Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko ur na dan spite?

Koliko ur na dan spite?

Zanima me koliko ur na dan spite? Predvsem ženske po 40 letu. Sama imam 45 let in spim že zelo dolgo po samo cca. 6 ur na dan. Tudi med vikendom. Se mi zdi, da se je vse skupaj začelo, ko sem dobila otroke, ker prej se mi zdi, da nisem imela takšnih “problemov”. Ko so bili majhni, sem bila vsa neprespana, zdaj ko bi lahko spala, pa ne morem. Narobe svet… Potem pa berem, da naj bi človek za normalno delovanje imel vsaj 7 ur spanja na dan. Bog ne daj, da grem pa med vikendom za kakšno urico po kosilu zaspat. Potem ne zaspim do treh ponoči.

Jaz spim povprecno 24 h na dan.

Cca 8.

Lahko si že v meni. Pri meni so se težave začele tam okrog 45. leta. Nekaj let sem spala zelo malo, bilo je grozno. Potem je bilo nekaj let še kar, hude težave so izbruhnile, po stresnem dogodku, smrti v družini tam pred 60. letom. Bilo je tako hudo, da sem potrebovala antidepresive, pomirila, uspavala. Čez par let se je stanje popravilo, zdaj pač spim, kolikor spim, včasih spim v kosu 6 ur, včasih ne zaspim do dveh ponoči. Odvisno od dneva. Se pa sedaj ne sekiram toliko, ker sem upokojena.

Si ne predstavljam te milosti da bi spala od 10. zvečer do 6. zjutraj. Spat hodim po 23. uri in potem spim cca do 6. ure zjutraj, ponavadi grem vmes enkrat do dvakrat v WC.Ampak tako pač je. Zavidam tistim, ki res dobro spijo.

Od 8 do 10, kakor kdaj:).

cca 7 h, več redko. Mi ne odgovarje če predolgo spim. Sem potem cel dan čudna in običajno me glava boli. Če pa spim manj se mi na dolgi rok pa tudi pozna.

Sem imela kar težave nekaj časa s spanjem, po uvedbi striktne rutine (vsak dan ob istem času spat in vstat) se je to sčasomo popravilo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9652, 26.10.2021 ob 11:23

Zanima me koliko ur na dan spite? Predvsem ženske po 40 letu. Sama imam 45 let in spim že zelo dolgo po samo cca. 6 ur na dan. Tudi med vikendom. Se mi zdi, da se je vse skupaj začelo, ko sem dobila otroke, ker prej se mi zdi, da nisem imela takšnih “problemov”. Ko so bili majhni, sem bila vsa neprespana, zdaj ko bi lahko spala, pa ne morem. Narobe svet… Potem pa berem, da naj bi človek za normalno delovanje imel vsaj 7 ur spanja na dan. Bog ne daj, da grem pa med vikendom za kakšno urico po kosilu zaspat. Potem ne zaspim do treh ponoči.

Nekatere ženske pravijo, da so se nespečnosti pojavile v tvojih letih. Sem starejša, a še nimam teh težav, saj lahko spim 8 ur.Predvsem si za vikend rečem, da vstanem, ko se samodejno zbudim.

Če pa se mi kdaj pojavi, da se v kaki noči zbujam, ne skušam na silo zaspati nazaj. Ležim in si rečem, da tudi tako počivam. Če čutim, da sem za spanec preveč vznemirjena, grem meditirati. Ali brati ali gledati TV – le da pazim, da spremljam kaj sproščujočega. Takrat mi uspe, da zaspim že pri prvih reklamah. 🙂

Okoli 6 ur. Bi rada vec , a mi ne rata.    Sem bolj zgodnja sorta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close