Koliko najemodajalcev ste kontaktirali, preden ste dobili stanovanje?
Iščem garsonjero zase, pa sem že obupala. Pa nisem problematična, skrbim za red in čistočo v stanovanju. Nimam otrok in jih ne nameravam imeti. Sem v srednjih letih. Še hišnih ljubljenčkov nimam. Sem redna plačnica od vsega začetka. Dlje časa sem redno zaposlena. Sem mirna oseba, ne razgrajam. Mar te osnove nič ne štejejo pri najemodajalcih?
Če si srednjih let, si ugodne čase za nakup že zamudila. Še vedno pa imaš toliko cajta, da si zazihraš vsaj plac za penzijo. Ne pristajaj na to, da boš v penziji odvisna od drugih. Pod 100k imaš še šanso v Celju in okolici, to bi skoraj morala biti kreditno sposobna, našparanega pa verjetno na polovici delovne dobe tudi imaš za polog. Mislim, to bi bilo odgovorno. Če nimaš, išči manj kot garsonjero v Celju. Vozačev je polno, si boš že našla skupino za vožnjo. Osebno ne bi delala za najemnino. Kredit je drugo, je hkrati varčevanje. Glede na dvig cen v zadnjih dvajsetih letih bi ti bil nakup takrat najbolj donosna naložba. Zdaj cene ne bodo šle več tako gor, ampak vseeno, dokler ne bo prepozno. Hrvati bodo šli na polovičen polog za hipotekarnega. Če se to zgodi pri nas, pa res ne vem, kdo razen albancev še ima kufer denarja na ogled stanovanja?!
Bedaki, 16.08.2025 ob 18:00
Ogromno, a do garsonjere niti nemoreš prit. Užas, vse prepuščeno divjem zahodu.
Najmanj 30+ poskusov. Pa takoj denar ny roko, drgač takoj odpadeš.
Kako denar v roko. Najprej se podpiše najemno pogodbo, nato šele se plača. Ni čudno da je potem toliko prevaranih če kar dajete denar brez pravne osnove.
Forum je zaprt za komentiranje.