KOLIKO za lektoriranje
Diploma iz slovenščine ne more biti pogoj, da se lektoriranje opravi strokovno in profesionalno. Imam diplomo iz RP, lektoriram revije, diplomske in magistrske naloge. In to že nekaj let.
To delam, ker me to veseli, ker uživam in ker se pri tem sama izobražujem, izboljšujem …
Znanka je diplomirala na filozofski fakulteti, ima magisterij, je 30 let učila slovenščino na gimnaziji, pa sem jaz morala popravljati za njo. Torej – eno je izobrazba, drugo pa interes
Strokovno in ugodno lektoriram:
* Diplomske naloge.
* Doktorske disertacije.
* Leposlovna besedila.
Nudim inštrukcije slovenščine za SŠ in gimnazijce.
kontakt: dipl.slovenistka@gmail.com
Pri lektoriranju ne odpravljam le slovničnih napak, ampak moj pregled besedila vsebuje tudi stilske popravke. Z lektoriranjem prav tako odpravim morebitne pomenske dvoumnosti. Pri tem je moj poseg v besedilo vedno premišljen in zato ne spreminjam teksta tam, kjer ni treba. Popravljanje besedila za vsako ceno, brez smiselne in strokovno podprte utemeljitve je najpogostejša in nedopustna napaka lektorjev.
LEKTORIRAM publicistična besedila, lektoriram strokovna besedila (diplomske naloge, magistrske naloge, doktorske disertacije), lektoriram krajša priložnostna besedila, lektoriram literarna besedila.
Naj vaše jezikovno korektno besedilo v polnosti doseže svoj namen, tj. na razumljiv, nedvoumen način sporoči vsebino.
E-mail: info@slovnica.si
Web: www.slovnica.si
Pozdravljeni.
Nudimo Vam hitro in ugodno lektoriranje. Za več informacij nam pišite na lektoriranje.ana@gmail.com
Lep pozdrav
Joj no, vsaj beri natančno. Avtorska stran ni isto kot avtorska pola in ceno za lekturo običajno poveš na stran, ker ljudje ne vedo, kaj pomeni pola.
Štetje je pa po starem in po novem, s presledki ali brez, stvar dogovora pač, ampak po novem običajno 1500 znakov brez presledkov (pola posledično 24.000 znakov brez presledkov).
Zavedam se, da vsak raje plača manj kot več, če ni treba, ampak res dobro izberi, komu boš zaupala jezikovni pregled. Pisna beseda ostane, magistrske naloge so dostopne na spletu. Lahko se ti zgodi to, da bo že v naslovu magisterska naloga – ko včasih guglam, naletim tudi na diplomska, magistrska dela, v njih so res uporabni podatki, in evo, nekdo je magisteriral z magistersko nalogo, ker je očitno šparal pri lekturi.
Magistra slovenistike z dvajsetletnimi delovnimi izkušnjami ugodno lektoriram (največ 1 eur na stran, kadar je naloga res pravopisno zelo slaba) vsa besedila. Več na
rakica40@gmail.com
Hitro, zanesljivo in cenovno ugodno lektoriram vse vrste nalog. Ker imam ustrezno izobrazbo, lahko izdam tudi potrdilo. Več info na rakica40@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.