Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KOLIKO za lektoriranje

KOLIKO za lektoriranje

Koliko bi računali za lektoriranje magistrske naloge (195 strani) ?

Hej! Če potrebuješ lektoriranje, se mi oglasi na neboticnik@gmail.com. Sigurno se bova lahko dogovorili/dogovorila tako, da bo obema prav.
Lektoriram že dolgo (tudi poklicno) in predvsem strokovna besedila. Lp!

zaupaš ceno?

Najraje bi videla, da se dogovoriva po e-pošti, potem pa poveš, ali bi ti ustrezalo ali ne. Prej bi tudi rada vedela vsaj malo, za kakšno besedilo gre. Lahko napišeš?

znaša 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene prevoda, lahko tudi 10 ali pa 20, če je tekst slab. Cene prevodov (v slo!) pa so med 25 in 35 € po uradnem ceniku društva.

sedaj imam ceno 1 eur/na stran, če je pri tebi ceneje samo reci da ali ne, pa se lahko zmeniva

Ne, žal ti ne morem ponuditi cenejšega lektoriranja. Vseeno gre za obsežno besedilo, vem, koliko časa vzame takšno delo, če ga želiš opraviti dobro. Prepričana sem, da bi bila zelo zadovoljna z narejenim, ko bi dobila magistrsko nazaj v roke, ampak računala bi ti pa več. Ne drastično več, ampak če si se že izbrala ponudbo za evro na stran, te verjetno ne morem več prepričati, da si premisliš.

Ne morem verjet … 1 eur/avtorsko polo??????
Jaz računam 2,75 eur.

Spet eden, ki misli, da je lektortianje p***in dim, prebereš pa je. Me zanima, če ima ta tvoj lektor kako diplomo ali zgolj veselje do jezika. Če jo ima, je ali s tabo v žlahti ali pa cepec, ki nima pojma, kaj lektoriranje pomeni. Tebi pa tudi ni kaj dosti mar, kako bo naloga zlektorirana, samo da bo poceni. Vem, kaj govorim, ker sem kar nekaj tako “zlektoriranih” nalog, ki so si jih na hudo ogročenje kandidatov celo upali zavrniti, dobila jaz pod roke. Ne veš, ali bi se smejal, jokal ali bi kar bruhal po takih izdelkih.

Si pa poceni.

Jaz sem pred pol leta dala 150 eur za lektoriranje magistrske naloge (cca 100 strani), sva se pa z lektorico dogovorili za ceno za nalogo in ne na stran. Drugače se pa zvedela za cene od 1 eur na stran do 2 centa na besedo (?! – upam, da je bil nesporazum).

Samo v vednost: tvoj odgovor je pod nivojem in ja, moj lektor ima diplomo! Tudi diplomsko nalogo mi je lektoriral ter vse kar sodi k slovenskemu jeziku.

Si pa poceni.[/quote]

Ti najbrž misliš, da nisem, meni pa se zdi, da sem 🙂 Večinoma lektoriram poljudnoznanstvena besedila, za katere je sicer cena med 3,85 eur in 6,29 eur. Za strokovna besedila je cena še višja
http://www2.arnes.si/~ldljslo/cenik.htm
Torej?
Zato pa mi ni jasno, kdo lektorira za 1 eur.

katere = katera

Lahko lektorira za evro, ampak verjetno res nekdo, ki to dela občasno. Najverjetneje pa kakšna učiteljica slovenščine. Ne mislim slabšalno, samo učiteljica slovenščine (ali slovenist z diplomo) ni kar samodejno tudi lektorica. Poleg izobrazbe potrebuješ še veliko izkušenj na tem področju (ob občutku za jezik), ampak o tem je bilo že veliko debate tudi na tem forumu.

Približno toliko pod nivojem, kot tvoj odnos do dela drugih.

Si pa poceni.[/quote]

Ti najbrž misliš, da nisem, meni pa se zdi, da sem 🙂 Večinoma lektoriram poljudnoznanstvena besedila, za katere je sicer cena med 3,85 eur in 6,29 eur. Za strokovna besedila je cena še višja
http://www2.arnes.si/~ldljslo/cenik.htm
Torej?
Zato pa mi ni jasno, kdo lektorira za 1 eur.[/quote]

Sori, sem danes zoprna in se vtikujem v malenkosti in lapsuse. V svojem prvem sporočilu si namreč napisala 1 eur/avtorsko polo.

Jaz sem plačala pred 3 leti, cca 170 EUR; za 100 strani.

Pošteno oddelano, cena je bila določena na stran, vendar je odštela naslovnico, kazala, strani s slikami in grafikoni, navedbo literature in podobno, tako da je na koncu bilo vsega skupaj lektoriranega cca 70 strani…

Meni je bilo všeč, ker me je ženska večkrat kontaktirala, in sva po telefonu debatirale, kaj sem jaz imela v mislih s kakšnim odstavkom in kako bi ona to morda napisala… res sem ji bila hvaležna, saj se je za ta denar fajn potrudila.

Žal, pa nimam več njenih podatkov, je bila bolj družboslovno usmerjena glede na vsebino nalog.

Drage moje, tukaj gre za ponudbo in povpraševanje in ne za kreganje, nekdo je vljudno vprašal, vi pa udrihate po njem ???, prav je rekel, da se nekateri spuščajo pod nivo in mu istočasno očitajo njegov odnos do dela- kje pa ste to prebrali?

Cel kup napak!

Cel kup napak![/quote] Ja, res je: v roke, ob takih izdelkih …, a je to samo posledica naglice ali kčesa drugega, kdo bi vedel?

Prav zaradi takih primerov sem sama nehala lektorirati diplomske ipd., ker se vsem zdim takooo draga, saj se vedno najde nekdo, ki bi to naredil za en evro. In kot je ena že zapisala, ti “lektorji” pojma nimajo o lektoriranju, pač vstavijo kako vejico, s čimer ponavadi naredijo še marsikatero dodatno napako – saj avtor tako ali tako ne ve.
Zato pa zaradi mene dajajte lektorirat za 5 centov na stran, sama pa svoje delo cenim in za to zahtevam tudi ustrezno plačilo.
Pa še to – zaračunava se glede na število znakov, kar pomeni ena stran = 1500 znakov.

Meni je pa hecno, ker še v enoti/cena niste usklajeni. 1 avtorska pola je namreč 16 strani oz. 30.000 znakov s presldki.

V lektoriranje 1€/ na AP enostavno ne verjamem. Bolje plačati pošteno, kot pa magistrirati s sramotno lektorirano nalogo. Saj ne, da bi kdo to opazil, ampak občutek je pa vseeno boljši, če so skloni urejeni, vejice tam, kjer morajo biti, besedni red smiselno urejen, pravilna raba strokovnih izrazov in še,.in še, in še.

Ne, nisem lektorica in ne lektoriram, me drugi lektorirajo in imam takih, ki to delajo pod roko in šlampasto krepko v želodcu.

pa to pretipkal – če nimate kandidatke se javim jaz – LP

Cel kup napak![/quote] Ja, res je: v roke, ob takih izdelkih …, a je to samo posledica naglice ali kčesa drugega, kdo bi vedel?[/quote]

Po izdelkih se mi zdi čisto v redu formulirano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close