Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko stopinj imate v stanovanju

koliko stopinj imate v stanovanju

Koliko stopinj imate povprečno v bivalnih prostorih? Mi 20-21, radiatorje zapiramo in odpiramo zaradi visokih stroškov.

V hiši trenutno 24.5 , smo bolj zmrzljive sorte…

Meni je pri 20 vroče, skoz sem v kratkih rokavih, moža pa zebe. Meni bi z lahkoto šlo še kakšno stopinjo manj preden bi oblekla jopo. Pa ne zaradi šparanja, zaenkrat še ni treba.

Tam okol 23. Če kaj delam mi je preveč, če sedim bi bilo pa lahko tudi kaj več. Hiša.

A  že kupite?

Trenutno med 17 in 18 in ne kurim – ni potrebe. Ko pade na 15 , prižgemo malo klime.  Okna in stene nobene  vlage ali plesni v hiši. Sem oseba, ki me ne zebe. Spalnica konstantno nekje 15 stopinj -pozimi, jeseni, poleti pa max 18.  Že  7 let nobenih viroz, prehladov. Tudi korona me še ni pošlatala.  V pretoplem ( npr. 20+) nemorem spati, ker mi je vroče in me boli glava.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1606, 14.11.2021 ob 22:35

Trenutno med 17 in 18 in ne kurim – ni potrebe. Ko pade na 15 , prižgemo malo klime.  Okna in stene nobene  vlage ali plesni v hiši. Sem oseba, ki me ne zebe. Spalnica konstantno nekje 15 stopinj -pozimi, jeseni, poleti pa max 18.  Že  7 let nobenih viroz, prehladov. Tudi korona me še ni pošlatala.  V pretoplem ( npr. 20+) nemorem spati, ker mi je vroče in me boli glava.

Tako v kurilini sezoni porabimo nekje 50-60 EUR  celoten račun za vso porabo: za inverter klimo  + ostala elektrika ( hladilnik, ostala bela tehnika); za 150 m2 bivalne površine; hiša; ni klasična  notranja razporeditev -torej ni stopnic v stilu “dimnik vlek” varianta po sredini hiše, znotraj večinoma samo les ( vsa tla, tudi v kopalnicah – keramika samo v tušu, po tleh tudi les), pa zunanje klasične rolete, ki so odlični  toplotni sendvič za vzdrževanje T poleti in pozimi.

Alternativa je centralna plinska, vendar pride v kurilni sezoni cca 180 EUR ( ko je zunaj npr. 10 pod nulo). Pa še ne ogreje tako dobro, kot inverter klima.

Cca 21.5 imamo. V spalnici manj.

Radiatorji imajo termostatske ventile nastavljene na cca 2,4 in zelo redko kaj bolj odpremo. Če hočemo bolj suh zrak – npr za sušenje kakšne žehte – pogrejemo s klimo.

okoli 23 je meni idealno. Če pa spijem kako hladno pivo pa obvezno hot boiling

23, blok. Reguliram lahko samo navzdol, za vec imam pa klimo.

Pri nas 24, sem pac zmrznjena in ko me zebe, ne funkcioniram, tudi spim v toplem, ce me zebe, ne zelo slabo spim in se zbudim s cisto zabasanim nosom.

Seveda se na poloznici to tudi pozna, a ce bo kriza, sem raje lacna, kot na mrzlem.

24 stopinj trenutno…

Med 20 in 22, v spalnici okoli 18.

Sem si pomeril in imam 36,7 stopinje. Ali je to normalno?

24, preveč, ker Tč žge po starem režimu, kjer je nastavljen količnik izgub za 40cm dipestra + terranova, 5 cm kombi plat na podsrehi, hišo smo pa lih letos natunal.

Spuščam ven toploto vred z mačko, ko ven pritiska.

Rad bi dosegel 22, se morm it igrat, pa ni volje, k to je prevroče. Pol paše kka juha vre, je pa že bliz 26….

25 stopinj.  Brez prizganih radiatorjev.

trenutno poje elektrika, 14.11.2021 ob 22:40

Tako v kurilini sezoni porabimo nekje 50-60 EUR  celoten račun za vso porabo: za inverter klimo  + ostala elektrika ( hladilnik, ostala bela tehnika); za 150 m2 bivalne površine; hiša; ni klasična  notranja razporeditev -torej ni stopnic v stilu “dimnik vlek” varianta po sredini hiše, znotraj večinoma samo les ( vsa tla, tudi v kopalnicah – keramika samo v tušu, po tleh tudi les), pa zunanje klasične rolete, ki so odlični  toplotni sendvič za vzdrževanje T poleti in pozimi.

Alternativa je centralna plinska, vendar pride v kurilni sezoni cca 180 EUR ( ko je zunaj npr. 10 pod nulo). Pa še ne ogreje tako dobro, kot inverter klima.

Upam, da to govoriš v mesečnih zneskih?

Trenutno v bivalnih prostorih 22. Ko bo bolj mraz, 24. V spalnicah nikoli ne kurimo.

Cca 20 stopinj po bajti, malo variira po prostorih + – 2 stopinji.

Ponoči okol 17.

21 oziroma 22, odvisno koliko smo doma, če smo cel dan, recimo za vikend, se ogreje več, če smo v službah in šolah čez teden, nekje na 21, ker vklopim šele popoldan nekje ob štirih..Spalnice ne ogrevam. Zjutraj vklopim za kakšno uro in pustim termostat na 20, da ne greje brezveze, ko nas ni.

ravno prav, 15.11.2021 ob 09:07

Trenutno v bivalnih prostorih 22. Ko bo bolj mraz, 24. V spalnicah nikoli ne kurimo.

naj razume, kdor more:-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close