Koliko vam po navadi plačajo za stalni naslov na leto?
Anonimno 8684, 05.09.2025 ob 20:12
ddddd506, 05.09.2025 ob 20:07
Vidalli, 05.09.2025 ob 15:30
pri najemih je tako, da je to tržna najemnina + 100 eur mesečno za začasni naslov ali pa + 200 eur mesečno za stalnega
ampak za stalnega moraš vseeno prekleto paziti komu ga daš in imeti scenarij, kako se ga boš enkrat odkrižal
Pri najemih ni tako. Pri najemih je tako, da najemnik lahko brez vednosti ali dovoljenja lastnika z najemno pogodbo prijavi stalno bivališče.
Stalno Ne, začasno Ja.
Najemnik s podpisano najemno pogodbo s strani lastnika lahko dobi STALNO prebivališče!! Ni mu treba nič plačevat in ni res, da lahko dobi samo začasno. Zato pa hranite račune za vse, kar imate v bajti, če bodo prišli rubežniki in vam izpraznili stanovanje.
poznam primer ko lastnik sploh ni vedel za rubež. Rubežniki so prišli na stalni naslov tega najemnika in odnesli en kup zadev, ki so bili v lastništvu lastnika stanovanja in ne najemnika. Šele čez pol leta je izvedel, da so novo opremo odnesli, najemnik jo je pa nadomestil s starimi kosi. Nič ni mogel, ker je preteklo preveč časa in je robo država že prodala naprej, od najemnika pa ni mogel nič iztržit, ker baje on ni bil kriv, da so rubežniki odnesli tujo lastnino, saj jim je govoril, da to ni njegovo.
Najemne pogodbe za določen čas spadajo med civilno sfero, kjer je dovoljeno prosto oblikovanje obligacijskih razmerij. In v okviru ius dipositivum se sopogodbenika lahko dogovorita za odpovedni rok, ki velja tako za najemnika kot tudi za najemodajalca. Npr. enomesečni, dvomesečni, tromesečni.
Evo, in če mi karkoli ni všeč, jaz uporabim svojo pogodbeno pravico od odstopa od pogodbe. Najemnik pa se mora po razvezi najemnega razmerja izseliti. Sicer pa imam v pogodbi tudi klavzulo, da mu pri izselitvi lahko pomagam jaz in da se v takem primeru izrecno odpoveduje pravici do posestnega varstva.
Če pa bi se našel kdo, ki se pri poslovanju z mani ne bi želel držati dogovorjenega, pa imam Šiptarje, ki jih v takšnih primerih najamem.
Vidalli, 06.09.2025 ob 09:40
Kot najemodajalec si jaz v najemnih pogodbah, ki so sicer vedno za določen čas, izgovorim tudi svoj lastni odpovedni rok, ki je odvisen samo od moje volje.
Če se najemnik ne bi držal česarkoli, tudi če bi npr. mimo dogovora z mano prijavil začasno ali celo stalno prebivališče, mu pač odpovem najemno pogodbo.
Če ne odjavi svojega prebivališča z naslova, ne dobi nazaj varščine. Jaz pa sprožim postopek za izbris na UE. Hkrati pa seveda stanovanje takoj oddam nekomu drugemu, ki ne rabi prijave prebivališča.
Torej namerno zahtevaš, da se krši zakon?!?
Vedno zahtevam, da se spoštuje dogovorjeno!
To so stvari, o katerih se je treba pogovoriti na ogledu. Nekateri ne rabijo/niti ne želijo prijavljati prebivališča, drugi pa naj mi direktno povejo. Na podlagi vsega tega in drugih okoliščin se odločim, komu bom oddal.
Ali pa spričo večine nesolidnih ljudi med interesenti, najrajši kar nobenemu. Pa naj ostane stanovanje kar lepo prazno in zaklenjeno, se vsaj škoda ne bo delala. Najemnine pa so v LJ tako piškave, da je oddajanje ekstra slab posel in ima komaj pozitiven return on investment (ROI).
In zakaj bi torej riskiral, da se mi še kakšen muslič ali pa slovenski fičfirič zabubi v moje stanovanje!? Pa čeprav imam za rezervo še Šiptarje.
Tukaj jih poišči, majmune goljufive. Če pa te zajebejo, si pa zaslužiš.
https://www.facebook.com/groups/1192614274404163/?locale=sl_SI
Forum je zaprt za komentiranje.