Koliko med vami
to je zamenjevanje spoštovanja s podložnostjo in stockholmskim sindromom…
ker spoštuješ lahko tudi nekoga, ki je tebi podrejen. dobro, ti verjetno ne, ker si dr.ipec in lahko spoštuješ (beri, lezeš v ri.t) samo svojega šefa, to velja drugače samo za normalne ljudi. tebi pri spostovanju tud podrejenost ženske ne pomaga, ker na tebi ni kaj spoštovat….
Tu s postavlja vprašanje ali mislite DRUGAČE ali NASPROTNO.
Ali morda MISLITE drugače, vendar DELUJETE nasprotno[/quote]
Seveda delujem nasprotno….na primer tako, da ne ubogam? 🙂
Ali kako si mislil?[/quote]
Da ne MISLIŠ, da lahko obstaja le zveza, kjer je moški glavni in vodi, ženska pa uboga in le sledi, DELUJEŠ pa morda predvsem tako, da je ženska glavna, moški pa naj bi sledil. Edina razlika je morda le, da se ti moški ne zdi ubogi. :-))
Da bi bilo tako, potem mora moški znati VSE ženska pa NIČ. Pa še ta se potem s časom nauči. Torej, če se kuha, vodi več ali manj ona, če je pohištvo za sestavit, vodim jaz. Grobo povedano. Kar znaš, to veljaš, je moj ata pravil. 🙂
V praksi je pa velikokrat tudi tako, da moški “misli” da zna vse in “misli”, da je ženska nesposobna. Imamo takih kar nekaj tu gor. So pa samski. :P[/quote]
Torej, kuhalnica je za ženske, šraufenciger pa za moške, to si hotel povedat?
Zakaj imam občutek, da tu ženska nima izbire? Ona je določena za kuhanja in verjetno tudi likanje, a ne? A potem res ona vodi ali je kar določena, da so to njena dela?
Samo pohištvo sestavljaš kako pogosto in kako pogosto ona kuha?
Seveda delujem nasprotno….na primer tako, da ne ubogam? 🙂
Ali kako si mislil?[/quote]
Da ne MISLIŠ, da lahko obstaja le zveza, kjer je moški glavni in vodi, ženska pa uboga in le sledi, DELUJEŠ pa morda predvsem tako, da je ženska glavna, moški pa naj bi sledil. Edina razlika je morda le, da se ti moški ne zdi ubogi. :-))[/quote]
Nikoli ne bi bila v zvezi, v kateri bi se mi moški pustil voditi…kaj pa naj
s tako šlapo?
Da ne MISLIŠ, da lahko obstaja le zveza, kjer je moški glavni in vodi, ženska pa uboga in le sledi, DELUJEŠ pa morda predvsem tako, da je ženska glavna, moški pa naj bi sledil. Edina razlika je morda le, da se ti moški ne zdi ubogi. :-))[/quote]
Nikoli ne bi bila v zvezi, v kateri bi se mi moški pustil voditi…kaj pa naj
s tako šlapo?[/quote]Tako ja, naj bo še on vsaj malo noseč…enakopravnost pa to 😉
Vsak imamo svojo vlogo, že glede na različno fiziologijo teles.
A ti imaš nosečnost ženske za podrejanje?[/quote]
Imaš prav. Ja, ženska je podrejena, ker ima tako smolo, da je njej narava namenila nosečnost. K sreči je možnost kontracepcije in ženski ni več treba biti noseča. Tako, da je ta problem rešen.
Imaš prav. Ja, ženska je podrejena, ker ima tako smolo, da je njej narava namenila nosečnost. K sreči je možnost kontracepcije in ženski ni več treba biti noseča. Tako, da je ta problem rešen.[/quote]
Problem bi bil rešen, če bo ti vedela, da to ni podrejanje in da ti ni potrebno z moškim tekmovat, takrat tudi kontracepcije ne bi rabila…. ampak do tam je še dolgo, če sploh kdaj… tako, da naprej v borbo
Hm. Tale je pa ful globoka.
Vloga? Kakšna točno je moja vloga? Noseča sem 9 mesecev, od tega
recimo, da zadnje tri mesece nosečnosti nisem ravno poskočna…in kaj
bi s tem?[/quote]
??? A še kej bolj bedastga pa ne bi znala napisat?
Imaš prav. Ja, ženska je podrejena, ker ima tako smolo, da je njej narava namenila nosečnost. K sreči je možnost kontracepcije in ženski ni več treba biti noseča. Tako, da je ta problem rešen.[/quote]
Problem bi bil rešen, če bo ti vedela, da to ni podrejanje in da ti ni potrebno z moškim tekmovat, takrat tudi kontracepcije ne bi rabila…. ampak do tam je še dolgo, če sploh kdaj… tako, da naprej v borbo[/quote]
Vem ja, da ste eni tipi tako obsedeni z nadvlado nad ženskami, da bi radi, da se odpovemo kontracepciji, da bomo potem kar naprej noseče in tako ne bi ogrožale vaše oblasti, a ne?
Verjamem, da eni sanjate o tem, samo veš, časi so drugačni.
Hm. Tale je pa ful globoka.
Vloga? Kakšna točno je moja vloga? Noseča sem 9 mesecev, od tega
recimo, da zadnje tri mesece nosečnosti nisem ravno poskočna…in kaj
bi s tem?[/quote]
??? A še kej bolj bedastga pa ne bi znala napisat?[/quote]
Dej ti rajš men lepo počas razloži, kaj ima veze nosečnost z podrejanjem?
Res me zanima.
??? A še kej bolj bedastga pa ne bi znala napisat?[/quote]
Res me zanima.[/quote]
Ne da se mi prepirat s tabo, če do sedaj nisi dojela pol tud sedaj ne boš… 🙂
Vseeno te imam še vedno rad 😛
Res me zanima.[/quote]
Ne da se mi prepirat s tabo, če do sedaj nisi dojela pol tud sedaj ne boš… 🙂
Vseeno te imam še vedno rad :P[/quote]
Prepirat? Kaj naj bi pa dojela? A tvoje pojasnilo, ki ga ni?
To pa res bolj težko, ja.
Kr neki, kot vedno….
Da bi bilo tako, potem mora moški znati VSE ženska pa NIČ. Pa še ta se potem s časom nauči. Torej, če se kuha, vodi več ali manj ona, če je pohištvo za sestavit, vodim jaz. Grobo povedano. Kar znaš, to veljaš, je moj ata pravil. 🙂
V praksi je pa velikokrat tudi tako, da moški “misli” da zna vse in “misli”, da je ženska nesposobna. Imamo takih kar nekaj tu gor. So pa samski. :P[/quote]
Torej, kuhalnica je za ženske, šraufenciger pa za moške, to si hotel povedat?
Zakaj imam občutek, da tu ženska nima izbire? Ona je določena za kuhanja in verjetno tudi likanje, a ne? A potem res ona vodi ali je kar določena, da so to njena dela?
Samo pohištvo sestavljaš kako pogosto in kako pogosto ona kuha?[/quote]
Ne vem, zakaj imaš tak občutek, res ne. Lahko pa ugibam. :))
Skela, kr neki kot vedno je tvoj začetno post v katerem namiguješ kako ni druge kot večna borab/rivalstvo med spoloma oz se naj bi ženska podrejala. Ne priznavaš, da imamo različne vloge in to različnost dojemaš kot podrejanje, kar je popoln nesmisel.
Nismo si enaki, razlike med spoloma obstajajo, po tvoje-žal, po moje – na srečo
Problem bi bil rešen, če bo ti vedela, da to ni podrejanje in da ti ni potrebno z moškim tekmovat, takrat tudi kontracepcije ne bi rabila…. ampak do tam je še dolgo, če sploh kdaj… tako, da naprej v borbo[/quote]
Vem ja, da ste eni tipi tako obsedeni z nadvlado nad ženskami, da bi radi, da se odpovemo kontracepciji, da bomo potem kar naprej noseče in tako ne bi ogrožale vaše oblasti, a ne?
Verjamem, da eni sanjate o tem, samo veš, časi so drugačni.[/quote]
Ko ženska zanosi si jo moški nadvlada? :/
Svašta….
Skela, kr neki kot vedno je tvoj začetno post v katerem namiguješ kako ni druge kot večna borab/rivalstvo med spoloma oz se naj bi ženska podrejala. Ne priznavaš, da imamo različne vloge in to različnost dojemaš kot podrejanje, kar je popoln nesmisel.
Nismo si enaki, razlike med spoloma obstajajo, po tvoje-žal, po moje – na srečo[/quote]
Kot prvo, nč ne namigujem, samo sprašujem.
Kot drugo, res ne razumem korelacije med podrejanjem in nosečnostjo.
Jest ne zanikam, da smo različni in ne zagovarjam, da bi morali biti
ENAKI, mislim pa, da bi morali biti ENAKOPRAVNI.
Tud vloge ne vidim, da bi bile tako blazno različne, od trenutka, ko otrok
pride na svet, lahko zanj enakovredno skrbita oba, v čem je problem?
Verjamem, da eni sanjate o tem, samo veš, časi so drugačni.[/quote]
Ženska bi naj zanosila prostovoljno s partnerjem, ki si ga izbere. Torej se nimaš kaj bati nadvlade, če imaš zadeve (odnose) urejene. Če pa nimaš, pa je obseden tvoj tip, ne vsi ostali.
Nismo si enaki, razlike med spoloma obstajajo, po tvoje-žal, po moje – na srečo[/quote]
Kot prvo, nč ne namigujem, samo sprašujem.
Kot drugo, res ne razumem korelacije med podrejanjem in nosečnostjo.
Jest ne zanikam, da smo različni in ne zagovarjam, da bi morali biti
ENAKI, mislim pa, da bi morali biti ENAKOPRAVNI.
Tud vloge ne vidim, da bi bile tako blazno različne, od trenutka, ko otrok
pride na svet, lahko zanj enakovredno skrbita oba, v čem je problem?[/quote]
Mičken problem je že to, da oče nima prsi… 😛
Lahko pa ga previje nap.
In smo spet pri vlogah – mama je dojilja, ata pa dr.ek puca… nikakor ni prav, a ne? :)))
Če bi bila človeška družba dovolj napredna, sploh ne bi nihče o tem razmišljal. Podrejenost ženskega spola moškemu je enaka bedarija kot podrejenost moškega spola ženskemu. Vsi razmišljamo o temu, da naš spol pa že ne bo podrejen, nihče pa ne razmišlja v smislu, da bi vsak posameznik uporabljal njegove naravne danosti. Nikoli ne bomo enaki, enakopravnost pa bi morala biti normalna in samoumevna. Žalostno je, da se prepiramo o nosečnosti in o težkih fizičnih opravilih, ko nam je pač vsem jasno, da eden izmed spolov tega pač ne zmore.
Ne govorim o vojski, vojakinje pač ženske zmoremo biti, ampak zdaj je itak potrebno že celotne generacije moških in žensk ujčkati in vojaškega roka ni potrebno nikomur služiti. Z vpoklicem žensk v primeru splošne mobilizacije seveda ni nič narobe, vpoklic nosečnice ali mlade matere, katere mišice so izjemno oslabele zaradi poroda (da o raztrganinah ne govorimo) pa je na tej ravni pač identičen vpoklicu lažjega invalida, če že ne gledamo na to, kaj smo s tem otroku odvzeli.
Prišli smo že do te točke, ko se marsikatera ženska počuti ponižano, če kaj skuha. Pač rada skuham sebi jedi, v katerih uživam in gotovo jih bo količinsko dovolj še za koga drugega, če bo tako želel. Če pa bi od mene zahteval, da kuham, kar je njemu všeč pa sama tega niti ne maram, medtem ko bi on ležal s pivom na kavču, pa bi to bila njegova želja po nadvladi.
Tu je potem še tisoč vprašanj, na katere mi na tem mestu ni za odgovarjati, enostavno zato, ker se mi ne da prepričevati prepričanih. Moj odgovor je enostavno, da se ne strinjam s trditvami, ki jih je navedla avtorica. Vendar to še ne pomeni, da menim, da bi moral biti podrejen moški spol. Očitno je “enakovredno partnerstvo” za večino še čisto nerazumljen termin, nekje daleč v oblakih.
Forum je zaprt za komentiranje.