Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KOLIKO za lektoriranje

KOLIKO za lektoriranje

Diploma iz slovenščine ne more biti pogoj, da se lektoriranje opravi strokovno in profesionalno. Imam diplomo iz RP, lektoriram revije, diplomske in magistrske naloge. In to že nekaj let.

To delam, ker me to veseli, ker uživam in ker se pri tem sama izobražujem, izboljšujem …

Znanka je diplomirala na filozofski fakulteti, ima magisterij, je 30 let učila slovenščino na gimnaziji, pa sem jaz morala popravljati za njo. Torej – eno je izobrazba, drugo pa interes

Strokovno in ugodno lektoriram:

* Diplomske naloge.
* Doktorske disertacije.
* Leposlovna besedila.

Nudim inštrukcije slovenščine za SŠ in gimnazijce.

kontakt: dipl.slovenistka@gmail.com

Pri lektoriranju ne odpravljam le slovničnih napak, ampak moj pregled besedila vsebuje tudi stilske popravke. Z lektoriranjem prav tako odpravim morebitne pomenske dvoumnosti. Pri tem je moj poseg v besedilo vedno premišljen in zato ne spreminjam teksta tam, kjer ni treba. Popravljanje besedila za vsako ceno, brez smiselne in strokovno podprte utemeljitve je najpogostejša in nedopustna napaka lektorjev.

LEKTORIRAM publicistična besedila, lektoriram strokovna besedila (diplomske naloge, magistrske naloge, doktorske disertacije), lektoriram krajša priložnostna besedila, lektoriram literarna besedila.

Naj vaše jezikovno korektno besedilo v polnosti doseže svoj namen, tj. na razumljiv, nedvoumen način sporoči vsebino.

E-mail: info@slovnica.si

Web: www.slovnica.si

Pozdravljeni.

Nudimo Vam hitro in ugodno lektoriranje. Za več informacij nam pišite na lektoriranje.ana@gmail.com

Lep pozdrav

Verjemi, da bi tudi za tabo bili popravki. Tudi za Toporiščem so zelo verjetno bili. Sam ne vidiš vseh svojih napak.
Kako dobra si, je odvisno predvsem od zahtevnosti naročnika. Lahko bi pri kaki založbi pogorela na polni črti in s solzami v očeh zagovarjala svoje delo …

Joj no, vsaj beri natančno. Avtorska stran ni isto kot avtorska pola in ceno za lekturo običajno poveš na stran, ker ljudje ne vedo, kaj pomeni pola.
Štetje je pa po starem in po novem, s presledki ali brez, stvar dogovora pač, ampak po novem običajno 1500 znakov brez presledkov (pola posledično 24.000 znakov brez presledkov).

Zavedam se, da vsak raje plača manj kot več, če ni treba, ampak res dobro izberi, komu boš zaupala jezikovni pregled. Pisna beseda ostane, magistrske naloge so dostopne na spletu. Lahko se ti zgodi to, da bo že v naslovu magisterska naloga – ko včasih guglam, naletim tudi na diplomska, magistrska dela, v njih so res uporabni podatki, in evo, nekdo je magisteriral z magistersko nalogo, ker je očitno šparal pri lekturi.

Zdaj je čas diplom in magistrskih nalog. Če kdo potrebuje zanesljivo branje in popravke – samo s področij humanistike in družboslovnih ved – lahko sporoči.

Ta tema je stara, zdaj so cene že precej drugačne verjetno. Koliko je zdaj lektura na 1 avtorsko polo? Moja kolegica računa okrog 80 eur, samo dela za vlado. Za navadne državljane je verjetno manj?

To te je malo nahecala.

To te je malo nahecala.[/quote]

Ni, ni, ker lektorira najbolj zoprna pravna besedila, zakone itd.

Moja cena je 35 EUR za 24.000 znakov s presledki.

Razumna cena, če res opraviš svoje delo kot se šika.

Same lektorke tukaj, a ne znate niti tako napisati e-mail naslova, da se vam ga ne zbriše.

???

Ker mi trenutno primanjkuje dela, vam zlektoriram stran A4 že od 0,65€ + DDV. A ste zainteresirani?

Ti pošljem delo, če mi plačaš zanj 0,66 evra na stran! 😀

Magistra slovenistike z dvajsetletnimi delovnimi izkušnjami ugodno lektoriram (največ 1 eur na stran, kadar je naloga res pravopisno zelo slaba) vsa besedila. Več na
rakica40@gmail.com

Kljub 20 letnim izkušnjam nimaš toliko samospoštovanja, da bi znala ceniti svoje delo….najbrž vržeš tekst v amebis besano pa kar bo bo…drugače si ne znam predstavljati razloga za tako nizko ceno, s katero razvrednotiš tudi delo tvojih kolegov.

Razlog je ta, da se spomnim študentskih let in tega, da sem zbirala tolarje … Naloge pa največkrat lektoriram ravno njim …. In nikogaršnje delo ne želim razvrednotiti …. vsak pač postavi svojo ceno.

Gospa, ki lektorirate, ali ste magistra ali magistrica …??????????

Za rodilnik še nisi slišala, kajne?

Seveda sem magistrica znanosti s področja ….., ampak SSKJ pove tudi, kdaj uporabiti magistra …

No, ta z magistro ni še tako huda, kot je ta z rodilnikom. Sicer pa je merodajen Slovenski pravopis (ne SSKJ),
ki pravi takole:
magistrica -e ž, člov. (i) ~ filozofije
magistra -e ž, člov. (i) prakt.sp. (diplomirana) farmacevtka

Hitro, zanesljivo in cenovno ugodno lektoriram vse vrste nalog. Ker imam ustrezno izobrazbo, lahko izdam tudi potrdilo. Več info na rakica40@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close