Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style koliko so vam pomembne blagovne znamke oblačil in obutve?

koliko so vam pomembne blagovne znamke oblačil in obutve?

če sem poštena prav nič.oblačila niso nič boljša kot ostala.plačaš kvečjemu samo znamko proizvajalca.
tako da kupujem tisto kar mi je všeč in da je znosna cena.nikoli nisem kupovala dragih oblačil in obutve.ravno tako se draga obleka umaže in strga kot mal cenejša.isto sranje isto pakovanje
vedno in povsod tam kjer je drago ne plačaš izdelka ampak znamko.izdelek pa je ravno tako lahko slabo narejen.

Tale tema je bila že miljonkrat na tapeti. Če kupiš kavbojke od S’Oliverja za mnoge tukaj to pomeni, da si kupil “znamko”. Zato, ker je trenutno postalo kar nekako moderno to, da se kupuje v nizkocenovnih trgovinah in se vsakega, ki da za oblačilo par evrov več avtomatsko označi za snoba. Jaz kupim oblačila, za katera vem, da bodo nošena več kot eno sezono v trgovinah, ki jih avtorica teme označuje za znamke. Sem spadajo bolj klasične variante kavbojk, ostalih hlač, topov in jopic, ki so uporabne vedno. Kar je oblačil, ki so prilagojena trenutni modi in mi ravno padejo v oči, se pa zavedam, da mi čez par mesecev ne bo več jasno kaj sem videla na njih, pa kupim, če jih dobim, po ceni, ki se meni zdi ugodna oziroma zmerna. To je pa odvisno od mojega proračuna.
Zato mi je smešno, da nekatere, ki pač rade nakupujejo v Kiku in podobnih trgovinah, tiste ki tam ne marajo kupovat, obsojajo. In obratno, da se razumemo. Jaz imam iz Kika odejo za na kavč, mikica se mi je “zgonila” po treh nošenjih in sem dobila odpor do tistih oblačil, po vrh vsega me pa odvrača diskontni način postavitve, kjer so cunje nametane kot da se za tiste z manj denarja, ki tam kupujejo, ni vredno malo potrudit. Čeprav, resnici na ljubo, glede na to, kako vsak odvrže oblačila kamor mu pač padejo, tud velik povedo o sebi.
Da zaključim svoje mnenje – taka vprašanja kot je tale tema so po mojem mnenju kvečjem odraz frustracij – tisti, ki mu je vseeno kje kupuje, se s tem sploh ne bo obremenjeval, ker na večini oblačil ne piše kje so bila kupljena.

čist nepomembne. Drugač pa sam en podatek, tist kar velja v slo za prestižne firme, pa ma tud take cene, recimo beneton, s.oliver, h&m itn. majo v tujini tko kt pr nas nkd, mana itn. oz. prbližn nekje tam v nižjem cenovnem rangu.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hvala za razsvetljenje. Prvic slisim za NARA CAMICIE, sem sla takoj pogledat na net katalog. Joj, kaksne lepe srajcke :)) Moj naslednji nakup 🙂

pri nas recimo je dobra znamka DC, Burton, Vans, O’Neill, Quicksilver, Adidas …

mož ima obleke od Mure (si res ne znam zamišljat ga v tisti iz Mane 🙂

ne gre toliko za imidž, kot za kvaliteto ki jo dobiš, kar pa spet ne velja vedno. Včasih poceni dobiš dobro in obratno seveda.

Ne bi rekla, da teče debata o majčkah za jurja.

Je pa razlika v kroju, detajlih in končni dodelavi med stvarmi za 10, 15 evrov in tistimi za sto evrov. Glede kakovosti samega materiala pa ne bi mogla rečt, da je razlika desetkrat večja, kot bi človek sklepal po ceni, definitivno so pa kosi za sto evrov lepše narejeni in imajo lepši kroj.

Pri oblačilih, ki jih nosimo dlje časa (kavbojke, plašči, bunde, čevlje) se mi pa zdi, da se ne splača sklepat kompromisov.

Kakšne so cene teh stvari v tujini, lahko vidiš na listku. Imajo pa tudi v tujini še cenejše stvari od teh, ki si jih ti naštel. Pa še veliko večji izbor teh v rangu Esprit, s.Oliver in tako dalje. In ljudje jih pridno kupujejo.

Kakšne so cene teh stvari v tujini, lahko vidiš na listku. Imajo pa tudi v tujini še cenejše stvari od teh, ki si jih ti naštel. Pa še veliko večji izbor teh v rangu Esprit, s.Oliver in tako dalje. In ljudje jih pridno kupujejo.[/quote]kaj hočeš povedati, da naj v tujini kupim te firme oz po netu in bodo cenejše? Npr s. oliver? esprit?

lahk, da je zdej kej drugač, sam včasih je bil beneton velik cenejši v italiji itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kakšne so cene teh stvari v tujini, lahko vidiš na listku. Imajo pa tudi v tujini še cenejše stvari od teh, ki si jih ti naštel. Pa še veliko večji izbor teh v rangu Esprit, s.Oliver in tako dalje. In ljudje jih pridno kupujejo.[/quote]kaj hočeš povedati, da naj v tujini kupim te firme oz po netu in bodo cenejše? Npr s. oliver? esprit?[/quote]

Aja, glede cene je verjetno pri vsaki firmi drugače, marsikaj se pa dejansko splača kupit po netu. Sploh če iščeš kaj posebnega, odštekanega, se dobi marsikaj lepšega od Desigual po primerljivih ali celo nižjih cenah.
Hotela sem rečt, da imajo tudi v tujini trgovine ala Mana, NKD in da Esprit ni tuja ustreznica za našo Mano.

Ja, to pa res. Samo od starih časov do danes se je veliko spremenilo. Se mi zdi, da je bil Benetton včasih na sploh cenejši kot zdaj – ali pa je bila naša kupna moč res toliko večja?

Splača se it v tuje outlete, greš enkrat ali dvakrat na leto in se založiš po normalnih cenah.

Škoda denarja za fansi blagovne znamke … Škoda časa za shopinge …
Sem prebolela in mislim, da so veliko bolj pomembne druge stvari kot oblačila.

No, itak, ampak tudi če ti ni pomembno, moraš vsake toliko kaj kupit in o tem malce razmislit. 🙂

Ti, ne vem, Jaz vsaj v Nemciji videvam Nemce oblecene v … cuda, nimam druge besede. Mislim, Turki, ki se oblacijo v turskih stacunah, so bolje obleceni.

Pametna punca.

Sem že sama hotela tole napisat. Tiste, ki smo 40+, se še spomonjamo oblačil iz Mure, Laboda, Triglav konfekcije, Gorenjskih oblačil, Kroja, otroških iz Jutranjke. Morda so za sezono ali dve zaostajala za smernicami iz Pariza, vendar kakovost materiala in izdelave je bila pa takšna, kot jo danes najdeš samo še v najbolj top znamkah oz. pri najdražjih krojačih. Zadnjič sem bila ravno v H&M, ko so na obešalnike dali Lanvina. Na smeh mi je šlo, ko sem ogledovala tisti pofl. Kot bi vzel oblačilo izpod stroja ene popolne šiviljske začetnice. Pa še material povsem zanič, dekolte iz ogabne oker kao kožne barve raztegljive tkanine v videzu cenenih babičinih najlonk, spodaj pa rdeča obleka.. Ampak ženske so kupovale kot nore (vmes precej Hrvatic, ki so najbrž prav zato prišle v Ljubljano), imela sem občutek, da zato, ker so dobile dokaj kičasto vrečko lanvin s črnimi svilenimi ročaji. Aaahhh, pet minut občutka samopomembnosti, ko te med sprehodom po Cityu ženskovje radovedno, morda celo malo zavistno ogleduje v vrečko, ki jo opazno nosiš ob sebi:) Grozno, kako so ljudje zapadli potrošništvu.

Še vedno je bistven okus.

V prestižnih znamkah lahko izpadeš dosti bolj hecno kot v požveklanih cunjah iz H&M, če tega ne znaš skombinirati, oceniti, kaj ti paše in oblikovati lastnega sloga. Ampak ne se slepit, enako bedast lahko zgledaš tudi s capami za 30€.

Sama si sicer ne morem privoščiti prestižnih znamk, imam sicer nekaj kosov izpred let. Bolj klasičnega ali pa ekstravagantnega kroja, ki jih uspešno kombiniram in sem nanje prav navezana. Hec je v tem, da je dejansko kvaliteta čisto drugačna. Se sploh ne da primerjati rekelca iz H&M ali Pradinega, Guccijevega. Ni primerjave, ne v materialu ne v kroju …

Če mislite, da je vse ena figa, se motite. Ni! Bistvena razlika je …
Z veseljem bi se oblačila v prestižne znamke …

Ne kupujem v Mani, Kiku, New Yorkerju, ker je že v trgovini vse na pol sparano, razvlečeno, nametano, zmečkano … Rada imam urejene trgovine in urejene obleke. Žal se že v Naf Naf velikokrat obrenem zaradi cen …

Ja, prav z veselejem bi se oblekla in obula v prestižne znamke…

Pa še nekaj. Recimo mečkanje takih oblačil je bistveno manjše (čeprav sestava pravi enako kot v Zari), likanje je bistveno enostavnejše kot srajce iz H&M pri kateri že šivi tako vlečejo, da se je enostavno ne da zlikati.

Kupite svojemu možu srajco za 300€ pa boste videle … V nekaterih srajcah enostavno ne more biti pomečkan, pri drugih je lahko pomečkan, pa čeprav jo peglaš 40 minut.

Tako je to. Ne da se primerjati … seveda lahko svojo frustro zdraviš tako, da rečeš, da ni razlike, ampak pri tem bolj ali manj izpadeš smešno, ker tisti, ki smo okusili prestižne znamke, vemo …

Zelo podobno. Z razliko, da jaz nisem imela kaj prebolet. Škoda mi je dati za oblačilo več kot 50 €, da ne govorim, kako utrudljivo je nakupovanje. Dol mi visi za znamko, glavno, da mi je všeč. Zame je največkrat najboljše razmerje med kvaliteto in ceno, ter modelom (ker sem visoka) Esprit, H&M, drugje se niti ne trudim več. Včasih sem kaj kupila v S Oliverju, kjer se mi je skoraj vse raztegnilo v širino, v dolžino skrčilo.

Se strinjam s ‘še vedno’. Razlika v kvaliteti je očitna in nasprotno trdijo samo tiste, ki ali nimajo pojma, kaj kvaliteta sploh je ali pa na ta način opravičujejo same sebe, ker kupujejo v cenejših trgovinah.
Mi je zelo žal, a nobena jopa iz Mane, Zare, HM ali celo Benettona, kar sem jih kupila v zadnjih letih, se ne more primerjati z Rašicino jopo, ki sem jo kupila pred skoraj 10 leti. In ravno v tem je finta. Tudi če so cunje v trgovini mogoče na prvi pogled enako ok, se že po nekaj mesecih pokaže, kaj je res kvalitetno in kaj ne. Kolegica kupuje obleke v Leclercu in zna najti super kose in jih super skombinirati, ampak po največ enem letu začnejo stvari dobesedno razpadati na njej, medtem ko so nekateri moji kostimi po 10 letih kot novi (Mura, Max Mara in krojač). To ne pomeni, da je vse, kar je drago, avtomatično tudi dobro, trdim pa, da bi težko pričakovali od poceni robe iz npr. Mane, da bo zdržala 5 let in bila videti kot nova. Že pri Zarinih pleteninah (pa so malo dražje in boljda boljše) se po enem letu opazi zmuckanost, zbledelost barv in utrujenost materiala.
Osebno nimam nič proti temu, da se nekdo oblači v Kiku, drugi v Mani, tretji pa pri Diorju, samo ne nakladajte mi, da je to vse enako kvalitetno. Raje imam manj oblek, pa te za dlje časa.

Žalostno je to, da se večini sploh ne gre za kvaliteto ampak samo za firmo . Ime. Bedno!!
In ker je tako, potem bi si morale vse tiste, ki vam je važna firma, spodnje hlačka s firmo obleči čez hlače ali krilo, da bomo vsi videli, kakšne firme so vaše gate. Človek ne ve ali bi se jokal ali smejal. Sicer pa, naj dela vsak po svoje….

srajca za 300€?

mož kupi srajce v maxiju (različnih znamk) do 80€, dejansko ne potrebujejo likalnika, se ne zmečkajo nikoli, fantastičnih krojev, da o materialu ne govorim.

Če bi res prebrala, bi videla, da ženske govorijo o kvaliteti in ne o tem, da jim je pomembno, da se vidi, katera znamka je.

Tvoj predlog je predvsem zate, ker nič nimaš in če slučajno prišpara za hlačke, bi to najraje pokazala celemu svetu.

Prav bedna si!

Enako. Ponavad se morajo s firmami na riti dokazovat ljudje, ki se nimajo s čim drugim.[/quote]

Ha,ha,ha….če mi hlače kakšne znamke dobro stojijo na rit in si jih kupim, sem pa plahka. Ste najstnice, po možnosti brez prebite pare?
Pa kakšne budalaštine se berejo tukaj!

Sicer pa na znamke ne dam popolnoma nič. Pomembno mi je edino, da mi zadeva pristoji in da se v njej dobro počutim. Kupujem pa kakor kdaj, včasih kvaliteto, saj elegantni kostimi morajo biti takšni, drugič bolj pofl, cena mi niti ni tako pomembna, čeprav bogastva pa za cote nisem pripravljena porabiti.

Veš, če bi mi bile pomembne znamke, ne pa kvaliteta, ne bi hodila h krojaču in ne bi nosila 10 let starih Rašicinih jopic :))
Mislim, da malo mešaš pojme. Tu nas nekaj govori o kvaliteti, nekaj pa vas razmišlja samo o znamkah in cenah. Je pa hecno, ko ljudje, ki niso nikoli kupili in nosili nič boljšega od Zare, potem to ‘primerjajo’ z dražjimi znamkami. Kako lahko nekdo, ki ima izkušnje izključno s srajcami za 80 EUR, govori o kvaliteti srajc za 300 EUR? Jaz, na primer, že ne morem in se zato niti ne delam pametno pri stvareh, ki jih ne poznam. Bom pa vedno trdila, da je kostim, ki ti ga naredi krojač, boljši od kostima iz Zare, saj sem imela že oba.
Aja, pa ko smo že pri firmah – osebno raje vidim, da ni nikjer logotipov ali preveč prepoznavnih vzorcev (npr Burberry). Obleka naj prepriča s svojo kvaliteto in dobrim krojem, ne z napisom.

Burberry nima nobenega napisa. Tudi njihov vzorec je lahko zelo diskreten, recimo samo na ovratniku itd. In če se malo spoznaš na visoko modo, potem veš, da nikjer ni napisov. Razen če misliš Prada, Armani ipd iz štantov. To pa ja, tam pa so:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close