

Jaz sem za en mesec Tajske (brez letalske karte) porabila 35.000 SIT – spanje, hrana, prevoz, teking, nakupi,…=low budget. Kot lahko vidiš iz predhodnih postov ima beseda “low budget” za vsakega drugačen pomen, tako da je tudi odvisno od tvojih potreb in želja. Že npr. razlika v ceni sobe je ogromna, če vzameš sobo z ventilatorjem in si kopalnico deliš (100 bt/noč/2osebi) ali sobo s klimo in lastno kopalnico (350 bt/noč/2osebi).
Vizo za Burmo dobiš na Khao San Road v Bangkoku.
Glede Transibirske pa za enkrat še nimam informacij…če kaj koristnega izveš…sporoči…Pa srečno pot :))

LP Petra

p.s. si ne morem kaj da ne bi komentirala: …5000 sit/dan da je low budget??????Za Azijo???????To mi prej deluje “normal budget” za zahod, Evropo…

Oj
hvala za vse informacije!
Zdaj me pa zanima kdaj je najbolsi cas za potovanje po JV Aziji?

lp
simon-y

Odvisno na kateri del JV Azije misliš. Načeloma je suha doba v našem zimskem obdobju severno od ekvatorja. Takrat je južno od ekvatorja deževna doba in obratno. Res pa je, da je el ninjo poskrbel, da so stvari danes malce manj predvidljive kot so včasih bile. Lahko pride do zamika ali zamude pri deževnih dobah oz. suhih obdobjih tudi do meseca in več….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close