koliko stane prepis vozila?
Plačala boš tudi:
– vinjeto
– vse stroške, ki ima krite do konca registracije
U glavnem prej se s prodajalcem vse dogovori – če ne mimo grede plačaš še 200 eur več.
Mene je tko en čapac (hotel) nategnit. Pa sem mu pri prepisu – s kešem v roki – rekla samo še PA PA!!
Je nekaj letal za mano, da popusti za 75 eur…………………….A D I J O!!
Kupiš avto – je tok pa tok – prepis plača prodajalec in KONEC!
Jasno, da je vse stvar dogovora.
Po zakonu je pa dolžen naredit prepis vozila lastnik – prodajalec. In potem tudi stroški bremenijo njega.
Prodajalec je dolžan uredit papirje ———————plača pa lahko tudi teta iz Amerike.
In nekdo, ki prodaja avto – jasno, da mu je v interesu, da ima urejeno papirologijo.
Samo idioti in cigani tvegajo…………………………..
aja, pa še kakšna pametna mona..
Pri prepisu ne plačaš nobene takse.
Prodajalec overi pogodbo (na UE je 1,5 eur, na tehničnih ponavadi 6 eur)
In potem gre kupec s to pogodbo in prometno na tehnične in uredi vse ostalo: naredi zavarovanje za čas do poteka registracije, cestnina ostane še od prejšnjega lastnika in se prenese naprej – tako da to ne predstavlja stroška, izdajo mu novo prometno – cca. 15 eur. In to so vsi stroški, katere imaš in katere MORA kriti kupec – ne bo ti prodajalec plačeval tvojega zavarovanja in tvoje prometne. Saj to je ja logično ne.
Same oslarije…
-prepis dela firma, ki preprodaja avte, večja firma s tehničnimi pregledi, npr. Špan in notarji….in vsi pri izdelavi kupoprodajne pogodbe pogledajo v centralni register vrednosti dotičnega vozila in nekaj procentov od vrednosti je treba plačat(dražja kot je cena na pogodbi, več plačaš takse-takso omenjam zato, ker čist zagotovo pa res ne vem kako se reče tistim procentov od prodajne vrednosti vozila))
-cestino lahko jaz, ko prodam avto, zahtevam ostanek do izteka registracije
-nimajo kar na vseh tehničnih pregledih še izdelavo prepisov…
-kdo plača prepis, je popolnoma stvar dogovora…ponavadi prodajalec še spusti nekaj malega dol , da kupec pokrije stroške prepisa, ni pa pravila…
Smotrno je, da prepis uredi kupec, sicer pa je to stvar dogovora. Zagotovo je v interesu prodajalca, da se avtomobil čimprej prepiše, saj tako ob morebitnih prekrških ne odgovarja za njih.
Forum je zaprt za komentiranje.