Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko med vami

Koliko med vami

Če te prav razumem, bi rad povedal, da je preveč takšnih kot si sam?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam . Iz trditve, da se “otroci rodijo z vedenjem, kdo je mama”, res ni mogoče kaj
pametnega izpeljati.[/quote]

Se strinjam.

Da boš razumela, odkod teorija:
Dr. Vesna Godina – Prijazna vzgoja[/quote]

Samo ti si sposoben prilimat link, ki v bistrvu govori PROTI tvoji
teoriji in vehementno trditi, da jo podpira,
Čestitam, res….
Ne morem verjet, da se tukaj strinjam z Matjažkom…. :-O (upam, da mi to
ne bo pustilo trajnih posledic)
Vzgoja ni odvisna od spola….je pač bila včasih razdeljena na žensko in
moško, to pa zato, ker je bila ženska mehka/podrejena/brez besede pri hiši
in moški trd – glava družine/kar on reče je zakon/hranitelj in gospodar….
Odkar sta pa spola enakopravna, sta oba lahko mehka in trda, po potrebi
pač.

Če te prav razumem, bi rad povedal, da je preveč takšnih kot si sam?[/quote]

Seveda, to je povedal, samo ni zdaj on kriv, njegova stara dva sta kriva, on pa bo, upam to spoznanje prenesel naprej ob svojih odločitvah o otrocih.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne, preveč je takih, ki brezglavo štepajo otroke.
Premalo je takih kot sem jaz, ki ne mislim tako egoistično in ne štepam otrok na osnovni lastnega egoizma.
Tisti, ki niste doživeli posledic takega štepanja otrok kot ga opisuje Matkič, taki lahko zagovarjate, da revščina pa ni problem.

Aja, v tem smislu preveč. Ja, to je pa res. Čisto prevče otrok nastane tako kot sem jaz, ker pač dva nista uporabljala kondomov.
Eni pa nastanejo zato, ker morajo očetje prenesti naprej svoj priimek, drugi zato, ker se bojijo, da bi bili na stara leta sami. Tretji zato, ker so ene ženske prepričane, da je to njihov smisel življenja. Eni ppreprosto verjamejo, da so njihovi geni tako super, da se jih morajo širiti.

Premalo je takih kot sem jaz, ki ne mislim tako egoistično in ne štepam otrok na osnovni lastnega egoizma.
Tisti, ki niste doživeli posledic takega štepanja otrok kot ga opisuje Matkič, taki lahko zagovarjate, da revščina pa ni problem.[/quote]
No, zdaj pa če pogledaš z druge strani. Če je takih, ki jih štepajo preveč, to pomeni le to, da je takih kot si ti, zelo veliko. Kar pomeni, da se bo to “štepanje” otrok posledično ustavilo, ker taki, kot sit ti, ne boste želeli ponavaljati podobnih napak in verjetno otrok sploh ne boste imeli. Torej bi se moralo nekako iziti, saj se bo štepanje otrok posledično uravnovesilo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tisti, ki niste doživeli posledic takega štepanja otrok kot ga opisuje Matkič, taki lahko zagovarjate, da revščina pa ni problem.[/quote]
No, zdaj pa če pogledaš z druge strani. Če je takih, ki jih štepajo preveč, to pomeni le to, da je takih kot si ti, zelo veliko. Kar pomeni, da se bo to “štepanje” otrok posledično ustavilo, ker taki, kot sit ti, ne boste želeli ponavaljati podobnih napak in verjetno otrok sploh ne boste imeli. Torej bi se moralo nekako iziti, saj se bo štepanje otrok posledično uravnovesilo.[/quote]

Ne bo ker marsikdo pa ni sposoben razvit takega pomisleka ampak celo nadaljuje s to prakso, češ če sem jaz preživel bodo tudi moji otroci, in glede predvsem iz vidika ali hoče imeti potomce ali ne, ne iz vidika ali bodo potomcem nudeni boljši da ne rečem ustrezni pogoji.

Če bi to bilo res, bi se letno populacija zmanjševala ne zviševala Marko, torej te statistika postavlja na laž 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

No, zdaj pa če pogledaš z druge strani. Če je takih, ki jih štepajo preveč, to pomeni le to, da je takih kot si ti, zelo veliko. Kar pomeni, da se bo to “štepanje” otrok posledično ustavilo, ker taki, kot sit ti, ne boste želeli ponavaljati podobnih napak in verjetno otrok sploh ne boste imeli. Torej bi se moralo nekako iziti, saj se bo štepanje otrok posledično uravnovesilo.[/quote]

Napaka. Večina otrok, ki so v takem zrasla kot jaz, nadaljuje družinske vzorce in imajo otroke, celo več otrok.
Redko kdo spregleda, da je tak načina hudo napačen.
Če že gledam svoje prednike, strice, tete, bratrance, sestrične. Polno nasilja, polno revščine, otrok pa polno.
Tako, da redko kdo iz takega okolja ne ponavlja naučenih vzorcev.

Ne bo ker marsikdo pa ni sposoben razvit takega pomisleka ampak celo nadaljuje s to prakso, češ če sem jaz preživel bodo tudi moji otroci, in glede predvsem iz vidika ali hoče imeti potomce ali ne, ne iz vidika ali bodo potomcem nudeni boljši da ne rečem ustrezni pogoji.

Če bi to bilo res, bi se letno populacija zmanjševala ne zviševala Marko, torej te statistika postavlja na laž :)[/quote]
Mogoče, mogoče pa se samo tebi zdi, da nas je preveč. 😉

Furati neko druzinsko idilo, ko ti je glava polna skrbi, kako preziveti, je domena sanjacev. Tisti, ki so odrascali v stalnem pomanjkanju, dobro vedo kako duhamorno vzdusje vlada znotraj taksnih druzin. In kdor je kdaj obiskoval socijalo se bo spomnil depresivnih fac, ki so tam hodile.

In ljudi, ki bi imali otroke ne glede na posledice, sploh ni tako malo. Kolikokrat sem ze slisal floskule, da ni prakticno nic ovira. Vse se da, ce se hoce. Itd.

In taki bi meni potem ocitali egoizem. Ko cela druzba, vkljucno z njimi samimi in otroci, trpi zaradi njihove “osnovne potrebe” imeti otroke. In potem bi se se povelicevali, ces, kaksno uslugo delajo svetu. Ki kao nima socialnega cuta za druzine v stiski, ipd.

Napaka. Večina otrok, ki so v takem zrasla kot jaz, nadaljuje družinske vzorce in imajo otroke, celo več otrok.
Če že gledam svoje prednike, strice, tete, bratrance, sestrične. Polno nasilja, polno revščine, otrok pa polno.
Tako, da redko kdo iz takega okolja ne ponavlja naučenih vzorcev.[/quote]

Enostavno ne vem, zakaj bi jih ponavljal, če se jih zavedaš?

Takšnih kot si potem ti, pa je vedno v običajnem odstotku.

Tako, da redko kdo iz takega okolja ne ponavlja naučenih vzorcev.[/quote]

Enostavno ne vem, zakaj bi jih ponavljal, če se jih zavedaš?

Takšnih kot si potem ti, pa je vedno v običajnem odstotku.[/quote]

Nisi pismen ali kaj te teži? Ne ponavljam nobenih vzrocev, ker ne štepam otrok.

Ne, monovski klobasači, te bodo imeli za eogista in nezrelega in neodraslega, če boš izjavil, da nočeš imet otrok.
Sami pa imajo otroke iz čistega eogizma.Zraven pa še nakladajo kako vse to, kar omenajš, ni pomembno.
Pa človek res ne ve ali so eni z lune padli ali kaj. Samo, da imaš otroke pa si pravi, po njihovih merilih.

Jaz sem že svetel vzor. Ne delam otrok, ker jih svet NE potrebuje. Nisem pa dolžan delati samomora, da dokažem svoj prav.

Tisti, ki si domišljajo, da rešujejo nek ful problem, ker štancajo bodoče brezposelne, se mi smilijo. V bistvu probleme USTVARJAJo.[/quote]

Se popolnoma strinjam s teboj kar se tiče ustvarjanja problemov, če se štancajo otroci, pri tem pa niso zagotovljene minimalne materialne zmožnosti za kvalitetno vzgojo in odraščanje otrok. Seveda pa se tudi v prihodnosti zaradi tehnološkega napredka obeta vedno manj in manj delovnih mest. Od filozofiranja pa tudi ne morejo vsi živeti.
Pri nas pač država zagotavlja neke minimalne pogoje za preživetje.

Povej mi še samo, ali misliš, da bi ukinitev socialnih transferjev, otroških dokladov, medgeneracijske solidarnosti to stanje obrnilo na bolje?
Bi se “revni” (pri nas) manj plodili in razmnoževali?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Tudi če gre, ali ne gre za očitke, pa enako tudi za tvoj ego_pogon +-. Tukaj jaz ne vidim nobenega problema.

Narava sama te je postavila v kot nesposobnega za nadaljnji prenos tvojih genov in tvoje vrste.

Ti si za človeštvo suha veja in si takoj nadomestljiv in nisi noben biser.

Tudi če gre, ali ne gre za očitke, pa enako tudi za tvoj ego_pogon +-. Tukaj jaz ne vidim nobenega problema.

Narava sama te je postavila v kot nesposobnega za nadaljnji prenos tvojih genov in tvoje vrste.

Ti si za človeštvo suha veja in si takoj nadomestljiv in nisi noben biser.[/quote]

Ko vsaj ti ne bi širil svojih genov naprej. Problem je, da se najbolj nekvalitetni geni najhitreje in najbolj množično množijo.

Ti si za človeštvo suha veja in si takoj nadomestljiv in nisi noben biser.[/quote]

Neumnost, to kar ti govoriš bi veljalo, če bi se vsi TRUDILI razmnoževat, in enim ne bi ratalo, mi pa zdaj tu ZAVESTNO ne delamo otrok, ne da po naravnih zakonitostih nismo sposobni ali nimamo/jo nikogar s katerim bi lahko.

Veš kako je tisto, Only stupid people are breeding…..

Neumnost, to kar ti govoriš bi veljalo, če bi se vsi TRUDILI razmnoževat, in enim ne bi ratalo, mi pa zdaj tu ZAVESTNO ne delamo otrok, ne da po naravnih zakonitostih nismo sposobni ali nimamo/jo nikogar s katerim bi lahko.

Veš kako je tisto, Only stupid people are breeding…..[/quote]

Če pogledaš kje imajo največ otrok?
Tam, kjer je izobrazba, standard najnižji. Zakaj jih imajo? Da so delovna moč, da so vojaki, da so novi verniki, da skrbijo za starše na stara leta.
Ne pa iz ljubezni.

Veš kako je tisto, Only stupid people are breeding…..[/quote]

Če pogledaš kje imajo največ otrok?
Tam, kjer je izobrazba, standard najnižji. Zakaj jih imajo? Da so delovna moč, da so vojaki, da so novi verniki, da skrbijo za starše na stara leta.
Ne pa iz ljubezni.[/quote]

Največ otrok imajo tam kjer so najmanj izobraženi in najmanj materialno preskrbljeni, ker si nimajo kaj druga za začet kot da štancajo otroke, polovica od teh jih za kontracepcijo še slišala ni 🙂

Zato pa takim ne smemo pustit da kot emigranti prilezejo v Evropo, je dovolj da imamo Albance, in Rome pa zdaj še Kosovčane…… ne rabimo še Sircev, Tunizijcev, Libijcev, ipd….

…pa tukaj ne gre zate osebno. Gre za geografske prostore, ki so primerni za življenje in ki jih trenutno zasedajo narodi, ki jih v bližnji bodočnosti ne bodo potrebovali.

Da skrajšam. V Evropo se priseljujejo bolj sposobni.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

SEVEDA, sploh tisti ki hočejo preplezat Španski zid, pa tisti ki jih polovijo Italijani na morju, pa tisti ki so jih zadnjič odkrili Grki…. sami vrhunski znanstveniki, računalničarji, elektrotehniki itd….. koga ti farbaš? Če bi bili vrhunski bi dobili vize takoj 🙂

Ko so ravno zimske razmere:
Ob takih smo imeli športne dneve. Eni so šli smučat na neko smučišče, kdor ni imel denarja je šel na pohod in oni prvi so se norčevali iz pohodnikov, da smo luzerji.

Ko vsaj ti ne bi širil svojih genov naprej. Problem je, da se najbolj nekvalitetni geni najhitreje in najbolj množično množijo.[/quote]
In ker sebe smatrate za nekvalitetne, se raje ne množite in ne ustvarjste dodatnih problemov ter tako “aktivno” pripomorete k višji kvaliteti družbe ?

Ko vsaj ti ne bi širil svojih genov naprej. Problem je, da se najbolj nekvalitetni geni najhitreje in najbolj množično množijo.[/quote]
In ker sebe smatrate za nekvalitetne, se raje ne množite in ne ustvarjste dodatnih problemov ter tako “aktivno” pripomorete k višji kvaliteti družbe ?[/quote]

Nekvalitetni se množite, kvalitetni pa uporabljamo možgane in ne le nagon, ki pravi širi gene ter se ne širimo.

Odvadi se že tega konstantnega poskusa skritega podjebavanja in zavijanja žaljivk v neke povzetke ki jih potegneš iz riti, kje je on napisal da je manj kvaliteten ali karkoli podobnega, tega ni!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close