Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko?

koliko?

n/a/n/a – kaj si primitivna, saj ji ne plačuješ za šolo ampak za 3 ure dela,ki ga porabi zate, material, elektriko itd… saj se tudi jaz strinjam da je to veliko preveč ampak bi lahko to lepše napisala,

od 5000 do 20000..odvisno

OD 15.000 DO 20.000 SIT

Posavka, v bistvu ga moj dobi, pol ga pa da tud men. Al pa tud tako, da moram koga učit poligon vozit, ali pa koga mal peljem, pa mi da za tank :))) To ni pogoj, sam če so ponavadi tk tečni, da se ne morem niti branit… Uf glede prevoza v Lj mam letos tud srečo, se voziva z eno z njenim koelgom zastonj, ker on tam dela. Uaa včasih sem pa plačevala 4 k na teden (mal manj..) sam za avtobus, prišparat 16 k na mesec je kr dober ,a n 🙂

Kozmetika do 3.000 na mesec. Večinoma za lase, ker imam dolge. šminka itak par mesecev, parfumov, mil se itak dobi za darilo več kot preveč.

Cunje do 10.00 na mesec.

dam pa cca. 15.ooo za večerje, pice, pijačke,…

Kdo je zdaj primitiven, a?

Frizer naredi 3 letno šolo. 3 letno!!!
Koliko porabi za material???
Svoj čas sem bila zobotehnik. Plača zobotehnika znaša tam nekje okoli 140.000 SIT, s tem da ima narejeno 4 letno šolo, s katero se frizerska triletna ne more primerjati v ničemer.
Si si kdaj ogledala zobotehnični laboratorij? Koliko pa tam stanejo materiali?
Povprašaj koga, ki dela v tem poklicu, nato pa primerjaj stroške laba s stroški frizerskega salona, da boš videla, kaj pomeni biti podcenjen.
Ja, sej vem, elektrika in barve… to je res en velik strošek:)))
DA, plača je v veliki meri ODVISNA OD IZOBRAZBE, vsaj v realnem svetu je.
S tem pa ne podcenjujem delo frizerja, temveč samo navajam dejstvo, da imajo nekateri frizerski saloni previsoke cene glede na stroške materiala in zmožnosti svojih zaposlenih.

Xtrm, kolikor jaz vem, je ponavadi tako, da če se z nekom voziš, da se da zraven za bencin. Ker tudi njegov avto ne tanka vode, da bi nekoga zastonj prevažal. Vsaj pri nas je tako, da človeku ponudiš zraven za bencin. Ampak očitno eni radi živijo na račun drugih!

Ja no, sam to če koga peljem, je itak moja dobra volja oz. men v veselje, itak da prijateljice plejem, sploh ker jim je to tako všeč in jim res ni treba zapravljat še njihovga denarja za bencin. Men je to najmanjši problem, itak mi glede motorja marsikdo zrihta marsikaj, naj dajo tisti ki majo, a ne? Ne pa ene boge študentke.

Za kozmetiko porabim od pet do deset tisoč. striže in barva me pa sestrična in dam raje njej denar v žep. Sama osebno menim, da se splača dat malo več za dobrega frizerja,ker po mojem mnenju so to umetniki. K frizerju v salon pa ne maram hodit, ker ne maram vrste, pa še boljše je,če pride k tebi na dom in se ti v miru posveti in se lahko še desetkrat v ogledalo pogledaš in poveš kaj ti ni všeč. Dober frizer pa je zame tisti, ki te tako postriže, da si lahko potem še sam eno kulturno frizuro narediš.

No, ja Xtrm – uboga študentka z motorjem??!!

Niti registracije študentka samo od svojih dohodkov ne more plačat… Aja, kakšen motor pa imaš ti?

Skupinski nisem msilila sebe :)))) Sem študentka, sam se nimam za bogo, mislila sem na nekatere kolegice. Jaz imam štipendijo 52k na mesec, pa kdaj, ampak res redko, se spomni ata, da mi mora plačat preživnino… Motor sem si sama kupila, sam to je že dolgo nazaj, sem tud delala zraven, prej sem mela že en drug motor, ki sem si ga tud sama kupila. Ampak po toliko letih, spoznaš veliko ljudi, in marsikdo ti gre na roko… (opreme, od ledvičnega pasa, rokavic, hlač, rut, škornjev… tega si nisem sama kupila, sem dobila) Starši nimajo tu nič zraven, niti nebi hotela… Drugač pa tiak ta motor ni drag za vzrževanje, tud registracija ni draga. Vsega skupaj sem letos zapravila za reg. in popravilo 100 k (realno bi dala za tak servis 250k ne pa 50…) . Yamaho virago vozim. Ja, pa jaz nisem take vrste ženska, ki bi zapravljala za obleke… Kadar lahko, zraven še delam in vse dam na stran, za nujne stvari, tako da … Ja, sem si plačala sama registracijo. Se je pa treba mal znajt 🙂

Hej, ne vem, pri registraciji se ne moreš nikakor znajti. Jaz sem dal samo za registracijo 130 k, brez vsega ostalega. Servis je bil 170 k, lani jeseni pa še cca 70 k.

Lani ko sem plačal še kasko za motor, pa je bilo zavarovanja zraven 140 k.

To so sami tako stroški, katerim se ne moreš ogniti, če imaš motor…

Nobene amortizacije in oblek, niti bencina…

Ne, jst mislim glede ostalega… servis pa to.. Cel motor je bil sesut, pa sem dala za zamenjavo sprednje gume, nov akumulator, ravnanje vilic, druga zavorna ročka, drugi žmigavci, poravnana zadnja bremza, zamenjava olja svečk, zavorne tekočine… pa nardil so mi dušilce za avspuhe- vse to za 50k. Pa alpinestars škornje, čist nove, sem dobila za 0.0 SIT :)) To je bilo sicer na nek način darilo, oz. nagarda za eno delo… Registracija je pač nujno zlo… Jaz sem trenutno itak še sam na 250 ccm, tak da je bilo nekaj okol 50k, mal več. S 15% popustom. Kaj pa ti voziš?

BMW 650, nov, dve leti star…

Predlani sem naredil z njim 18000 km na eni poti in sem ga kar precej obdelal – pščava in podobne stvari mu niso ravno koristile.

No vidiš, fajn mororček, sm ti kr favš :)) Jaz si trenutno kaj več ne morem privoščit, lahk bi sicer dobila en drug motor za vozit, sam bi ga mogla vrnit, sam od vseh teh ymah R1, R6, FZR, pa kawasakijev ninj pa teh… dosežem dol glih s prsti… Kar se mi pa ne bi zdelo rpeveč fajn, da mi ga morejo pol drugi prestavljat, pa v garažo pa iz garaže spravljat, sploh pa, nočem pomislit, da bi se znašla v situaciji, ko ne bi blo noibenga zraven. Sam ti nisi več študent, a ne?

ne, nisem student. Zagotovo si student cesa takega niti ne more privoscit, zato sem ti prej odgovoril, da mora biti kaka dotacija za uporabo motorja.

Pa se tvoj je tisti z gladkimi gumami, kajne?

Tisti se mi zdijo se posebej nevarni – moj ima napol kramparce

Ja moj ma hm… nsio glih za po terenu :)) Ja, ful je razlika vozit čoperja pa npr. cestnega. Sej res, da gre cestaš dot hitrej, sam če te s čoperjem sesuje, te lahk ful hitrej, k je tok šturast za čez ovinke… Pa še pospeški pr mojmu so bogi in za prehitevanje je to ful nevaren motor. In eni ko msilijo, eh sej je sam 250 ccm, pa sam 130 je končna… V bistvu je pa to najslabše… Hm, zdej sva pa temo pokvarla, pa naju bodo kregal… 🙂

ti bom odprl novo – imam obvestilo zate in ostale

od 15000-20000

za cunjice 20.000 v času razprodaj pa še več, za kozmetiko cca. 10.000, za avtobus 5.000, za cigarete 12.000, za pijačo 5.000, staršem za stroške 10.000, za nakup v trgovini 7.000….in tako počasi skopni moja plača.

Lep dan, Sunny*

Odkar imam 3 male otroke, sem vesela, ker imam “super varčevalni program”, pa sem vseeno tipi topi – zelo zadovoljna s svojim izgledom kjub trenutnemu redkemu zapravljanju ….V službo še ne bom hodila nekaj časa, zato “pražnjih” cunjic ne potrebujem, doma namesto čevljem nosim copate in japonke, obraz se mi bo spet odpočil od stresa, tako da raznih negovalnih kremic in razvajanj ne potrebujem – najbolj vesela sem in predem od ugodja, ko mi možek zmasira stopala…..Lase imam dolge do pasu in negovane doma – frizerja ne potrebujem, si š * * ** e strižem sama…..Revij ne kupujem, ker jih nimam časa brati, dekorativna kozmetika je pa še doma zaloga iz Amerike izpred leta, tako da tudi tu ne bom delala prometa :-))). Če pomislim, kako rada sem, ko še z možem nisva imela potomcev, zapravljala, se mi kar zvrti pred očmi :-))))
No ja – sem pa ta mesec res zapravila 20k SIT samo za sončno kozmetiko..vsaj toliko pa 1x letno dam za dobro dopustno zaščito…..

Lp,

vongola

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close