Koliko vam pomeni dober avto?
Vam je pomembno, da drugi ‘vidijo’ vašo dobro ‘mašino’ … pa če potem tudi jeste samo suh kruh?
Se z dobim in močnim avtom počutite močnejše in samozavestnejše, ter na druge gledate z viška?
Ali se ne obremenjujete z znamko in zmogljivostjo avtomobila in denar raje vlagate v druge stvari?
‘Ocenjujete’ človeka po tem kakšen avto vozi?
Avto mi ne pomeni statusni simbol. Ravno tako ne hiša, obleka, dopust. Ne kupujem zaradi drugih, ampak za sebe. Za svojo dušo za svoje potrebe. Sem stara preko 40 let in se z drugimi kako živijo in kaj počno ne obremenjujem. Npr moji znanki je ful pomembno, da se v nedeljo k maši pripeljejo v lepem avtomobilu ter vsi oblečeni v hude firme. Pa do danes niso dojeli, da to razen njim nobenemu od nas nič ne pomeni in da več kot pol ljudi niti ne ve, da je njena srajčka vredna 150 eur saj za nas laike je ista kot moja za 20 eur.
Ker sem ženska, verjetno moj odgovor ne šteje, a vseeno. Ne, avti mi ne pomeni veliko, še najmanj statusni simbol. Kupim si vedno novega (da nimam težav s kvarjenjem, garancijo), ampak vedno malega najbolj poceni avto. Enostavno mi je škoda dajati toliko denarja za “avto”. Imam raje druge lepe reči, oblačila, čevlje, tu si pa privoščim verjetno predrage zadeve, a v njih se počutim bolj, zgledam bolje, kot v starih, poceni oblačilih. Moškega pa tudi še nikoli nisem izbirala glede na avto, še več, prepotentneži, kateri svoj mali penis kompenzirajo s prevelikim in predobrim avtom, me odbijajo – niso vsi taki, a večini to piše na čelu.
Kviz. Rad imam kvize. Že od časov osnovne šole in ‘knjige prijateljev’, če se je še kdo spomni. 🙂
Ne, ni pomembno, pravzaprav mi je malenkost moteče (itak ‘mašino’ vidijo samo moški). Ne jem suhega kruha.
Počutim se dobro, saj uživam v avtu, ki sem ga oblikoval in v živahni vožnji. Glede pogleda na druge ljudi lastno vozilo nima povezave.
Ne, rad imam svojo znamko in zmogljivosta avtomobila. Denar razen tega vlagam v druge stvari, ki me zanimajo in veselijo.
Ne.
_ _ _
Poanta tega kviza je bila najbrž prikazati pozitivno korelacijo med kakovostjo vozila in napuhom voznika. Verjamem, da to pravilo večkrat drži, kakor ne.
Ja, ko vidim dober avto si mislim, še ena baraba, še en mafijec….
Namreč v Sloveniji vlada revščina in beda, zato ljudje, ki vozijo tako avte niso humani…. Vidijo samo sebe, za ostalo so pa slepi,… Sploh vlada, sram naj jih bo.
Če pa vidim, da ima Nemec dober avto ali nemška vlada, ali kdo s severa, pa seveda drugače gledam, ker tam imajo pa visok standard in ni takih revežev, kot pri nas….
Pri nas pa oblast poskrbi samo za svojo r i t, vzame pa revežu,.. itak da jih zato zaničujem, pa tudi če vozijo ferarije…
Dober avto mi pomeni veliko. Sem odvisna od njega, tako kot seveda tudi ostali družinski člani. Imam dober avto, ni pa nov. Ker tudi stari avti so namreč dobri avti – če stane tam okoli 30 jurjev evrov, ni bil nikoli slab, ne kot nov, ne ko je že malo v letih. Tako da vozim dober avto, ampak sem zanj plačala 3500 evrov, zaradi njega ne jem suhega kruha. Seveda pa takšen ne predstavlja statusnega simbola.
Osebno raje vlagam v svoje zdravje in zunanjost. Reden frizer, pedikura, fitnes, dobra hrana, razmeroma draga oblačila in obutev, kofetki, večerjice in tako naprej.
Po pravici povedano………..rada pogledam dober avto, lepe uhane, lepo obleko…….da se mi oči malo spočijejo in napasejo.
Še raje pogledam dobrega tipa v avtu. Pogledam….ne pomeni, da bi zato pustila svojo družino in šla z njim. Ni šans.
Sama imam 10 let star avto, kuplejn rabljen. Redno servisiram, ga čistim in vzdržujem. In sem s tem zadovoljna. Ne rabim drugega, večjega, boljšega, dražjega….
Ni šans, da bom na račun avta živela ob kruhu in vodi. Raje imam kaj prihranjeno.
Tudi naslednji avto bo rabljen. Važno da dela. Meni je to pomembno.
Od vsega napredka tehnike si samo želim nekoč imeti električen avto in da bo poceni….. mogoče čez kake 50 let, ko mene več ne bo.
lp,D
Res se ne ukvarjam non stop s plehom.
Vsakih nekaj let ( povprečje 4) me mož spomni, da bo treba “mojega” zamenjat. Nato mi nanosi domov nekaj katalogov, mi jih razstavi po mizi in čaka…… ko vidi, da sem se končno spravila k stvari je ves srečen in mi za vsakega posebej točno našteje vse + in – …. nato se dogovori za testne vožnje, jaz zberem barvo, opremo in to je to. Cela 2 dni mi je zanimiv, nato pozabim da je nov.
Cenovno je moj avto nekje 25.000 do 30.000 €.
Še 2 leti bom vozila Peugeot 3008 Crossover ALLURE. Kaj bo naslednji nimam pojma.
Mene zadovolji samo avto izdelan na bavarskem.Edini,ki ne razpadajo tud po petnajstih letih v nasprotju z ostalimi polizdelki.Se pravi ,da ima lep dizajn,da je velik okrog 5 metrov,da ima mašino po možnosti šestak 3.0 ali pa v najslabšem primeru 2.0 mlinček tisti z 170 ks.To je spodnja meja.
Kajti le z solidnim vozom se normalno vozim.bajta mora bit skoraj nova tam nekje po 40 tem letu zgrajena,da zdrži še kakšnih 30 let brez težv.To pa kar si mislijo ostali o meni ,mi se pa gladko je be.Itak večina raznih citroenovcev in pokvarljivih lastnikov renojev,mislijo za nas ,ki se vozi o z bavarci,da smo bedasti in,da imamo kripe.
Imam bolano dober avto. Verjetno top 5 v mestu.
Ampak.
Naj vsem tipom, ki si želijo imeti izvenserijski avto pojasnim par stvari (ti komentarji niso namenjeni ženskam):
– najboljši prijatelj mi je rekel, da “mi avto pol privošči, pol pa zavida, verjetno vsi ostali tipi si pa želijo, da bi se enkrat zabil z njim”,
– Slovenija je za neke ultimativne stroje dokaj nehvaležna, saj je cest, kjer lahko resnično uživaš v vožnji, zelo malo; razlog je seveda v luknjavosti in valovitosti cest,
– za avtom obračajo glave 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tipi, dodatno je neobičajno to, da se na parkingih tipi slinijo zraven in jih zanima vse o avtu; žensk pa dobri avti itak ne zanimajo, kvečjemu pogledajo mene, ne avta,
– vedno zbudim sosede, kadar se domov vračam po 23. uri,
pa še kaj.
Ne glede na vse to pa je zaradi lastnih užitkov vse skupaj več kot vredno. Če vam to seveda kaj pomeni. Vsak ima svoje hobije in “fetiše”.
Forum je zaprt za komentiranje.