Kolikokrat in kdaj imate na fakulteti omogočeno testiranje?
Pri nas na faksu imamo možnost testiranja samo ob ponedeljkih od 8.00 do 9.30.
Meni je to grozno – predavanja imam šele ob 14.00 in nisem iz Ljubljane – naj zdaj hodimo zjutraj na testiranje?
Vem, da tole ni mesto, kjer bi se moral pritožiti, ampak najprej sprašujem, kako imate urejeno na drugih faksih – tudi samo 1 x na teden in to zjutraj? sprašujem, ker je tu veliko ljudi.
Tudi pri nas je omejeno, samo na petek zjutraj uro in pol. Jaz imam pa ob petkih šele ob 17.00 vaje in nisem iz Ljubljane. Ne vem, kaj jim ni jasno. Večina faksov ima čez cel dan – se pač testiraš nekje ob vhodu. Mi pa 1 x v tednu. Biti bi moralo enako dostopno za vse.
Pa že to, da kot študent ne smem priti v LJ z javnim prevozom in potem kombiniram z domačimi s sosedi, prijatelji, izgubljam dragoceni čas.
Če imaš predavanja v ponedeljek zjutraj, je OK (testiranje imamo samo v ponedeljek zjutraj) – če pa jih imaš šele popoldne in nisi iz Ljubljane in da že zjutraj hodiš v Ljubljano za en test – katastrofa – ne moreš pa vmes nikamor, ker ti ta posran hitri test s faksa nikjer ne velja. Naj sedim na fasu nekje na hodniku 8 ur in čakam? Vsak teden 3x 15 € za navaden test je pa tudi rop. Ni fer, da je samotestiranje samo ob ponedeljkih zjutraj!!! Mlade nas silijo k cepljenju!!!
Se lahko študenti samotestiramo kje drugje čez cel dan? Res je nora situacija – testiranje le enkrat tedensko po dve uri na določenih faksih. Kaj naj dejansko delamo od zjutraj do štirih, ko imam jaz prve vaje. Kje naj bomo, ne smemo tako nikamor. Na faks se sicer vozim iz eno uro oddaljenega kraja. Tudi jaz iščem prevoz, ker na vlak in bus zdaj brez testa ne smem. Od doma se že tako cele dneve, zdaj pa naj še hodim tisti dan, ko zjutraj nimam nič, se na faks pofočkat s testom, ki velja za faks sicer za cel teden, če pa se grem testirat redno po 15 € – 3x na teden x 4 tedne je to 180 € na mesec samo za teste, kje je še prevoz do LJ, kje je še prehrana. Ve kdo, če se lahko samotestiram na drugem faksu, kjer je testiranje čez cele dneve?
Kako rešujete to situacijo?
Forum je zaprt za komentiranje.