Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko se družite s prijatelji, znanci

koliko se družite s prijatelji, znanci

Koliko se družite? S prijatelji se dobivamo navadno 1x na teden nekje na kavi, pijači. Če je kakšna posebna priložnost, seveda, še vmes. Z znaci pa, če se slučajno srečamo, gremo na kavo.

Včeraj sem srečala sošolko iz gimnazije. Nisva se videli že kar par let.Ugotovili sva, da obe že dvakrat nisva bili na obletnici mature.Svoje čase smo pridno hodili. Se z leti  to počasi opušča? Kako je pri vas s temi druženji in srečanji?

Ja, kaže da z leti vsi po malem opuščamo. Pa še težko se uskladimo, ker smo vsi razpeti na več koncev. Redko se vidimo.

Čedalje več. Otroci večji in je več časa za nas. Od korone in omejitev smo več na vezi tako telefoni, sms in v živo.

Vedno smo imeli na 3- 4 leta obletnico valete.S prijatelji se srečujemo  občasno, povprečno 1X – 2X na mesec.Z dobro prijateljico se po telefonu slišiva vsak dan.Včasih tudi 3x.

Obletnica mature vsaka 4 leta. Precej nas pride. Imam dve res dobri prijateljici, dobimo se  vsak teden. Ostali prijatelji, znanci pokličejo, ali jaz pokličem, mogoče enkrat na mesec in se ev. dogovorimo za kavico ipd.

Nikoli. Nismo imeli organizirane ne obletnice valete, obletnica mature je bila pomoje vse skup 1x, pa malo obiska. Pač nismo bili tapravi skup namešani. Tako da ne vem kako je na obletnicah.

Zelo redko. Predvsem zato, ker sem očitno še v letih, ko imajo nekatere otroke še zelo majhne, spet druge so na vrhuncu kariere in je težko uskladiti termin.

Tako, da tista mala, nenapovedana druženja. In pa z družino enkrat na dva ali tri tedne.

Praktično nič. Mi gredo vsi na živce. Najbrž tudi jaz njim.

Ko sem bila mlajsa, sem se druzila tako med tednom kot za vikend, zurat. Ko je prisel otrok, je blo dost druzenja v tem stilu z otroki kam.. sedaj se mi druzit ne da vec, ga je bilo dovolj.. kaki intimni pogovori v dvoje, to bi se, pa pac ni, drugo mi trenutno ni.

Uf čisto premalo. Ma kakšnih enkrat na teden. S prijateljico mogoče enkrat na mesec, še manj. S kolegicami gremo ven kakšne trikrat na leto, z enimi drugimi kolegi pa recimo dvakrat na leto.

Razne obletnice so pri nas bolj ob-10-letnice, nikakor vsako leto.

Takole čez palec bi rekla da grem ven z ljudmi, ki niso moja najožja družina, maksimalno 10x na leto. Sem bolj samotarske sorte.

Najmanj enkrat na teden, v lokalu, spijemo pivo ali dva, ter za vsak rojstni dan. Eni so samski, eni z družino, a prijatelji so za vedno. Ko si najdeš partnerja, ne smeš pozabiti na prijatelje !

S tistimi tapravimi ptjatli, prjatlcami skor dnevno, če se ne vidmo, se pa zihr slišmo al pa kakšn sms.

Z znanci pa, če se že tko usput srečam.

Imam družino, prijatelji tudi. Za veliko druženja ne ostane veliko časa. Enkrat tedensko se nam uspe kje dobiti. Znanci pa občasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close