Koliko sploh še gledate TV
S partnerjem obnavljava hišo in sva trenutno v najemu. V stanovanju sva odpovedala optiko in s tem povezan paket, imava samo mobilne podatke. Oba delava doma, imava podatke non stop vključene, zvečer pogledava kak poučni filmček na Youtubu ali kako nadaljevanko. Ugotovila sva, da TV ne pogrešava (brez sva pol leta). Pa me zanima, ali imate vsi doma TV oziroma koliko ga kaj gledate.
Izračunala sva, da na ta račun – ker nimava nekega hudega kombiniranega paketa – prišparava verjetno okoli 30 do 50 evrov na mesec, pa še naložbo v pošten TV. Po mojem tudi v hiši sploh ne bova investirala v to napeljavo. Mogoče nekaj samo za vsak slučaj. Kaj menite?
Če ne bi občasno pogledal kak film, predvsem pa kake športne prenose, bi tudi sam bil brez.
Ne gledamo veliko. TVD, kakšno dobro dokumentarno oddajo. Spremljam par serij na foxu. SLO1 ima sem in tja tudi kakšno dobro serijo.
Zadnje čase se trudim čim manj gledat o kovidu in peripetijah okrog tega. Pogledam samo toliko, da vidim, kakšna je situacija , če so kakšni novi ukrepi. Politike ne spremljam že dolgo.
Odločitev je seveda izključno vajina.
Mi gledamo kar precej – pri vseh stotinah kabelskih programov se vedno najde kakšna zanimiva nanizanka, film ali pa dokumentarec.
Gledanje v tujih jezikih je koristno za razumevanje in govorjenje tistega jezika – zato se pri nas gleda v angleščini, nemščini, italijanščini in hrvaščini. Pa napr na History kanalih je dosti zanimivih vsebin.
Poleg tega je pa pri nas TV tudi osrednji prikazovalnik za stvari z vseh računalnikov in pa z mrežnega diska… tako da vsebin res ne zmanjka.
Že 30 let nazaj je Bruce Springsteen pel “57 channels and nothin’ on”. Sedaj lahko pojem “200 channels and nothin’ on”.
Včasih sem gledal dokumentarne programe, pa se se vsi po vrsti spridili in vrtijo samo neke debele Američane, ki fingirajo prepire. Preostanek pa zapolni pop-science z bliskajočimi kadri, dramatičnim komentatorjem in nadležno glasbeno podlago. Tako, da so kolikor toliko normalni ostali le Viasat History s svojimi tisočkrat ponovljenimi nacisti, National Geographic in DaVinci Learning zvečer, ko pošljejo otroke spat.
Športkluba ni več, prenosi nekih kazahstanskih lig v buzkašiju na ostalih športnih programih pa me ne zanimajo.
Blesave zahodnjaške scenaristične nadaljevanke, ki so znane zato ker so znane, so preveč razvlečene in me ne pritegnejo, ponavadi se po petnajstih minutah začnem spraševati, kdo je tu nor, oziroma kdo ima koga za norca.
Tako, da so mi ostali youtube, kodi in občasno kakšen film na RTV SLO.
No, jaz občasno TV uporabljam kot zaslon za comp, imam pa same ogromne računalniške zaslone, en com priklopljen na 4 zaslone, pa še dva večja zaslona posebej …
V mislih imam prav paket TV programov no. Ne zaslonov oziroma prikazovalnikov.
Midva imava zdaj združen paket za mobitel naročnino in je osnovna cena 30 evrov, ko pokuriva preveč podatkov, zakupiva dodatne giga za 10 evrov. Se mi zdi 20 evrov na glavo čisto okej.
glede na to kakšen pofl od programov imamo bo prihodnost televizije v naročnine na streaming ponudnike, netflix, hulu, hbo, disney+ itn.
uporabljam samo net in preko njega gledam tv slo arhiv oddaj.
tvja nimam
me pa zanima, kateri paket, ponudbo si lahko izberem, da bi čim manj plačala na mesečni ravni pa bi lahko doma vedno uporabljala net, poslušala youtube in kot rečeno gledala “tv” ker vsi paketi so pol drađji samo splet kot če mam zaven še tv 😮 nateguni
a bilahko imela pri enmu mobilnemu operaterju neomejenmi prenos paket
hvala
Pozdravljeni boomerji, pozdravljeni tudi RTV komunisti in ostali prvomajniki. Jaz sem milenijec.
Milenijci bomo zdaj prevzeli uzde od boomerjev, najbolj lene, neumne žvadi, ki je kdajkoli hodila po tem planetu. Mi milenijci, skupaj z zoomerji smo pripravljeni it v popolno temo, da boomerski pijavki odvzamemo ideološke in ostale inštrumente neumnosti. Mi smo zadnja televizijska generacija, ki seveda ne bomo imeli TVja. Ko bo zoomer prvič dobil račun za RTV, ko bodo njegovi boomerski starši umrli, bo naredil vse, VSE, da komunistu ne bo plačeval ničesar. Na zadnjih nogah ste. Bili ste represivna generacija, represivni do nas, permisivni do sovražnikov družbe in življenja. Naštudirane vas imamo od A do Ž, ko bomo preprečili, da se fenomen boomer, ki čuzi ob Dnevniku in 24kur, ne bo nikoli več ponovil. Eventualno, bomo blokirali vse te marksizme, prepovedali vse televizijske signale, dnevnike, prepovedali bomo pa tudi Instagrame in Facebooke. Zaživel bo popolnoma analogni, avtonomni ‘informacijski’ signal.
Forum je zaprt za komentiranje.