kolikokrat si izpoveste ljubezen
Včeraj sva govorili z eno precej dobro prijateljico in sem ji “priznala”, da mi mož še vedno vsak dan vsaj enkrat reče, da me ima rad in da se mu zdim lepa. (In obratno, seveda.) Zelo začudena je odreagirala nekako takole – a vidva sta pa še vedno na tem nivoju, oz. se še vedno to gresta…
Meni je to normalno in mi zelo veliko pomeni (skupaj 20 let, poročena 18) in se sprašujem, če je to res tako redko. Po pravici povedano sem bila kar malo “prizadeta”. Saj ni pravi izraz, samo ne najdem boljšega… Vem, da imam čudovitega moža in da imava res lepo zvezo. Skupaj sva dala skozi že marsikaj (smrt otroka, smrt in težko bolezen dveh staršev…), a med nama je še vedno toplo, iskreno, veselo.
Je to res tako neobičajno?
ne,ni neobičajno.vesela sem za vaju,da imata takšno zvezo.lahko sta vsem za vzgled.midva res še nisma tako dolgo skupaj (4 leta) in sma že tudi precej dala skozi (tudi smrt najinega otroka),ampak si tudi vsak dan vsaj enkrat povema,da se ljubima,da naj drug pazi na sebe (npr. v službi),da se pogrešama.upam,da bo čez 15 let in več še tudi tako.
…ni čudno, vsaj meni ne in tudi ti si lahko srečna, da imata tako vezo. So zeeeelo redke dandanes.
Midva sva skupaj že skoraj 30 let, pa mi še vedno vsak dan da vedeti, da sem najlepša in najboljša…in tudi sama mu dam to vedeti. če me prime skoz dan, ko ni ob meni, tudi z kakim sms sporočilom (najbolje žgečljivim, ko vem, da je na sestanku:) )))…
Saj verjetno si samo hotela povedati kako se imaš ti lepo, ker si ljubljena in ljubiš. Ker prav dobro tudi sama veš, da to ni nič neobičajnega in da to pač počnejo partnerji, ki se iskreno ljubijo. Pa naj bo to po 10, 20 ali 50-ih letih skupnega življenja. Je pa res, da je okoli nas veliko ljudi, ki so skupaj zgolj zato, ker se jim zdi, da je tako prav in ne zato, ker se ljubijo. In seveda takšni si ljubezni ne morejo izkazovati in si je verjetno niso pretirano izkazovali niti na začetku zveze.
Jaz imam tudi ob sebi ljubečega moža, ki me poljubi ob vsakem snidenju, objame in pove ali da vedeti da me ljubi. Skupaj sva 11 let in vem, da bova tako počela do konca najinih skupnih dni. Ker se ljubiva.
Mislim, da je pomembno, da si to večkrat izpovemo. Ne sme pa pridet to iz navade, temveč iz želje, da to poveš. Jaz dnevno večkratno to povem, res pa je da sva šele slabo leto skupaj.
Upam, da ne bom kdaj postal tak: http://www.youtube.com/watch?v=cVDCYdeRI7I&feature=related 🙂
Podobno je tudi pri nama. In v mojem realnem življenju je veliko takih. Ali imam pa tako srečo, da bolj enake sebi poznam. Ne vem. Zanimivo, tudi nama je umrl otrok. In imam tudi jaz kronično bolezen.
In srce mi zaigra za vsako, ko vidim mojega moža, kako se smeji in navihano gleda. Kot hudiček…;))
Če te pa kdo zaradi tega ne razume ali postane celo nestrpen, si pa misli, tudi on bi rad bil bolj vesel in srečen, pa bog ve zaradi česa ne more biti, in pojdi mirno dalje…
Lepo uživajta skupaj to živlejnje. In res je lepo tu še kaj takega prebrati.
Srečnica! Privoščim ti. Sem vesela zate.
Meni moj NIKOLI ni rekel, da me ima rad!!! Če ga vprašam, pa reče saj veš, da te. Stavka “rad te imam” ne more izgovorit. Po moje ima govorno napako in v možganih prepoved.;-)))
Ja, drugač je super mož in oče.[/quote]
Naja, tudi pri meni je tako. Ene 2x na leto uspe izdaviti tisti “jaz tud tebe”, zraven pa doda “pa saj to itak veš”. Razložila sem mu, da bi mi srce zaigralo če bi kdaj uspel prvi povedat on, pa je vse zaman. Je pa tak že 20 let, tako da s tega vidika ni neke nenadne spremembe.
Forum je zaprt za komentiranje.