Koliko med vami
Se strinjam.
Da boš razumela, odkod teorija:
Dr. Vesna Godina – Prijazna vzgoja[/quote]
🙂
Ženska je ubesedila tisto v kar sem že dolgo prepričan.
Razumela pa itak ne bo, đabe ti tole limaš….. :D[/quote]
Pa ne samo ti, tudi marsikateri oče, ki je otroke vzgajal s hladnostjo, distanco, grobostjo… Pa da se razumemo, ne trdim, da si jih tako vzgajal ti, pravim le, da v tej teoriji zaslombo najdejo tudi prej omenjeni očetje.
V tej teoriji vidijo omenjene lastnosti vzgoje zgolj umsko precej omejeni.
Upam, da nisi med njimi?[/quote]
Ne napadaj, ker nisi bil napaden.
Ljudi je globoko preveč, svet je poln brezposelnih, lačnih, tako da, vsa skrb, d abo ljudi “zmanjkalo” je le slabo prikrito svetohlinjenje, nasprotno, to neumnost razmnoževanja je treba ustaviti, odgovorni ljudje to tudi počnejo, neodgovorni s epa plodijo ko zajci, potem pa fehtajo po tv…Še dobro, da obstajajo neozdravljive bolezni in vojne, drugače bi planet že čisto uničili s prenaseljenostjo.
Italijani , naši sosedje, komaj uspejo poloviti sve ilegalne pribežnike, tu pa eni filozofsko razpredajo, da utegne Sloveniji zmanjkai prebivalstva? In potem jaz mantram? Vam moram narisati, da je ljudi PREVEČ? In kaj ti Senza spet težiš, sej nimaš otrok, tudi jih nimaš namena imeti..
Aja, ker nimam otrok in jih tudi ne nameravam imeti, pa izgubim pravico do izražanja svojega mnenja? Ja, lepo, zdaj moraš samo še to paziti, da se kdo od “zreležev”, ki zagovarja pozitivne vidike rasti natalitete, ne bo preveč strinjal s tabo. Lahko škodi tvojemu ugledu. 😉
Če mi najprej najdeš, kje sem ga zagovarjala. V imenu drugih ne bom govorila, to, da mantraš (ponavljaš eno in isto), pa še vedno velja.
Ja, prav zares si površno bral. Mirno si spregledal, da sem se v preteklosti pričkala tako z “neresneži” kot “resneži”… Ni panike, jaz se spomnim, če se že ti ne.
Ma ja… kdor ima probleme s tem, da je ljudi PREVEČ naj bo svetel vzor in začne pri sebi, ter naj bo VZGLED ostalim.
Štrik, drevo… eto eden manj… en problem manj.
Nimaš za štrik… sam povej častim. :-))
Dobra. 😉
Predvsem ljudomrznežev, da se rešimo :), ki gledajo na ljudi iz nečloveškega vidika, kot številke, na pribežnike kot živino brez kulture, na otroke pa kot na podatke za statistične urade iz vidika ekonomije, koliko stanejo – ne da bi se zavedali, ker jih ne briga, da so v ozadju ljudje, s pričakovanji, strahovi in željami, čisto nič drugačni od nas.
Na Švedskem dobi moški porodniško – kar pomeni, da za njih ne obstajajo točno razmejene spolno deljene vloge pri starševstvu. O vzgoji, ko gre za razvojni stadij dojenčka, ko ga mati doji, je skoraj ne mogoče govoriti, ker takrat otrok (dojenček) še nima toliko razvite zavesti in je popolnoma odvisen od matere.[/quote]
Aha, na Švedskem je pa to čist drgač….
Torej ne hodi na Švedsko, ker te tem lahko otroci/ljudje vzgojeni na ta način zamenjajo za žensko, ker njim je to vseeno, dojemajo moške enako kot ženske….
No ali pa bi bilo to tebi celo všeč…. ccccc[/quote]
Balkan pogled , zato so “drugačni”, ker ne pripisujejo ženskam ali moškim tradicionalnih “južnjaških” vlog, kjer je še 50 let nazaj pri nas mnogih veljalo ,da je ženski najbolj primerno mesto štedilnik in “mehka” vzgoja otrok, medtem ko je moški imel glavno disciplinarno besedo. Ne, zakaj pa ne bi bili očetje neenakopravni in diskriminirani na področju vzgoje, kot da recimo ne znamo biti “mehki”, kakor tudi “trši”, ko je to potrebno. 🙂
Matkič, pametno razmišljaš. Vsaj en tu gor.
Moja zgodba, da potrdim Matkiča, da ima prav.
Moja dva sta naštepala otroke, ker nista uporabljala zaščite. Očetu, ki je sovražil otroke. Doma bili v podrtiji, brez vode v hiši, brez kopalnice, brez WC, v mrazu, med nesnago. Foter vse zapil. Našteipal dva otroka. V šoli so se norčevali iz moje revščine. Beda od bede. K sreči se je mama ločila, ampak je morala na polno garati, da nas je preživela. Nobene topline, nobenih objemov. Nobenih izletov, nobenega morja, nobenih novih zadev. Veliko posmeha sošolcev, zaradi revščine.
Potem pa eni tu gor blebatajo, da je materializem nepomemben. Verjamem, da so se isti bedaki norčevali iz revnih sošolcev.
Skrajno neodgovorno imeti otroke, če nimaš osnov za preživetje, če tako kot moj foter, sploh ne želiš imeti otrok.
Aja, moj preljubi foter, ki je bil prepričan, da je skrb in preživljanje otrok izključno mamina skrb, se je spomnil, da je nalog otrok, da plačujejo dom za ostarele za svoje fotre.
Spider, tudi ti imaš prav. Ljudi na svetu je dosti preveč, ne premalo. Razmnoževanje je treba omejiti.
Jaz sem že svetel vzor. Ne delam otrok, ker jih svet NE potrebuje. Nisem pa dolžan delati samomora, da dokažem svoj prav.
Tisti, ki si domišljajo, da rešujejo nek ful problem, ker štancajo bodoče brezposelne, se mi smilijo. V bistvu probleme USTVARJAJo.[/quote]
Samo nerazgledancem ni jasno, da je težava sveta v tem, da se človeštvo prehitro množi. Samo taki so prepričani, da so rešitelji človeštva, ker se množijo.
Mogoče ne neposredno, zato pa učijo posredno. S svojim načinom razmišljanja, aroganco, jih ne učijo spoštovanja, jim ne postavljajo jasnih mej, jim ne vzgojijo vrednot, ampak prepričanje, da je človek vreden toliko, kolikor si lahko privošči v smislu materializma.
Prav tako je na teh primerih razvidno, da sam vidiš problem v tistih, ki imajo manj in v skromnosti, ne pa v primitivnem in egoističnem razmišljanju ter obnašanju.
Če nek otrok, ki ima vse kar si zaželi, bolj skromne otroke za manjvredne in jih ponižuje, potem to pomeni, da ni problem v tistem skromnem otroku, ampak v tistem, ki ima takšen nespoštljiv in poniževalen odnos.
Ti v revščini vidiš problem, ne pa v pohlepu in izkoriščanju.
Zato je problem v človeškem primitivnem in egoističnem razmišljanju in ne v številu prebivalcev.
Eni imajo preveč, drugi premalo. A se tisti, ki imajo preveč, v vsej svojem egoizmu ne zavedajo tega, da tudi sami več ne bodo mogli imeti preveč, če ne bo tistih, ki bi imeli premalo.
Te popolnoma razumem.
Zelja, imeti otroke ne glede na situacijo, z racionalizacijo “tako ni nikoli pravi cas”, “bomo ze nekako”, … je, vsaj kar se mene tice, odraz bolanega uma.
Taksni starsi potem radi zviska gledajo na egoisticne samce. Dejansko pa so sami se najvecji egoisti. Otroke imajo izkljucno zaradi sebe. Vse te floskule o druzbenem pomenu bla bla. Aha… 😉
Kot tukaj Robi, potem radi govorijo, kako materijalno ni pomembno, da steje ljubezen in toplina v druzini, ipd. Dejansko vzdusje v mnogih taksnih druzinah pa je razocaranost nad vsem okoli sebe, zagrenjenost in/ali custvena otopelost. Kar otroci se kako obcutijo. Skratka, gre za dosti vecji problem kot le materijalno pomanjkanje.
Mogoče ne neposredno, zato pa učijo posredno. S svojim načinom razmišljanja, aroganco, jih ne učijo spoštovanja, jim ne postavljajo jasnih mej, jim ne vzgojijo vrednot, ampak prepričanje, da je človek vreden toliko, kolikor si lahko privošči v smislu materializma.
Prav tako je na teh primerih razvidno, da sam vidiš problem v tistih, ki imajo manj in v skromnosti, ne pa v primitivnem in egoističnem razmišljanju ter obnašanju.
Če nek otrok, ki ima vse kar si zaželi, bolj skromne otroke za manjvredne in jih ponižuje, potem to pomeni, da ni problem v tistem skromnem otroku, ampak v tistem, ki ima takšen nespoštljiv in poniževalen odnos.
Ti v revščini vidiš problem, ne pa v pohlepu in izkoriščanju.
[/quote]
Kolikokrat ti naj ponovim, da ti gledaš narobe na problem, ni v tvoji (ali v moči revnega potencialnega starša) da se odloča kako so vzgajani drugi otroci, njegov problem je odločitev ali v takšnem stanju kot je, imeti otroke ali ne, ali je to smiselno, ali bo otrok deležen vsega kar potrebuje tako osnovnih in če je možno malo nadstandardnih ”storitev”
Ti si omejen z odločitvijo ali je pametno met otroka ali ne, ampak odločitev za otroka ne sme prit iz lastne egoistične potrebe po potomcu ampak mora priti iz premisleka ali si MATERIALNO in ČUSTVENO sposoben vzdrževati in učiti otroka šele potem je na koncu vprašanje ali si ga sploh želiš……. in iz tega vidika se gleda na ta problem, to da so drugi otroci lahko nesramni je celovito gledano problem njihovih staršev in lastnega razmišljanja, ampak ti kot neka X oseba tega ne moreš reševat, ti lahko to rešiš z odločitvijo imeti otroka ali ne.
To sploh ni res…….. Prvo kot prvo je preveč relativen pojem in za kakega Afričana imam lahko že jaz preveč, za nekoga tu sem pa revež itd itd itd……… Če nehče zdaj ima, več ni problema, pa če vsi ki majo premalo(kar je spet relativno kaj je premalo) izginejo, ker če maš na banki milijone, in živiš od obresti ti je vseeno.
Ma ni šans, torej ti trdiš tudi če nas bi bilo 20.000 milijard, ne bi blo problema v prenaseljenosti ampak vedno in izključno v egoističnem razmišljanju, to nikakor ne morem verjet, ker to nikoli ne bo res. Če je nekje pomankanje vode, na nekih območjih, to pomeni da tam živi preveč ljudi in dodatno razmnoževanje poslabša situacijo, nato se to širi kot kuga skozi emigrante ki ilegalno hodijo okrog, socialne Evropske države pa jih po tvoje neegoistično sprejemajo, da bo čez 50 let pri nas domorodec v manjšini, ker oni ko pridejo se dalje množijo kot Albanci, to je treba prekinit, čimprej!
Natanko tako.
Ljubezn in toplina? To je en sam bla bla, da je tega veliko tam, kjer je revščina. Pri nas tega ni bilo nič. Foter je itak bil (in je še) sovražen do svojih otrok. Od njega je bilo dobiti samo poniževanje, žaljenje, dajanje v nič. Leta in leta sem že nimam stikov z njim.
Mama pa vsa razočarana nad življenjem, vsa zgrana, vsa uničena. Ni imela časa za recimo se igrat z otroci. Toplina, ljubezen? Kaj je to?
Forum je zaprt za komentiranje.