Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko plačate zalivke pri zasebnikih?

Koliko plačate zalivke pri zasebnikih?

Govorim za bele kompozitne zalivke, čisto samoplačniško.

Cena je odvidna od velikosti zoba oz. luknje, ki ji zalije. Ker je pri meni vedno to šestka ali sedemka, pod 120€ še nisem prišla. Plačala sem pa največ 148€ + ortopan, ki je obvezen na 2 leti.

med 70 -100 €

39 do 59, odvisno od velikosti. Lp

50 do 80. Manj kot sem doplačevala pri koncesionarki. Za konkreten zob sem plačala pri njej 70 evrov doplačila. Privatnik mi je plombo menjal, ker jo je naredila zanič, in mi računal 50 evrov.

Jaz pa 40€ plačam, ne glede na velikost zalivke. Zobni kamen čiščenje pa 25€, če se ne motim.
Je pa koncesionarka.
Prejšnji je imel tudi po 40€ na plombo, ne glede na velikost. Je šel v penzijo in so me kar k eni drugi prestavili. Ta je imela pa od 50€ navzgor cene (glede na velikost), ampak se nisem strinjala, da bi bila moja zobozdravnica.

Obvezen na 2 leti? A to ti je zobozdravnik rekel? Verjetno ga on tudi dela…

Ortopan se dela, kadar je potreba po tem, nikakor pa ne kar tako na 2 leti.

Pri koncesionarju plačaš le doplačilo za belo plombo. 50 je veliko. Toliko dam jaz pri samoplacniskem zobozdravniku.

Pri koncesionarju plačaš le doplačilo za belo plombo. 50 je veliko. Toliko dam jaz pri samoplacniskem zobozdravniku.
[/quote]

Jaz dam 40€.
Očitno vseeno manj kot ostali v tej temi. In manj kot ti :).

Jaz dam 40€.
Očitno vseeno manj kot ostali v tej temi. In manj kot ti :).
[/quote]

Uau, si frajerka. Ne locis pa koncesionarjev od samplacnikov. In v tej temi je govor o zobozdravnikih brez koncesije. Bo šlo?

Mimogrede – če za vse plombe doplacas 40 evrov te pa tvoj koncesionar nateguje, ker doplačilo je odvisno od velikosti zalivke

Kako pa je s tem novim zakonom, kjer od 1.7.2018 nosečnice in doječe matere naj ne bi doplačale za belo zalivko. Velja tudi za zasebnike s koncesijo?

seveda. koncesionarji so del javnega zdravstvenega sistema in to velja tudi zanje.
V zvezi s tem sva se zadnjič z očetom presmejala pameti slovenski zobozdravnikov. Namreč en neki vodilni od njih je za medije izjavil,da se bodo zdaj zaradi tega ukrepa podaljšale čakalne vrste za paciente, ker da pač izdelava te zalivke traja dalj.
To je že res, da izdelava kompozitne zalivke vzame več časa kot amalagmske. samo nama pa obema v en glas ni jasno zakaj bi se zdaj zato podaljšale čakalne vrste, ker prej jo je gospod delal enako dolgo kot jo bo sedaj (bodisi otroku, nosečnici ali doječi materi – vsi od teh skupin so zaradi lastne varnosti in škodljivosti amalgama gotovo že sedaj dajali v usta kompozit in ne amalgama, saj vsi vedo kako škodljiv je, vsaj kolikor jih vsi mi poznamo nihče ne daje več amalgama v usta, že dolga leta ne. odgovorni zdravniki že sami nekateri povedo, da amalgamskih plomb sploh več ne delajo),
samo prej so jo ti doplačali in je on s tem zaslužil, zdaj pa jo bo naredil čisto enako, časovno bo enako dolgo trajalo kot je prej, samo,da po izdelavi ne bo zaračunal doplačila.
Tako,da ne razumemo mi navadni državljani od kod zdravnikom ta njihova pamet, da to podaljšuje čakalne vrste.
Sliši se pa tako, da iz “maščevanja” ker ne bodo mogli več zaračunavati z njihovimi ceniki, bodo pa zdaj kar podaljšali čakalne vrste.

Uau, si frajerka. Ne locis pa koncesionarjev od samplacnikov. In v tej temi je govor o zobozdravnikih brez koncesije. Bo šlo?

Mimogrede – če za vse plombe doplacas 40 evrov te pa tvoj koncesionar nateguje, ker doplačilo je odvisno od velikosti zalivke
[/quote]

Od kje ta zanimiva fraza: BO šlo? To sem zasledila že nekajkrat, ampak samo na monu.
Glej, če tebi paše, da daš 50€, pač daj. Jaz dam pa raje 40€ a ne. Vseeno sem na boljšem kot ti. Po tvoje me zobozdravnik okrog prenaša, ampak dejstvo je, da plačam manj kot ti. To mi je pomembno.

Obvezen na 2 leti? A to ti je zobozdravnik rekel? Verjetno ga on tudi dela…

Ortopan se dela, kadar je potreba po tem, nikakor pa ne kar tako na 2 leti.
[/quote]

Tudi meni je tole v uč padlo? Zakaj naj bi bil ortopan obvezen na dve leti? In kaj je potem, če ga ne narediš?

Tudi meni je tole v uč padlo? Zakaj naj bi bil ortopan obvezen na dve leti? In kaj je potem, če ga ne narediš?
[/quote]

Zobar nateguje naivneže. Včasih mu očitno rata.

Od kje ta zanimiva fraza: BO šlo? To sem zasledila že nekajkrat, ampak samo na monu.
Glej, če tebi paše, da daš 50€, pač daj. Jaz dam pa raje 40€ a ne. Vseeno sem na boljšem kot ti. Po tvoje me zobozdravnik okrog prenaša, ampak dejstvo je, da plačam manj kot ti. To mi je pomembno.
[/quote]

Če daš na tehtnico še kvaliteto, pa ni nujno, da si na boljšem od nje. 😉

[/quote]
rtg slikanje je povezano s tveganji, rtg sevanjem. In odgovorni zdravniki potrebo po slikanju presojajo tako – kadar je korist večja od izpostavljenosti tveganjem, potem te res napotijo, kar tako iz zabave kao rednega pregleda pa se to sploh ne bi smelo. Sploh pa ne kontinuirano, ker je to ogrožanje zdravja z nepotrebnim izpostavljanjem rtg sevanjem.

rtg slikanje je povezano s tveganji, rtg sevanjem. In odgovorni zdravniki potrebo po slikanju presojajo tako – kadar je korist večja od izpostavljenosti tveganjem, potem te res napotijo, kar tako iz zabave kao rednega pregleda pa se to sploh ne bi smelo. Sploh pa ne kontinuirano, ker je to ogrožanje zdravja z nepotrebnim izpostavljanjem rtg sevanjem.
[/quote]

Vsake 2 leti ortopan je nepotreben in zelo škodljiv.

V principu potrebuje zobozdravnik en ortopan, za naknadne razjasnitve pa se slika le posamezen zob.

[/quote]

Koncesijo imajo ponavadi tisti zobozdravniki, ki niso dovolj dobri, da bi kot samoplačniški imeli dovolj pacientov.

50 eur. Privat.

Vsake 2 leti ortopan je nepotreben in zelo škodljiv.

V principu potrebuje zobozdravnik en ortopan, za naknadne razjasnitve pa se slika le posamezen zob.
[/quote]
se še kako strinjam. pa še slikanja posameznega zoba so res res ob potrebnih indikacijah za to, ne kar tako. ker nobeno slikanje ni nedolžno.

Dobronamerno…menjaj zobarja. Kot prvo ima nenormalne cene, tole z ortopanom je pa en velik nateg. Škodljiv ne le za tvojo denarnico.

[/quote]

Moram reči, da tako fajn zobozdravnice kot jo imam sedaj, še nisem imela. Pa sem jih kar nekaj zamenjala.
Ta se res posveti in pove in razloži marsikaj, kar mi prej noben zobozdravnik ni pojasnil.
Tako, da sem zelo zadovoljna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close