Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko potrošite

koliko potrošite

Dober dan!
Mene pa zanima koliko kaj znosite denarja v trgovino v enem tednu?
Jaz približno 100 evrov. se mi zdi veliko.(???)
Za hrano največ.
In v katere trgovine hodite?
Jaz največ v merkator,ker mi je najbližje,včasih v Hofer,zelo redko v Interspar.

150 do 180 €. Manj ne gre.

Tudi meni se zdi veliko. To je pri nas za ves mesec, ali pa še od tega prenesemo kaj v naslednji mesec…

Se hecaš? 100 eurov na teden? Ja madona, kaj pa kupuješ?

No, jaz zelo malo. Toliko kot ti, imam skoraj za cel mesec. 3 članska družina. Malico imamo plačano v službi, tako da doma ne kuham. In pridem čez z cca 100 eur.

to se mi zdi kar dosti. si pa pozabila povedati pomembno informacijo – koliko članov je v družini.

pri nas damo nekje 50e/teden. smo pa 3/4

Smo 4 članska družina.In od tega je en otrok je čez teden v dijaškem domu.

smo 4 članska družina, otroka najstnika!

težko rečem koliko zapravimo na teden, ampak pod 100€ sigurno ne.
Približno 50-70 € pustimo v mercatorju ali sparu, pa cca. 30-50 eur še lidl ali hofer. V tuš-u ne nakupujemo!
Tu seveda spada tudi določena kozmetika in čistila.

hm, potem je to res mogoče malo veliko. poskusi mogoče zamenjati trgovino…izdeki so lahko iste znamke celo, pa skoraj pol senejši zaradi marže. tudi cena npr.hrenovk se v vaškem merkatorju razlikuje od cene v velikem merkatorjevem nakupovalnem središču! večja marža. tega do pred kratkim tudi sama nisem vedela…

3 članska družina + kužika… med 200-300€ na teden… :S

je pa seveda odvisno tudi od tega, če je treba vse kupit ali se kaj pridela doma. npr.krompir, solata, imamo nekje 25 različnih sadnih dreves…

poleti tako zapravimo še manj, ker kupimo v trgovini kar pač ne pridelamo doma. vse pridelamo na manjšem vrtu. kmetijo sicer imamo, ampak je vsa zemlja dana v najem. tako da hudi kmetje ravno nismo;-)

Kaj ti kupis za 200-300e na teden?

Mi porabimo nekje 30e na osebo na teden, do nedavnega je bilo to 25, zdaj se pa zelo trudim nazaj drzat na tistih lepih 100e na osebo na mesec, ampak ne znese. Stejem pa vse, hrana, gospodinjstvo, cistila in osnovna kozmetika.

Do 150€ na teden. Smo štirje, otroci 6 in 11 let ne zaostajajo prav dosti v količinah. V ta znesek spadajo še čistila (prašek, prašek za posodo, wc račke, ……) in stvari za osnovno higieno (milo, šampon, zobna pasta, zoben krtačke nivea kreme).
kupujemo v merkatorju, včasih šparu in pozimi še zelenjavar, dokler ne zraste kaj doma na vrtu.

Krompir in kumarice dobim pri starših.

Kuhamo kosilo vsak dan, večerja za otroke vsak dan, čez vikend oba dneva kuhamo komplet sami in ne gostujemo pri babicah.

Kar se cen tiče je pa tako. Riž kupujemo že leta od Zlatega polja in je (zanimivo) v Merkatorju najcenejši. In tako je z mnogimi izdelki. Ker smo navajeni na določene izdelke, ne eksperimentiram veliko in zato ne poizkušam drugih izdelkov neznanih znamk in porekla. Itak največ kupujemo slovenske izdelke.

Hvala vsem za odgovore.Se pravi sem vendar v zlati sredini,čeprav se mi zdi da zapravim preveč.Kupiti pa moram vse;zelenjavo,meso,….No sedaj bojo kmal češnje,tako da vsaj to imamo doma,pa breskve,hruške in marelice.

mi2 – tam od 50-70 € na teden.

Mi zagotovo 200 eur in tudi več.

Za sobotni nakup 100 – 120 eur, ostalo nakupi med tednom.

Smo 4 odrasli.

Kupujemo v glavnem Mercator in Hofer za toaletne potrebščine.

– aptamil, pleničke, čaj (malček)
– hrana, sokovi (kupujem poznane izdelke in ne nekih Lidl, Hofer poceni stvari)
– Briketi, Konzerve, voda, piškotki (kužika)

rdeca strela še kakšno vprašanje…

Najbrž ste s psom vred zavaljeni debeluhi.

Najbrž ste s psom vred zavaljeni debeluhi.[/quote]

Prej nasprotno. Sploh pa je to hitro. Malo biftka, staranih sirov, buteljka vina, pa smo tam.

Zdej sem ostala odprtih ust ko berem koliko zapravite v trgovini NA TEDEN!! Kako vam znese???
Upam da niste to isti ljudje ki potem jamrajo da ni denarja za dopust itd.
Midva sva zaenkrat samo dva, čez dva meseca se pridruži še en član. Aja pa ima dva mucka oba na dietni prehrani (5kg briketov na mesec 40€). Pa na teden v trgovini zapravim 20 -30 € in se mi zdi veliko (hodim večino v špar in lidl, razen če grem peški v mercator ker je bližje)… Čistila in kozmetika samo enkrat na mesec (30€) in tablete za pomivalca 2x na leto (15€)….
Imava pa bajto, vsak leto imava na morju plačan pavšal za prikolico, 6 let star avto in en star čoln….

sploh ne… Kupujemo Eko pridelano hrano (kolikor se temu, kar se pri nas prodaja sploh lahko reče Eko Bio) ki ni ravno poceni… pa naj te spomnim, piksna aptamila stane 14€… naš malček jo spije v približno 3 dneh… hitro si na 300€! Pa ne nismo debeluhi, daleč od tega 😀

Vceraj sem kupila: dve zemlji – 0,5E, kakav – 2 E, sparglje 1,5E, sok 2x – 2E, jogurt in skuto – 2E cca 8e, kar je bilo vceraj za vecerjo (razen kakava). Ce to mnozim s 5 je 40E na teden, brez osnovnih zivil, cistil, mesa, sira,… Sem pa kupila se casopis pa z malim sva sla na kavo in kepco sladoleda skupaj cca 6E. Luksuz? Meni se ne zdi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close