koliko stane najem doule?
Čez 5 mesecev imam rok. Že zdaj vem, da očeta otroka takrat ne bo ob meni. Razmišljam, da bi si najela doulo. Nikjer ne najdem cen. Ali mi katera, ki jo je imela, lahko pove koliko to stane, da vidim ali si jo sploh lahko privoščim. Dovolj mi je že podatek ali je to par deset, sto, ali tisoč, dva tisoč, ali koliko… Hvala!
Na tvoje vprašanje sicer nimam odgovora.
Ampak samo nekaj, ker si ravno napislala, da moža ne bo ob tebi. Moj je bil, pa sem ga poslala sedet na kavč, ker sem takrat rabila mir, ne pa nekoga ki te nekaj masira, vlaži čelo itd…to je samo v ameriških filmih. Če te je strah samo tega, potem nikogar ne rabiš ob sebi. Ti bo odveč, ti že sedaj povem. Enakega mnenja so bile tudi moje prijateljice.
s tabo je lahko kdorkoli. če ti ne bo pasalo, ga pošlješ stran, sicer pa je fajn imeti nekoga poznanega ob sebi, da kaj pove osebju, če sam ne zmoreš, pa še malo so pod kontrolo, da si glih ne upajo vsega (žal govorim iz izkušenj). vem pa tudi, da eni najemajo kar babice, ki delajo v teh porodnišnicah. cena mislim, da je okrog 200 evrov (jebat ga, državna služba je slabo plačana). moraš pa to vprašat bolj potiho, ker uradno tega v slo porodnišnicah ni.
Zdaj je žekonec. Ni več pptiho,sam da novinarji izvohajo :)))[/quote]
Obstaja, obstaja tudi uradno najem izbrane babice. V porodnišnici Postojna stane 200€ http://www.bolnisnica-po.si/ceniki
cena doule je odvisna od tega, kaj nudijo. ampak kakor jaz poznam, je nekako takole:
spoznavni obisk – ponavadi brezplačen; po njem se odločita z možem, pa tudi doula – ali lahko sodelujete
2 do 3 obiski pred porodom (cca po dve uri vsak)
dosegljivost po telefonu
nenehna pripravljenost (in dosegljivost po telefonu) od dopolnjenega 37. ali 38. tedna do 42. tedna
dogovorjena odzivnost (odvisno od oddaljenosti od doule do tebe… ponavadi 2 do 3 ure, lahko pa seveda več, če si najameš doulo od bolj daleč)
eventuelno nadomestna doula (za primer višje sile (npr. če je tvoja izbrana doula na drugem porodu bolezen, poškodba)
spremljanje pri porodu
1 ali 2 poporodna obiska
to je samo en tak povprečni približek, ki ga poznam, in te bo stal cca 350 do 500€ ter potni stroški.
Forum je zaprt za komentiranje.