koliko so vam pomembne blagovne znamke oblačil in obutve?
Burberry se spozna po značilnem karo vzorcu (podloge pri trenčkotih, rute, dežniki, … in pa, kot si že omenila, ovratniki), guccijevi čevlji po svojem kovinskem delu, še bolj očiten pa je npr. Vuitton. No, če bi mi bilo prioriteta to, da se vidi znamka, bi gotovo raje kupovala njhova oblačila kot pa hodila h krojaču (bi pač namesto dveh kostimov pri krojaču kupila en burberryjev trenčkot)
In tudi večina znamk visoke mode ima zdaj več kolekcij – od najdražje, kjer ni sledu o kakih logotipih, pa do cenejše ‘za rajo’ kjer logotipov kar mrgoli. Kolegica se je enkrat pošalila, da je cena Diorjevih majčk obratno sorazmerna z velikostjo logotipa (tiste, na katerih je z velikimi bleščičastimi črkami pisalo Dior, so bile najcenejše).
Enako. Ponavad se morajo s firmami na riti dokazovat ljudje, ki se nimajo s čim drugim.[/quote]
Ha,ha,ha….če mi hlače kakšne znamke dobro stojijo na rit in si jih kupim, sem pa plahka. Ste najstnice, po možnosti brez prebite pare?
Pa kakšne budalaštine se berejo tukaj!
Sicer pa na znamke ne dam popolnoma nič. Pomembno mi je edino, da mi zadeva pristoji in da se v njej dobro počutim. Kupujem pa kakor kdaj, včasih kvaliteto, saj elegantni kostimi morajo biti takšni, drugič bolj pofl, cena mi niti ni tako pomembna, čeprav bogastva pa za cote nisem pripravljena porabiti.[/quote]
Očitno si narobe razumela. Tud men je bistven dober material in da mi sedejo. Mi pa ni problem kupit majce tud na tržnici in me tud ne moti, če piše gor Mana. Poznam folk, ki še v klub ne upa, če nima gor “prave” znamke, pa nima niti za burek, da o ženskah, ki grejo v globok minus sam zato, da se “primerno” oblečejo. Običajno tiste, ki se ne morejo potrjevat na kakšnem drugem področju. Eno je kvaliteta (ki jo najdeš tud pri znamkah nižjega ranga), drugo pa, če si obseden s firmami za vsako ceno.
Če bi res prebrala, bi videla, da ženske govorijo o kvaliteti in ne o tem, da jim je pomembno, da se vidi, katera znamka je.
Tvoj predlog je predvsem zate, ker nič nimaš in če slučajno prišpara za hlačke, bi to najraje pokazala celemu svetu.
Prav bedna si![/quote]
Očitno sem ti na rep stopila, zdaj pa cviliš :-)))) Ja, tako je to. Pa žaljiva tudi znaš biti, saj, to je značilno za rajo kot si ti.
In če bi ti brala, bi videla, da govorim, da tako razmišlja večina, ne pa te mone tu gor, a se imaš ti za večino?
In da te še malo podražim, sama imam denarja več kot preveč, ga ne morem porabit, tako da se mi je nabral že veliiik kup, pa nisem tako neumna, da bi ga zapravljala za imena, kupim tisto, kar potrebujem, kar mi ustreza, kar mi je všeč…. na znamke se pa požvižgam za razliko od tebe. Naj ti prišepnem na uho: imam veliiiiko hišo, s tremi stanovanji, dva avtomobila, od tega en BMW, vikend na morju in vikend v hribih, zraven tega pa še 4 stanovanja, ki jih oddajam… bo dovolj za tvoje živčke? :-))))
Vidiš, lahko bi si privoščila najboljše blagovne znamke, ampak mi ne pomenijo NIČ. Lahko pa tebi kupim ene hlačke, povej katere si želiš, da boš vsaj enkrat v življenju prišla do zvenečega imena. Aja, samo ne pozabi, kako jih moraš nositi :-))))))))))))))))))))
Ne maram stvari,ki jih moraš doma popravljati, krajšati,ki se sperejo, razvlečejo, zmuckajo.
Desiguel ni drag. Gre za znamko,ki ti omogoča zanimivo majčko, da jo oblečeš zraven jeansa, tenisk in laufaš po otroke v vrtcu. Perem jih non stop in ni nobenih luknjic, vzorec se ne spere in sem 100% zadovoljna s kvaliteto.
Zelo slabe izkušnje z S. Oliver majčkam s kratikimi rokavi. Letos poleti nakup 6, od tega so 4 samo še za doma.
Zara super izkušnje z majčkami, zelo slabe s pleteninami.
Levis kavbojk se prej naveličam kot same “crknejo”.
Desiel teniske so “plesale” samo eno poletje. Zamenjale so jih Adidas srebrne,ko so vsakič lepše.
Maya Maya , bunda 4 leta, kot nova. Max Mara budna kot nova.
Esprite majčke zelo dobre, zanimivh barv,ki ne zbledijo.
Tom Tailer, jakna, puli vse ok.
Guess torbice enkratne.
Baloner, plašč, MURA je zakon!!!!!!!!!
Ne vem, bi lahko naštevala,pa naštevala… Če bi govorila o tem kaj me prepriča, me vedno Modiana v Celje, Špar centru. H&M pa nikoli. Pa tudi Modiana nima znamk ampak samo boljšo kvaliteto. Da kupujem stvari, da gor piše ne vem kaj me je zanimalo,ko sem bila v srednji šoli. Tam sem si srajce noter tlačila, da se je videlo, da imam Naf Naf kavbojke. Sedaj se smejim temu.
Če bi imela denar, bi kupovala več Burbbery-a pa Stella Mccartney.
N
Znamke cunj mi pomenijo NIČ. Še toliko manj od NIČ, da se to sploh ne da povedati z lepimi besedami.
Folk, ki so jim znamke cunj pomembne, se mi zdi PLITEV do te mere, da se z njimi niti v najbolj morbidnih sanjah nimam kaj pogovarjati. Enostavno takšne ljudi smatram za manjvredne. kretene, ki nimajo v življnenju kaj bolj pametnega početi, kot misliti na to, kaj ima kdo oblečeno.
Tistih 15 minut, ki jih povprečni Slovenec verjetno dnevno porabi za to, da razmišlja o blagovnih znamkah cunj, raje porabim za to, da razmišljam o tem, koliko snega so imeli v Severni Guatemali leta gospodovega 1765. To je po mojem mnenju bolj pametno porabljen čas.
Za vsak dan in doma nosimo cunje, kupljene v najbolj bvrezveznih trgovinah. Za službo in med ljudi oblečem oblačila, ki so ˝malo boljše˝ sešita in spodobno sedejo na mojo postavo.
Za svečane priložnosti oblečemo svečane obleke, šivane PO MERI, točno takšne, kot nam v nulo pašejo. Skreira in sešije pa nam jih tašča, delno tudi jaz.
DALEČ NAJBOLJŠE kavbojke, kar smo jih kdarkoli nosili jaz, mož ali otroci, smo kupili v XY trgovini, proti kateri je H&M vrhunska znamka. Čisto trivialen majhen podeželski butik. Cene tretjina tistih kot v neke H&M ali Mani. Kvaliteta 10x boljša od vseh kavbojk, ki sem jih kdaj videla na KOMERKOLI.
Stokrat raje nosimo neke popolnoma noname kavbojke, ki usrezajo naši postavi, kot neke ˝jebeš kakšne kroje z bog vedo kakšnimi standard˝, če so hlače vedno preozke ali preširoke za točno naš tip postave.
Skratka – bolj bednega osebka, kot je nekdo, ki se mu zdijo pomembne znamke cunj, si kar težko predstavljam. RES težko. Trudim se, pa težko najdem podobno bedne osebke.
Z znamkami oblačil je tako kot z znamkami avtomobilov. Nekaterim so zelo pomembne, drugim nič, je pa zagotovo neka razlika med avtom za 60.000 evrov in tistim za 10.000.
Izbere naj pa vsak po svoje.
lp,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.