Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek KOLIKO ZAPRAVITE?

KOLIKO ZAPRAVITE?

Zanima me punce, koliko na mesece zapravite zase. Približno. Kozmetika, obleke,… Jaz veliko preveč in si ne morem pomagat. Odvisnica od šopinga. Starejša sem, hujše je (32).

Kako je z vami?

Ida

Odvisno. Vcasih 0, vcasih 50000, vcasih 5000.
Kupujem skoraj izkljucno na razprodajah in po vnaprej dolocenem nacrtu, kaj rabim. Sem se disciplinirala, da ne kupujem impulzivno.
Na razprodajah si privoscim vecji nakup, vmes skoraj nic. Kupujem pa kvalitetna oblacila, ki jih nosim vec let in kombiniram med seboj.
Pri kozmetiki pa tudi ne kupujem vsevprek kot vcasih, ampak po nacrtu.
Zdaj ze 3 mesece nisem kupila nic, ker cistim zaloge. Sem seveda ni vstet potrosni material: vatke, zobne paste, mila….

Uf, kolkr mam. Ne, sej ni res, naprej so na vrst položnice pa hčerina štipendija, pa “fasnga”. Ampak hvalabogu so minil tisti cajti, ko sm morala ful šparat, ko smo zidal hišico pa včas res za kruh ni blo (žal na pomoč staršev niti prbližn nisva računala in je tud ni blo). Zdej si pa kupim, kadar vidim kaj, kar mi “pade u učke”, prav tako moji hčeri. Ne zapravljam ful, ampak na vsak dinar pa res ne gledam, en mesc več, drug pa manj, odvisn.

Jest res različn; od kar sem se odselila in plačujem najemnino + stroške + razne Interšparje in Mercatorje mi bolj švoh ostane.
Na srečo pa res znam kombinirat cunje + čevlje + torbe, tko, da mam dons nataknjene Pollini čevlje stare 7 let (pa še zmeri so OK, tko po modelu, da o ohranjenosti ne zgubljam besed. Čevlji so itak moj fetiš in jih čuvam 500 na uro), Zara puloverček na V in eno kiklo k ma tud zihr že ene 5 let. Pa morm rečr, da nism nč bl slabo oblečena, k če bi blo vse letnica 03/04.

Men se zdi, da so važne kombinacije + dodatki (čevlji, nogavice, torbice, nakit, pasovi …)

Sem pa zadnič pred Baldininijem stala in bi takoj imela 3 pare novih sandal. Žal ne bo nič iz tega! :-((( Položnice, registracija in kasko, servis za avto ….
Never ending story!

Aja, frizerju na mesec in pol + dobri kozmetiki se pa ne odpovem. Seveda v zmernih količinah.

Baldinini ja! az sem tut tam stala in si ogledovala! Lepoooooooooooo a ne? LP

Jaz zapravim vedno preveč glede na moje prihodke. Več ali manj sem v minusu. No…kakšen mesec tudi v plusu. Najbolj nevarrne dneve imam takrat , kadar me daje PMS. Uff…. takrat bi celo Ljubljano preletala pa še Avstrijo povrhu.
Potem so položnice, pa vsak mesec frizer, pa moja 17-letna pubertetnica…..

po mojem vsak zapravlja toliko, kolikor ima. če imaš plačo slabih 100.000 tolarjev, več kot pol od tega daš za stanovanje in različne položnice, potem je še tu hrana, kakšno zavarovanje…. ti ne ostane ne vem koliko za zapravljat!

Odkar imam otroka (skoraj 4 leta) nisem kupila niti en kos od kozmetike (ne štejem penečo kopel in šampone), od oblek pa samo dva, tri kose (na razprodajah). Pred tem, je bilo za take stvari namenjeno 50.000-100.000 na mesec. Kako se časi spreminjajo…..
No se pa tolažim, da zdaj po svetu hodim pač v vsej svoji naravni lepoti.

Vse kar imam, približno 200.000 na mesec-ADIJO PAMET

Samo zase brez obvezne kozmetike (šamponi, zobna pasta…), naprimer kake cunjice, parfum, uhani, čevlji, frizer…). Zapravim nekako med 10.000,00 do 20.000,00 mesečno. Bi pa še več, če bi finančno stanje to dopuščalo. Tako pa si potem prestavim kakšne stvari za nasldnji mesec. Naprimer so mi všeč kaki čevlji, pa če grem tisti mesec recimo k frizerju, pa na koncert, si rečem, o.k. bodo pa čevlji drug mesec, če me seveda počakajo. Se pa zgodi, da si kakšen mesec tudi nič ne kupim, če ne kaže.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close