Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kolk prtlage na avion

kolk prtlage na avion

Ojla!
Ker grem to soboto prvič na pot z avionom, me zanima, kolk prtlage lahko vzamem s seboj.
Vem, da imam pri sebi lahko osebno prtlago, ruzak gre posebej.

Kako je s fotoaparati. Moj fant ima profi foto, pa me zanima, a ga more prijavit al kako gre to. Z vsemi dodatki, je ta mašina ful težka.

Kaj pa hrana…a kakšne paštete lahko sabo vzamem.

Prosim za odgovore.
Hvala,
Brigita

odvisno kam greš- običajno 20 kg prtljage- ročno pa 8 kg- za foto ali kamero meni še nikoli niso komplicirali-
glede hrane je pa odvisno kam greš- v Ameriki ni dovoljeno!
sem pa tudi že potovala in sem imela zraven hrano za prvo silo v kufru- nobeden ni nič kompliciral
lep dopust

ponekod 15, drugje 20 kg prtljage… osebno prtljago običajno ne gledajo in ne komplicirajo, se mi je pa že zgodilo, da so me v frankfurtu pregledali kot zločinca, ker sem imela v osebni prtljagi ploščico od avtoradia in je na detektorju zgledala kot skupek dinamita… ampak ko so videli, kaj prenašam v ruzaku, ni bilo panike…

kar se tiče hrane… vsakič, ko sem šla na avion sem imela sabo “malico”, pa ni noben kompliciral… ne na kratkih letih, kjer ne dobiš hrane, razen če jo plačaš, ne na daljših letih, kjer hrano dobiš zastonj..

za fotoaparat prav tako niso komplicirali… le za baterije je bolje, da jih imaš v veliki prtljagi, ne v osebni… prav tako pazi, da ne boš imela v osebni prtljagi kakšne pilice ali karkoli ostrega (poostren nadzor po 11.septembru na vseh letališčih).

lep let

Profi foto 🙂 No ja… vglavnem… kam pa gresta?

Glede na to, da ima profi aparat, naj tudi vso njegovo profi opremo zapakira v ročno pritljago (torej aparat + objektive, kakšen prenosni disk), da ne bo doživel neljubega presenečenja. Razni polnilci in to pa spada v glavni rukzak.

Če gresta izven EU naj foto prijavi (in vso opremo zraven), saj znajo kaj težiti cariniki na letališču ob prihodu (meni so ob prihodu iz Brazilije tečnarili zakaj nisem prijavil SLR aparata). Priporočam sicer da si vse številke že prej izpiše in sprinta, ampak žal jih bo tam moral prepisovati na uradni formular (pravzaprav je to delo carinika in ne tebe – on se itak tam dolgočasi).

Dostikrat je prijaviti opremo potrebno tudi zaradi zavarovanja, kot dokaz da si imel zraven opremo…

Še glede hrane… kamorkoli sem doslej šel v eksotiko, vedno sem imel zraven 4-5 paštet. Zelo uporabne so tudi ploščice ala Frutabela. Nikdar še niso težili, paštete so pa pogosto prišle prav na daljših vožnjah…

Glede hrane ti lahko komplicirajo edino pri vstopu v državo. Npr. v Avstraliji ponavadi precej komplicirajo. Vse kar ni originalni zaprto in na spisku živil dovoljenih za vnos v državo roma v koš. Jz sem na kitajsko nesla toliko hrane, da sem 3 dni jedla samo to.

Pa ne pozabiti na kakšno steklenico vode za na letalu.

Ful hvala za odgovore, ste mi pomagal.
B

Edino eno pripombo bi imela. Jaz sem imela baterije v veliki prtljagi, pa sem morala vzeti ven in dati v osebno. Drugače pa imam pri sebi tudi en komplet za preobleč, saj nikoli ne veš, kdaj ne boš zagledat svoje prtljage na tekočem traku. Pa tudi malico sem imela, obvezno pa nekaj za spit. Vodo ali sok. Drugače pa srečno pot.

oj

na air france majo omejitev prtljage spodaj 18kg, rocna( zgornja pravm jst) je pa 12kg. se mi je pa drgac ze zgodl da so me v parizu pregledali, obrnl ruzak naokol, sicr pa kaj ces, je treba ce majo take ideje in pravila.

sicr pa si dam v osebno prtlago vedno tud kej sladkega za pod zob. prov pride:)

lepo se mejta..

aba

od kdaj pa 18 kg???- sem letos letela z Air Francom v BKK- je še bilo 20 kg?!

oj

ooo faj, pol so pa dvignili. fino, kar pomeni se malo vec zadev lohk poberm naslednic k grem kam:)) jst sm sla pred novim letom nazadnje z njimi. tud azija.
ajt

LP

aba

kot vem jaz, ima SAMO zagrebško letališče predpisano, da moraš imeti baterije v osebni prtljagi, povsod drugod pa je priporočljivo da so v veliki prtljago.. zakaj?!! zato, k na rentgenu zgledajo kot dinamit in te bojo zajebaval, kaj ti bo to na avionu. zato je bolje, da jih daš v veliko prtljago, kjer ti med letom niso na dosegu in ne “ogrožaš” leta…

smešno se ti zdi (vsaj meni), ker so to navadne baterije in ti veš, da so, oni pa komplicirajo…

LP, martina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close