Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko med vami

Koliko med vami

Ja no, bralo se je tako, ker si napisal, da človek pač ne more predvidet, kaj so bo zgodilo čez 15, 20 let. Potemtakem so neodgovorni vsi, saj tega nihče ne more predvidet.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Razumem, da zagovarjaš takšen sistem, ker sam nimaš namena imeti otrok.
Po drugi strani pa je*eš takšno državo in sistem, ki ljudem ne omogoča niti izpolnjevanja osnovnih potreb, kot je potreba po potomstvu. In to ni nobeno izkoriščanje.
Da se ženska (in seveda moški) morata odpovedati otrokom, da bosta lahko preživela in imela službe ?
V korist pohlepa in izkoriščevalcev ali koga ?
Ali pa naj naredijo tako ,da bo moški zaslužil dovolj za oba, pa bo ženska brez skrbi doma skrbela za otroke in gospodinjstvo. Čeprav se marsikatera verjetno s tem ne bi strinjala.
A vseeno pa bi imeli izbiro in se bi vsaka odločila po svoje.[/quote]

Najprej da razčistiva, potreba po potomstvu ni osnovna potreba, ker ne potrebujemo da se vsak množi oz ustvarja potomstvo, ampak je samo določen % ljudi potreben za nadaljevanje vrste……

Nato, pa dajva midva malo razčistit to, država omogoča vsakemu ki je sposoben oplodit, da naredi otroka, in to je ravno problem, Problem je, ker ljudje izkoriščajo ugodnosti od države in s tem prisilijo delodajalce h kontra ukrepom tako, da raje zaposlijo moškega………… Za to so krive ženske, ne moški in grdi delodajalci……… Država pa ravno zato ker omogoča vsaki ženski pravico do potomstva preko zakona in ostalih aktov ki bremenijo delodajalca, spravlja žensko v neenakopraven položaj napram moškemu…. Nihče se ne rabi odpovedat otrokom da bo lahko preživel, če je dovolj sposoben, če lahko moški dobi plačo 2000€ je lahko ženska doma in rodi otroka, in meni se zdi tako čisto fer, zakaj bi pa tista ki itak ni dovolj sposobna dobit si moškega ki je sposoben, morala imeti potomce? A je to nujno potrebno za državo? Sploh če bo za državo to več bremena (finančnega) kot karkoli drugega……….

Vsi bi gledali človeško, ker ne razumete, da vse to mora nekdo plačat! Prej boste doumeli, da vsak tak otrok, stane VSE NAS, da ni to kar tak, da si država izmisli pa bo tak, ker denar pada iz lufta……… in ne, to da futramo ostale gnojnice ala banke ni izgovor da bi še to, nobenega ne bi smeli!

Sicer pa jaz ne zagovarjam takega sistema, jaz zagovarjam en čisto drugačen sistem, taki kjer bi morala minimalno regulirat te zadeve, ne maksimalno…….. dolžnost države bi morala biti samo določitev minimalne plače in to, da če si invalidno zavarovan (kar smo vsi) da ti ob primeru invalidne upokojitve to prizna in izplača primerne €€€…………. tu pa bi se morala vloga države v zaposlovanju NEHAT…. in vse ostalo bi moralo biti prepuščeno individualni sestavi pogodbe med delodajalcem in delojemalcem

Pravic bi bilo toliko koliko si koristen za firmo in kolikor izpogajaš, tisti ki imajo znanja in sposobnosti bi izpogajali več kot tisti brez njih, torej tudi o tem da gre na porodniško.

itak je nelogično, da je delodajalec prisiljen po porodniški vzet nazaj mamico, četudi jo je nadomeščala bolj sposobna oseba, je dolžan po zakonu ta boljšega odpustit, pa vzet nazaj svežo mamico, butasto na kubik in kontra logiki, da v službi morajo letet slabši in dobit službo boljši in bolj sposobni.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkic, tebe res težko berem. Vsakič si rečem, tokrat zadnjič.

Ja saj vem jaz to, da se to dogaja, in ravno o takih primerih in podobnih manj hudih, govorim da bi morala država ukrenit, in sprejet zakon, da je zanositev če nimaš nekih primernih predpogojev zraven plodnosti, kaznivo dejanje

Točno o ostalem kar pišeš ti glede materialnega jaz govorim, seveda samo materialno po sebi ne garantira srečnega otroka itd. ampak definitivno izboljša pogoje, da je otrok srečen, sit, zdrav(bolj zdrav?) ima boljše pogoje itd.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa še skoz me bereš…….. aja to je tisto ko si rečeš da tebi ne bo nihče govoro kaj boš ali ne, še ti sama 🙂

Saj vem da ne moreš brez, zato hodiš sem prebirat take kot sem jaz!

Brcaš v meglo…again and again…

Kateri “gnoji” od drugih otrok ?
Od tistih, ki imajo polno rit vsega ? Le zakaj pa to izpostavljajo in zakaj so takšni, če pa so zadovoljni in srečni ?
Ker jih starši tako učijo, da so oni vredni več in ne rabijo spoštovati drugačnih ?

Seveda je. Zelo redkokatera ženska ne čuti materinskega nagona.
In če želimo ohranjati št. prebivalcev, mora vsak izmed nas imeti vsaj enega potomca.

Zame pa to ni problem, če država omogoča vsakemu, da izpolnjuje svoje potrebe. In to najosnovnejše, kot so otroci.
Problem je, če ne ustvarja primernih pogojev za razvoj gospodarstva, ampak tolerira tajkunstvo in ostale zlorabe ali prevare.
Država ni neka mačeha, ki bo delovala le v korist posameznikov in iskala možnosti, da krši osnovne človekove pravice. ampak imamo državo zato, da nam to vse omogoča.
Če pa ima delodajalec problem z ženskami, pa naj zaposli samo moškega in mu da 2 jurja plače. Ali pa obratno, če bo moški doma skrbel za otroka.

Ti izhajaš iz svojega prepričanja, da bo vsak otrok socialni problem. A delovno silo pa bomo le uvažali ? 🙂
Za koga pa bodo delali ? Samo za bogate ?
In kdo bo trošil in kupoval in plačeval za pokojnine, če ne bo otrok ?
Od kje pa bodo bogati dobili denar, če ne bo revežev, ki bi delali za njih ?

Mogoče le na papirju…Se delodajalci znajdejo in ukinejo neko delovno mesto, da lahko zaposlijo drugega.

Saj vsaj tistih prvih par mesecev, ko bi ženske naj dojile otroka.
Pa se boste feministke strinjale, če moški vzamemo zadeve v svoje roke ? 🙂

Sem mislil, da boš napisala, da naj ona ne pozabi name in mene zmasira. 🙂

Ravno tako zna moški biti “mehek” in “trd”, kakor ženska. “Trdota ali mehkost” ni vezana na spol. To so preostanki duha tradicionalne vzgoje, ki dodeljuje ženski svoj način vzgoje (“mehkega”) in moškemu svojega (“trdega”), torej spolno deljena.[/quote]

O tem kar si napisal sploh ne gre dvomiti, lahko zamenjata vlogi vendar za kako ceno?
Na vzgojo se vedno gleda iz vidika OTROKA!
Otrok se že rodi z nekim “vedenjem” kdo je mama (kdo je bolj mehki, kdo mu nudi ugodje, kdo ga je nosil, rodil. dojil….) in kdo je oče.
Torej kdaj je primerno, iz otrokovega zornega kota!, da starša te vloge zamenjata, da otrok ne čuti posledic, da ne zmedeta njegovega naravnega notranjega kompasa? Pri kateri starosti, Žaži? Daj nam to razloži zdej…. 😛
Po moje bi bilo to takrat, ko bo moški rodil…. ccccc[/quote]

Marsikdaj si me že frapiral s tem, kakšne kozlarije znaš napisat….ampak vedno znova presežeš
samega sebe…
Otrok se rodi “z vedenjem” kdo je mama? Ojoj.
Pa če mu bo oče nudil nežnost, mu bo zmedel naravni kompas….???

Dej še kej napiš…al pa veš kaj? Raj ne…..

O tem kar si napisal sploh ne gre dvomiti, lahko zamenjata vlogi vendar za kako ceno?
Otrok se že rodi z nekim “vedenjem” kdo je mama (kdo je bolj mehki, kdo mu nudi ugodje, kdo ga je nosil, rodil. dojil….) in kdo je oče.
Torej kdaj je primerno, iz otrokovega zornega kota!, da starša te vloge zamenjata, da otrok ne čuti posledic, da ne zmedeta njegovega naravnega notranjega kompasa? Pri kateri starosti, Žaži? Daj nam to razloži zdej…. 😛

Na Švedskem dobi moški porodniško – kar pomeni, da za njih ne obstajajo točno razmejene spolno deljene vloge pri starševstvu. O vzgoji, ko gre za razvojni stadij dojenčka, ko ga mati doji, je skoraj ne mogoče govoriti, ker takrat otrok (dojenček) še nima toliko razvite zavesti in je popolnoma odvisen od matere.[/quote]
Aha, na Švedskem je pa to čist drgač….
Torej ne hodi na Švedsko, ker te tem lahko otroci/ljudje vzgojeni na ta način zamenjajo za žensko, ker njim je to vseeno, dojemajo moške enako kot ženske….
No ali pa bi bilo to tebi celo všeč…. ccccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Marsikdaj si me že frapiral s tem, kakšne kozlarije znaš napisat….ampak vedno znova presežeš
samega sebe…
Otrok se rodi “z vedenjem” kdo je mama? Ojoj.
Pa če mu bo oče nudil nežnost, mu bo zmedel naravni kompas….???

Dej še kej napiš…al pa veš kaj? Raj ne…..[/quote]

Skela ti si torej za to, da oba vzgajata kot mama?

Ok, kaj drugega od tebe ni bilo za pričakovat :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Večina otrok kar ve kdo je njihova mama tudi takrat, ko so še dojenčki.
Lahko, da imaš ti pri svojih drugačno izkušnjo, so te kar zatajili, ker si hotla bit že prvi dan ata….

Fantje pripravite dojke.

Lahko, da imaš ti pri svojih drugačno izkušnjo, so te kar zatajili, ker si hotla bit že prvi dan ata….[/quote]

Nak, ne vejo. Pojma nimajo. Primejo se prvega človeka, ki jim nudi hrano, toploto, varnost.
Pa če je moški, al pa ženska. Tud gorila bi bla v tej fazi čist sprejemljiva.

In tista,da naj “oba vzgajata kot mama”? Kako pa j to lepo prosim? Aja, se spomnim še iz prejšnjih
veleumnih debat…mama s popuščanjem in mehkobo, ata pa z batinami…pa pejmo nazaj v 18. stoletje….

Lahko, da imaš ti pri svojih drugačno izkušnjo, so te kar zatajili, ker si hotla bit že prvi dan ata….[/quote]

Nak, ne vejo. Pojma nimajo. Primejo se prvega človeka, ki jim nudi hrano, toploto, varnost.

In tista,da naj “oba vzgajata kot mama”? Kako pa j to lepo prosim? Aja, se spomnim še iz prejšnjih
veleumnih debat…mama s popuščanjem in mehkobo, ata pa z batinami…pa pejmo nazaj v 18. stoletje….[/quote]

Brez zamere….ampak kako ti uspe naredit tako bu.tas,te izpeljave iz mojega pisanja?

Če mame ni so dojenčki pripravljeni sprejet tudi gorilo, se strinjam. Tudi oče jih lahko hrani, samo takrat niso več dojenčki, takrat postanejo zalivančki :/
Neprekosljiva si v razvrednotenju mame in njene vloge. Pljuvaš v lastno skledo.

Umirita se:). Meni je materinstvo nekaj plemenitega in ne bi želela predati tako lepe vloge. Poznam pa primere, kjer je mamica šla takoj nazaj delat (ker je bila njena plača bistveno večji prispevek v skupni budget), očka je prevzel to vlogo in se kopal v plenicah:).

veleumnih debat…mama s popuščanjem in mehkobo, ata pa z batinami…pa pejmo nazaj v 18. stoletje….[/quote]

Brez zamere….ampak kako ti uspe naredit tako bu.tas,te izpeljave iz mojega pisanja?

Če mame ni so dojenčki pripravljeni sprejet tudi gorilo, se strinjam. Tudi oče jih lahko hrani, samo takrat niso več dojenčki, takrat postanejo zalivančki :/
Neprekosljiva si v razvrednotenju mame in njene vloge. Pljuvaš v lastno skledo.[/quote]

Se strinjam . Iz trditve, da se “otroci rodijo z vedenjem, kdo je mama”, res ni mogoče kaj
pametnega izpeljati.

Neprekosljiva si v razvrednotenju mame in njene vloge. Pljuvaš v lastno skledo.[/quote]

Se strinjam . Iz trditve, da se “otroci rodijo z vedenjem, kdo je mama”, res ni mogoče kaj
pametnega izpeljati.[/quote]…. še sploh, če si Sela. 😛

One, a sta se spet uspela skregat al kako? 😀

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ma z njo to sploh ni problem, ko ne priznava spolne diferenciacije…. 😉

Ma z njo to sploh ni problem, ko ne priznava spolne diferenciacije…. ;)[/quote]

Ej vsakič ko vaju berem – umiram od smeha :))) Zdaj samo še dr. Žaži manjka.:))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

pametnega izpeljati.[/quote]

Se strinjam.

Da boš razumela, odkod teorija:
Dr. Vesna Godina – Prijazna vzgoja

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ma z njo to sploh ni problem, ko ne priznava spolne diferenciacije…. ;)[/quote]

Ej vsakič ko vaju berem – umiram od smeha :))) Zdaj samo še dr. Žaži manjka.:))[/quote]

Ej, dej pazi, ne bi rad, da mi res izdihneš…. :))

pametnega izpeljati.[/quote]

Se strinjam.

Da boš razumela, odkod teorija:
Dr. Vesna Godina – Prijazna vzgoja[/quote]

🙂

Ženska je ubesedila tisto v kar sem že dolgo prepričan.

Razumela pa itak ne bo, đabe ti tole limaš….. 😀

Eh Robi, starši tega ne učijo, otroci pač dostikrat delajo stvari ki jih ne moreš tako logično razložit kot ti, saj ne vsi, eni pa……. nima to veze z starši, to je recimo tako da bo on mel iphona otrok revne družine pa nič, in ga bo hecal, češ kaki si, niti telefona nimate al kaj itd itd itd In to pusti psihične posledice na otroku ki ga (lahko( zaznamujejo celo življenje, ampak na to starši ne pomislijo.

Zakaj bi želeli ohranjat tako število prebivalcev? zaradi kapitalizma, in podjetij? Število brezposelnih nam evidentno kaže, da je na Svetu preveč ljudi, kot nam bo kmalu pokazala narava z omejenimi resursi. Naš cilj bi moral biti zmanjšat število ljudi na cca 2-3 milijarde…… torej po domače povedano, to bi bilo dobro tako za planet, kot za družbo in vojne in vse.

Veš Robi, za mene so najosnovnejše potrebe to kar potrebujem da telo preživi, torej, zrak, tekočina, hrana, kilokalorije takšne zadeve, ko mi pa najdeš prvo žensko ki je umra od tega ker ni mogla met otrok pa lahko daš to pod osnovne potrebe.
Pustmo zdaj to, to je drugi problem države, ljudje moramo operirat znotraj tega problema države, in na nas je, da smo boljši kot država, torej, da sprejemamo racionalne rešitve za časa našega življenja ne pa skrajno neprimerne če produciramo otroke katerim ne moremo zagotovit nekega standarda….
Ne, delodajalca to ne briga, on bo zaposlil moškega za 600€ in to je to………. ni delodajalćev moto da bo on skrbel za družino on skrbi za firmo!

Ah ja, jaz govorim o socialnih problemih ki producirajo otroke in valda so potem ti otroci socialni problem…… če sta foter al pa mati na socialki, hodita na karitas po hrano imata subvencionirano najemnino itd itd itd, in greta sproducirat dva otroka sta potem taka otroka socialni problem. Jaz ne govorim o otrocih ki se rodijo v družinah kjer ni problemov, da bi morala intervenirat država bodisi preko CSDja ali druge oblike delne pomoči v obliki Rdečega Križa in Karitasa…… ali občine.

Torej, če morajo starši hodit na Karitas po hrano in od CSDja dobivajo socialke potem pa naredijo otroka, kaj se tebi zdi, je ta otrok socialni problem ali ne? Glede na to, da njegovo hrano financira najino (in od vseh davkoplačevalcev) financiranje proračuna je torej to to.

Nihče ne bo več plačeval za pokojnine, ker mladi s(m)o spregledali ta sleparski Bismarckov sistem in kvazi medgeneracijsko solidarnost, ta sistem pokojnin je zapisan propadu trenutno je na finančnih injekcijah države, ko to več ne bo šlo bo klavrno propadel, zato ker mladi so prepričani da bodo zaradi vseostrejše zakonodaje morali vplačevat več, zato da podpiramo privilegije tistih ki so že 20 ali 30 let v penzijah (moje babice itd) in edino pravilno je, da se s tem prekine, in da začne vsak sam šparat za penzijo.

Delovna sila ni problem, glede na to da je trenutno cca 126 tisoč ljudi brezposelnih (uradno) neuradno pa več kakor 200.000 mislim da tudi, če ne bi blo novih ljudi tam ene 10-20 let, ne bi blo sile 🙂

Ja in vsak ki se ne želi iti te mahinacije je zakonsko omejen da zamenja slabšo delavko z boljšo delavko…. samo zato ker je rodila…… a ni to kontra željenemu učinku produktivnosti…. zanimivo, da se bi ta ženska najbolj pritoževala, če bi se počutla bolje kvalificirano in usposobljeno pa bi drugi dobil zaposlitev, ko pa je sama na tem mestu pa vse to izpuhti 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close