Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko v povprečju odšetejete za dopust na Hrvaškem?

Koliko v povprečju odšetejete za dopust na Hrvaškem?

Skratka: raje kot 10 dag pršuta imate pol kile poli salame.

Drugače pa ja, tudi jaz poznam take. Problem je da se ljudje nič ne znajdelo, in so totalno nerazgledali. Še sporazumevati se razen v srbohrvaščini ne znajo…..kam naj potem gre tak revež?

Trenutno sem na Krku. Staro INA-ino naselje v Njivicah. Večina je odkupila stanovanja, ki jih sedaj oddaja. Trgovinica spodaj pod stanovanjem, do plaze realno nekih 250 metrov. Med „bloki” otroško igrišče / parkec velikostnega reda olimpijskega bazena. Super z druzinskega vidika. Letališče je 10 minut proč (to mi je bil letos pomemben kriterij, ker se vračam, dekleta pa ostanejo uzivat in rabijo avto). Sicer ima apartma/stanovanje zgolj tri zvezdice a je z vidika naših trenutnih potreb „bomba”. Lani smo bili v Vodicah, je bilo 85 evrov na nočitev. Predlani v Istri, tudi 80. Leto prej na Murterju tudi 90 se mi zdi…
[/quote]

Praviš 100€ na dan ? To je zelo veliko za 3 zvezdice. Max 80, če ne manj so sicer cene. In to na Krku. Ne morem verjet.

Apartma tik ob plaži za štiri odrasle, 2 sobi, kuhinja, 2 kopalnici, dve terasi, 1960 € za 14 dni, prevoz do južne Dalmacije, cestnine, sladoled, kava, par obrokov v restavracijah (ostale hrane ne štejem, saj tudi doma jemo :-)), vse skupaj cca. 2.700 €.

Nazadnje pred nekaj leti ko smo spraševali za hotel 4* na Hrvaškem za 4 člansko družino polpenzion je bilo 2.800 Eur na teden. Od takrat dalje nas več ne vidijo.

Praviš 100€ na dan ? To je zelo veliko za 3 zvezdice. Max 80, če ne manj so sicer cene. In to na Krku. Ne morem verjet.
[/quote]

Ja, letos sem se malo zakalkuliral, kot bi se reklo. Imeli smo ze dogovorjeno v Dalmaciji, a sem moral zadnji hip odpovedat in spremenit termin in lokacijo. Planiral sem bil 6 tednov, sedaj smo skrajšali na pet tednov za punce in 1 + 2 zame. Letos ni najboljše leto tozadevno. Ampak je vseeno luštno.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

oz. nič, ker južnjakom ne bom dalal dobička niti za en cent. Še vse, kar je južnega proizvoda, ne kupujem več. Isto niti v Mercatorja več ne hodim.

Morda bi o s first minut ali z zgodnjim iskanjem letslskih. A šele konec aprila, začetek maja izvem točen termin dopusta, ki je samo 14 dni. Ne 15, ampak 14. Zato je iskanje drugaćnih počitnic precej omejeno.

Nekako sodim med ljudi, ki si počitnice privoščijo za toliko, kolikor znaša 1 regres. Pa naj bo to Hrvaska, Grcija, Barcelona, Albanija, Balaton, Turčija, …
Poiščem naujgodnejše letalske karte ali plačaj 10 dni +2 gratis, ali last minute, first minute, ali gremo od doma ponoči in se peljemo po Jadranski magistrali namesto po AC ali sami kuhamo namesto restavracij, pač karkoli v tem smislu. Zato, ker se mi zdi, da je samo za app in hrano odšteti 2 ali 3 plače nesmiselno.
Zadovoljni smo tudi s sindikalno garsonjero, kadar pridemo na vrsto. Eno leto pač letimo do Barce, drugo leto garsonjera v Barbarigi, pa spet naslednjič all incl Turčija last minute s 50% popustom, itd.
Dopust nam predstavlja odklop, oddih od vsakdana, malo več časa skupaj. Nikakor pa ga ne jemljemo kot statusni simbol.

Za 10 dni okoli 1000-1500 eur za 4 člansko družino 10 dni HR APP.

Mi okrog 7000 evrov, ampak ne na Hrvaškem, hodimo v druge države in druge destinacije. Hrvaška za nas ne pride v poštev, dolge vožnje z avto, kolone, vsa kanalizacija speljana v morje,, umazano hrvaško morje, neprijaznost hrvatov…za nas to ne pride v poštev.

Imava avtodom, za 14 dni počitnic zapraviva približno 3000€ (na Hrvaškem ali kje drugje)), ne kuhava, jeva po restavracijah.

Ne kupujem hrvaško ne hodim v merkat od, raje v Hoferju in Lidlu kupujem Ozujsko 🙂

Ne ravno.
Mogoče Italija. Ampak nam je pomembno, da ne presežemo budget. 2500 je za nas preveč. Za 200 na dan, za 5 oseb s hrano, pijačo, namestitvijo, prevozom pa res ne vem, kje dobiš.
Če greš npr na letališče, je že transfer tja konkretna cena.
[/quote]

Konkretna cena za transfer?
Do Benetk te pride bencin, cestnine in parking dobrih 100 eur za 10 dni, malo več, če si iz vzhodnje Slovenije.

Letalske karte se dobijo za naprimer Španijo, Italiji itak, tudi Grčijo, Malto itd. tudi po 50, 60 eur/glavo. Samo moraš kupiti zelo zgodaj karte. Sama to vedno počnem že pozimi, saj imamo dopust kolektivni in imam točno določene datume vnaprej – v najvišji in najdražji sezoni.

Torej – če daš za prevoz do letališča, parking in avion za 5 člansko družino 400 eur, ti še vedno ostane 2.100 eur. Za jurja dobiš konkreten, ampak res konkreten apartma za svojo družino prek Airbnb ali celo Boooking zadnje čase. In še vedno ti ostane dobrega tisočaka za tamkajšnje lokalne transferje, hrano, pijačo.

🙂

Jebala te Hrvaška!!!!!!!!!!!
[/quote]

Mi smo kupili star vikend od ostarelega soseda na dobri lokaciji v istri in ga nastandardno preuredili. Dopustujemo na hrvaskem 3x po 1 teden, maja, avgusta in novemra ponavadi, ce je vreme, zapravimo od 300-1000€/teden, odvisno od trenutnega pocutja 🙂 preostali cas vikend oddajamo 6 rednim druzinam (rusi, nemci), za 10-12 tednov/leto po 250€/dan. Racunica se super izide, kredit bo v 6 letih odplacan.
Na glavni dopust gremo ponavadi pozimi, tja kjer je poletje (nazadnje madagaskar, 2800€, 14dni, 3 clanska druzina).
Sicer smo pa kar naenkrat dobili veliko prijatlov, ki me vsako leto sprasujejo, ce gredo lahko k nam na dopust 🙂
Da ne bo slucajno kaksne fovsije, z zeno voziva avtomobile stare 6 in 10 let, vredne 5 in 2000€. Zakaj sploh tole pisem, ne vem, ampak krasno je imeti po dolgem casu 1 dan glavo totalno na off in prebirat traparije po netu, brez da me kdo moti =)
Sicer pa, povsod je lepo, doma je najlepse… slovenija ima krasne destinacije za vse okuse. Sam zem imel vedno zeljo potovat, zal dolgo ni bilo moznosti (beri financ), zato sem takoj ko sem prisel do denarja sel po evropi, japonsko, àmeriko,… ko sva dobila otroka smo do njegovega 5 leta “obdelali celo slovenijo” da bo otrok vsaj vedel v kaksni cudoviti razgibani drzavi zivi. Sam, zal nisem videl dlje od svojega nosa in ker nisem mogel it nekam kjer je “ful hudo” sem raje ostal kar doma, v bistvu sem imel pa “ful hude” place pre nosom. In ja, zapravljamo veliko ampak zelo premisljeno, tudi zato, ker izhajam iz zelo revne problematicne druzine, ki je morala prezivet s 400-700€/mesec in imam obcutek, da moram nadoknadit vse za nazaj… (jaz zapravljiv, zena preudarna in premisljena)
Uzivajte, kjekoli ze boste na dopustu. Ni pomembno kje ste na dopustu, ampak zakaj in s kom ste tam!!! Tezko si predstavljam, da nekdo uziva, ce je sel na dopust zato, da bo sosed vidu, da je bil oh in sploh nekje na najbolsem dopustu…
Dost je, ne ljubi se mi vec pisat 🙂

Mogoce se to okrog prerekanja o cenah tule gor, ponudbe je vedno od-do, za vse okuse in razlicne debeline denarnce tako da vsak lahko najde kar mu ustreza. Sicer je pa tako, da za dober dolust je potrebno vlozit precej casa in energije, najlazje je seveda tistim, ki jim je oh in sploh top dopust lezat 14 dni v all-inclusive hotelu 🙂 za isti denar se gre lahko na odlicno potovanje (+30 ur vlozenih v pripravo in organizacijo), preden gres. v all-inclusive je to pac storitev, ki jo placas, tudi nam se zgodi da jo vcasih uporabimo, ce je treba mal glavo spocit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close